Forum

Oče - Lea199

Oče avtor Lea199

Tudi jaz sem pesmi spremenila naslov in si privoščila droben popravek. Najprej nisem hotela opozarjat na to, ker je pesem še vedno povprečna, če ne celo podpovprečna. Opisuje občutja, ki mi zelo veliko pomenijo, o tako globokih občutkih preprosto ne znam pisati.

Lp, Lea
 

ajda

Poslano:
13. 07. 2010 ob 15:11

Lea, tu sploh ne gre za to, da imaš obutek, da ne znaš napisati. Tu gre za občutja, globoka občutja, bolečino in spet sem pri občutku, da menimo, da bo vsaj za nianso lažje, če to delimo z drugimi. In kot pesniki, ti kot pesnica, sigurno tudi na tak način, da preliješ to na papir. Jaz sem nekaj drobnih pesmic napisala, nekaj tudi takih, da sem samo jaz vedela,kaj sem želela povedati, kaj je kričalo v meni, za druge so bile nejasne, zabrisane in morda nerazumljive. Je pa bil občutek,da sem to napisala zanj, mojemu življenjskemu sopotniku in da pesem morda tudi sliši, oz. prebere. In ne smeš govoriti oz. pisati, da je pesem takšna in takšna poprečna, podpoprečna, zate je, edina in edinstvena, sigurno pa je težko ocenjevati takšne pesmi po kriterijih kot so možni, nekako ne gre, odhod v večnost je nima nians, če govorim seveda o smrti kot taki, drugo je pa odhod, ki je še kako različen. In spet smo tam, na začetku, pesem je, napisala si jo in to je pomembno, da si zmogla. Glede ocenjevanja se pa ne obremenjuj.

lp, ajda

Zastavica

Lea199

Poslano:
13. 07. 2010 ob 15:38

Ajda, hvala za napisano.
Že šestnajst let je od takrat, a ko se spomnim je občutek tako zelo živ, seveda ga ne znam, ne morem, morda celo nočem napisati. Vendar je vsakokrat, ko poskusim lažje. Le za drobec, ... tudi to je veliko.
Ena izmed teh pesmi je že nekaj časa na forumu, nekako je ne zmorem zbrisat. Kdo naj me razume, če se niti sama ne.
Ne, ne bremenim se z ocenami. Sem ena izmed tistih, ki nimamo pripomb na delo urednic. Za njihov trud sem jim nadvse hvaležna.(zato jih nisem hotela še bolj bremeniti).
Srečna sem, da sem našla spletno stran pesem.si, tu mi je nadvse prijetno, predvsem ste za to zaslužni vsi dobromisleči člani, ki vas ni malo.


lp, Lea

Zastavica

ajda

Poslano:
13. 07. 2010 ob 16:26

Lea:), verjamem ti, glede ocen, samo tako je bilo napisano, očitno si sama do sebe zelo kritična in si pesem pustila tam nekje v pod ali pop :). In kot rečeno, sigurno je vzpodbujanje obojestransko in to šteje in še kako doprinaša k rojstvu novih in novih pesmic.

lp, ajda

Zastavica

Lea199

Poslano:
13. 07. 2010 ob 16:34

ajda :), se strinjam ... tako lepo nama je ob izmenjavi prijaznih misli.
Rada berem tvoje pesmi, prav tako klepete na forumu, tako čuteči in pošteni so. Hvala za vse lepo, za družbo, ki nadvse prija. In rojevale se nama bodo vedno nove pesmice. :)))

lp Lea

Zastavica

Svit

Poslano:
13. 07. 2010 ob 16:35

Vem o čem govoriš Lea, čustva, močna, sugestivna je težko ubesediti. Dokler smo v afektu, pod njihovim vplivom gre to zelo težko. Prav je da si samokritična, da hočeš napisati umetnost, ne le zgolj filing. Navsezadnje sami vemo koliko je kaj vredno in dobro, če pa ne, nas reakcije drugih opomnijo. Ni težko ločiti leporečja od dovršenosti ali pač, ljudje smo različni.
Tale portal je pravi naslov za vsakogar, ki je voljan napredovati, ne le literarno, tudi osebnostno.

Zastavica

Lea199

Poslano:
13. 07. 2010 ob 16:52

Svit, ja prav za to gre, ko je občutje pregloboko, ne znam ubesediti. :)

Nekoliko samokritičnosti ne škodi in vesela sem, da je nekaj premorem.
Prav velikih umetnosti izpod mojega peresa, žal ne boš bral. :)
Kritike, tiste dobronamerne so pri meni zelo zaželene, ti to veš. No saj se tudi pohvale ne branim, seveda, če je zaslužena. V drugem primeru več škodi, kot koristi.

Tvoje pesmi, še bolj haikuje zelo rada berem.

Res smo si ljudje različni in prav je tako, dokler ne začnemo vsiljevat svojih pogledov, kot edino pravilnih.

Še kako se strinjam, da sva na portalu, ki veliko nudi, le sprejemat je treba in včasih biti vsaj malo hvaležen za to.:)

Uf, sem se razpisala.:)))


lp, Lea

Zastavica

DUSANN

Poslano:
14. 07. 2010 ob 00:49

Lea Svit je dobro napisal o teh stvareh. Dokler čustva nekako ne spraviš v red je težko napisati pesem. Lahko pa se spoveš v tistem momentu - zato je tudi portal. Jaz sem večkrat to poizkušal in sem vedno zablodil v nekakšno opisovanje in pretirano patetiko, ker so me čustva prevzela. Ko sem uporabljal za model bivšo žensko je trajalo kar dve leti, da sem začel pisati pesmi o njej. Morda kdo rabi manj, nekdo pa ne more nikoli, če ne razčisti odnos in ga idealizira. Upam, da sem ti kaj pomagal.

Lp. DUSANN

Zastavica

Lea199

Poslano:
14. 07. 2010 ob 10:28

Hvala Dušann,
se popolnoma strinjam, vem da tega ne zmorem. Vendar poskušam vedno znova in omagujem na poti do, vsaj zame, nemogočega. Danes sem še nekoliko popravila vrstni red, potem nameravam odnehati. Vsaj do tedaj, ko bom ponovno zahrepenela, po zapisu tistih tako enkratnih občutkov.
Lep dan!

lp, Lea

Zastavica

DUSANN

Poslano:
14. 07. 2010 ob 10:42

Pravilen postopek Lea.

Lep dan tudi tebi

Zastavica

Komentiranje je zaprto!