Forum

Čitam vas kolege - Maki

Veliko in dobro si stvar povedal v pesmi.

Vem, da je to precej teže, kot napisat trivrstičnico, a ti je odlično uspelo.

Zelo mi je všeč, da pristopaš na mehak način, kdor ni neumen že razume.

Lp

B
 

Brainstormer

Poslano:
30. 06. 2010 ob 13:17

.
in hudo dobro je postavljeno zadnje vprašanje

Lp

B

Zastavica

alineja

Poslano:
30. 06. 2010 ob 18:34

ČITAM VAS, KOLEGE avtor MAKI

Tu ni kaj dodati, vse je povedano.
Uspelo ti je, kot zmeraj.
Lp

alineja

Zastavica

MAKI

Poslano:
30. 06. 2010 ob 18:41

B,
Hvala za komentar. Ja, tako je, kot praviš. Računam, da večina pesnikov ima nadpovprečni IQ. Pa tudi drugače bi se mogli (bi me mogli) bolje razumeti, vsaj ne govorim (pišem) kitajsko! Jasno je, da mlajše kolege bolje razumejo angleščino kot mojo materinščino, in tu ni kaj pomagati! Če me pa starejši "ne razumejo" - meni "ni u džep, ni iz džepa", oni so prikrajšani: Jaz razumem vse in sem se od mnogih veliko naučil.

Oprosti, preveč sem se razpisal - ni moja navada.

Lep pozdrav,

MAKI

Zastavica

MAKI

Poslano:
30. 06. 2010 ob 18:43

O Alineja,

Kje si tako dolgo!? Je vse v redu?

Ne vem, če mi usme zmeraj - kakor za koga.

Sem res vesel tvojega oglašanja.

Lep pozdrav,

MAKI

Zastavica

alineja

Poslano:
30. 06. 2010 ob 19:12

Ojla, Maki.

Ni treba skrbeti, vse je v redu.
V zadnjem času sem bolj pri pisanju proze in ročnih delih za ženske. :)

Bodi lepo in piši, rada berem tvojo poezijo.

Lp

alineja

Zastavica

DUSANN

Poslano:
30. 06. 2010 ob 19:29

G. Maki vso spoštovanje do vas in vašega ustvarjanja. Jaz imam po ocenah na testih zelo nizek IQ in ni mi sram tega priznati, morda tudi odseva tu na portalu. Imam pa pravico pisati in povedati svoje mnenje, kljub nizkemu IQ - ju. Tudi moja psihologinja pravi, da imam nizkega, ona je strokovnjakinja za to področje in ji verjamem. To ni nobena provokacija. Razprava o aforizmih je čisto v redu in tudi tista o ocenjevanju, sa je v ozadju tlelo negativne energije in urednice so povedale na kakšen način ocenjujejo in katera so merila bolj na široko. Normalno, da imamo ljudje različna mnenja in se pogovarjamo o tem, morda kdaj pade kakšna nova ideja, nikoli ne veš. Če se samo hvalimo: super, impozantno, poljubljam te je sicer lepo in zavidanja vredno ni pa vedno dovolj in dostikrat tudi neiskreno. Komu paše naj piše in bere na forumu, komu pa ne in mu je to trapasto pa tudi prav. Naj objavlja samo svoje pesmi.

Lep pozdrav od DUSANNA

Zastavica

MAKI

Poslano:
01. 07. 2010 ob 14:11

Pozdravljen DUSANN,

Tudi iz tega vašega zapisa se jasno vidi, da sem opravičeno trdil, da večina pesnikov ima nadpovprečni IQ. Tu vsekakor štejem tudi vas (čeprav sami trdite drugače - ne vem razloga za to).
Seveda se strinjam, da imamo vsi pravico povedati svoje mnenje, čeprav je različno od večinskega. Je pa res, da ne razumem ljudi, ki nimajo svoje mnenje, ter jim je "ravno sve do Kosova". Ali je to "politična odločitev": biti všečen vsem, mogoče prosperiram, mogoče me nagradijo! To me ne zanima, nisem začetnik v tem poslu, tudi nekaj življenskih iskušenj imam, tako da lahko realno pogledam na svet okoli sebe. Žal mi je nekaterih, ki to ne vidijo.

S spoštovanjem,

MAKI

Zastavica

DUSANN

Poslano:
01. 07. 2010 ob 15:22

Živjo MAKI,

včasih pride, da ljudje zaplavamo v čudne vode, sicer pa ni nujno da je pisanje na forumu umetniški zapis, lahko pa tudi je. Lahko je bolj sproščeno, saj se že v pesmih trudimo formirati neko estetsko celoto. Kar se mnenja tiče, ga ljudje vsak dan spreminjamo, ker dobimo nove podatke, ki jih lahko zamenjamo s starimi, ki so že zarjaveli. Ne mislim pa s tem, da smo konvertiti iz dneva v dan, da menjamo plašče. Tega jaz ne maram in mislim, da tudi vi ne. Všeč pa mi je, če kdo do česa pride z razmišljanjem in trdim delom in če pride do preobrazbe vsaka mu čast. Včasih je tudi težko izraziti svoje mnenje o kateri stvari, ko še dvomiš o njej in te zmede, zato še nimaš trdnega stališča pa tako deluje čudno in zmedeno.
Ker ravno pišem te vrstice, bi vam povedal, da mi je všeč vaš pristop k pesnenju, ker znate videti življenje tudi s humorne plati, ker je to redkost pri Slovencih in je bolj posebnost južnih narodov. Kar se jezika tiče zame ni problema ali pišete v srbščini ali slovenščini, oboje razumem in s tem še bolj obogatite portal.

Lep dan vam želim, DUSANN

Zastavica

Komentiranje je zaprto!