Forum

SPOL IN ZNAČAJ

Vsebina objave odstranjena na željo avtorja.

 

Srečko Luštrek

Poslano:
12. 07. 2010 ob 15:42

Brez zamere ženske, ampak filozofija je domena moškega. Nobene omembe vredne filozofinje ne poznam. O tem smo se že pogovarjali.


Tisto o predpotopnih se je nanašalo na to tvojo izjavo. V teh cajtih pač ne zdrži.

dvomim, da sem gospod

lp

Zastavica

DUSANN

Poslano:
12. 07. 2010 ob 15:58

Zakaj pa ne bi bil gospod K. Ni nobenega razloga za to. Saj ti nič ne fali. Spet si mi nekaj nalimal. Veš kako to bode v oči, pa vročina, visoke temperature v glavah žensk. Me bojo kastrirale na stara leta. Brrrr...

Lp. D

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
12. 07. 2010 ob 16:11

Nič ti nisem nalimal, le prežarčil sem tvoj zapis.
Gospod je pa za nas križan bil.

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
12. 07. 2010 ob 16:26

Ne zameri Dušan, da dodam, da je bila knjiga prvič izdana leta 1903, da ne bi kdo pomislil, da gre za neka nova dognanja.

Knjiga je vsekakor vredna branja, vendar pa zelo močno diši po duhu tedanjega časa. Če se lotite takega raziskovalnega branja, potem je vsekakor potrebno prebrati vrsto avtorjev, njegovih sodobnikov in novejše, da se razbere, kako se tema razvija. Seveda, če vas tema zanima, če vas zanima, kakšen je bil takrat čas, potem pa samo njegove sodobnike

Vsekakor pa zelo zanimivo branje, ki zahteva od bralk/cev distanco, da ne popeni na živo :-))). Vsekakor priporočljivo za zrele osebnosti.

Avtor je imel še to smolol, hm, no, je bil že več kot 30 mrtev, da so ga nacisti radi brali in vzeli za svojega.

Vendar pa se na njegovo temo še vedno drgnejo filozofski kamni. In to je fajn :-))) in znak, da je imelo njegovo delo močan vpliv.

Lp,
Zalka

Zastavica

DUSANN

Poslano:
12. 07. 2010 ob 18:04

Hvala na opozorila Zalka. To je klasika vsekakor, ki pa jo je bral tudi vsak sodoben literat. Med njimi: Kafka, Trakl, R. Musil, Strinberg T. Bernhard, tudi nobelovke feministke E.Jelinek, H.Muller.

Lp. DUSANN

Zastavica

Komentiranje je zaprto!