Forum

AFORIZEM 3

Vsebina objave odstranjena na željo avtorja.

 

Srečko Luštrek

Poslano:
12. 07. 2010 ob 09:54

Aforizem 3 avtor k

Ja, da se ga različno brati. Tako kot nihilistični zapis - kar je napačno branje.
Tako, da imamo pred sabo osebek, ki je prepoln samega sebe in načela izrablja zato, da teži drugim, medtem, ko svoje gnilobe ne vidi.
In še tako, da imamo v mislih nekoga, ki je v vseh ozirih(etičnih ipd.nesporen) in kot tak moteč za druge.

Mislim, da je Tolstoj nekoč izrekel, da ni težje stvari, kot v življenje vpeljati eno samo načelo. Glede na to, sem imel sam pri pisanju v mislih predvsem drugo varianto.

lp

Zastavica

DUSANN

Poslano:
12. 07. 2010 ob 10:12

Ja tale Tolstoj je bil res kerelc, saj se je znal poglobiti v toliko ljudi, vendar je v zadnji fazi težil s Tolstojanstvom, živel je buržujsko - čeprav se je delal da ni in religije ni nikoli razumel. Morda te spominja še na koga velikega. Kot romanopisec je bol genialen - oprosti izrazu, ker je nesporno res, v privatnem življenju pa je bil prava mora za okolico in za samo družino. V Ani Karenini se je zelo lepo idealiziral v liku Levina.

Lp. DUSANN

Zastavica

DUSANN

Poslano:
12. 07. 2010 ob 10:56

P. S. Nisem poln samega sebe in vidim tudi svoje pomanjkljivosti. Si morda tudi sam pomislil, kako se skrivaš za psevdonimom in posegaš včasih tja kjer ni potrebe in pametuješ z youtube produkti. Mislim, da si večkrat smešil tudi Brainstormerja in Acota v svojih aforizmih. Ko se boš tega zavedal boš videl, da niso tolikšne razlike med nami, kot si morda misliš na prvi pogled.

Lp. DUSANN

Zastavica

Srečko Luštrek

Poslano:
12. 07. 2010 ob 11:34

P. S. Nisem poln samega sebe in vidim tudi svoje pomanjkljivosti - .

Tu nisem imel v mislih tebe, si se pa sam našel notri. Je pa res, da je moje mnjenje, da ne vidiš velikokrat. Kdo pa vidi vse svoje pomanjkljivosti? Koliko časa je npr. trajalo, da si dojel, da ne dobivaš cvekov. Tvoji komentarji dajejo velikokrat zanimive iztočnice, dostikrat pa so pretirano trosenje splošnih idej, tudi predpotopnih - npr, da ženske niso zmožne filozofiranja. Verjamem pa, da nisi zlonameren.


Ko se boš tega zavedal boš videl, da niso tolikšne razlike med nami, kot si morda misliš na prvi pogled.
Polagaš misli v tujo pamet.Mislim, da si večkrat smešil tudi Brainstormerja in Acota v svojih aforizmih.

Kar se teh dveh tiče, sploh za drugega velja, da serje po portalu in vsevprek zliva gnojnico, odkar je prisoten. Pri tem sredstva, kot so laži, podtikanja izjav, bedasta in žaljiva namigovanja, niso zanj nobena ovira.

Nekako mi je žal za vse, ki se od tega ne distancirajo - vključno s tabo.

Moje "pametovanje" je tako treba vzeti kot reaktivno odzivanje, nekaj kot - reči bobu bob.

In dokler je tako, sem lahko anonimen - kolikor hočem!lp

Zastavica

DUSANN

Poslano:
12. 07. 2010 ob 12:17

Nisem zlonamerem K. in vem da trosim tudi neumnosti. Včasih je kakšna stvar tudi provokativna, da bi ljudje bolj razmišljali, vendar se sprevrže v napad. Kar sem napisal o ženskah in filozofiranju ni treba jemati dobesedno. Morda se dostikrat ne znam izražati in nisem dovolj takten in še vedno dostikrat preveč naiven v odnosih z ljudmi in nasedem. Učim se. Potegnem se za koga, ko kasneje uvidim, da ni opravičen mojega potegovanja. Parikokrat se mi je tudi tu to zgodilo. Zato sem potem jezen sam nase. Mislim pa da me ne vodi zloba, čeprav morda včasih tako delujem. O meni bi ljudje znali povedati marsikaj, o čudaštvu, odstopanju, težko pa bi me kdo obsodil da sem zloben in nepošten. Ravno zaradi poštenosti sem imel vedno težave. Glede Acota, ga pa vi bolje poznate in nihče mi ni povedal zakaj so ga izključili iz portala - tako da ne morem vedeti. Fer bi bilo, da bi mi kdo to povedal. Vidim, da je zelo bister, kako je pa z moralo in etiko pa ne vem.

Lp. DUSANN

Zastavica

Gregor Grešak

skrbnik

Poslano:
12. 07. 2010 ob 22:52

Dusann, kar je bilo je bilo in te teme na forumu gotovo ne bomo pogrevali. Gre za podrobnost iz preteklosti, ki pa ni bistvena za razumevanje Acovih ali katerikoli drugih pesmi na portalu.
To temo bom zdaj zaprl, ker se je oddaljila od Aforizma, ki naj bi ga komentirala.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!