Forum

prestavljena tema - klepet o filozofiji in filozofiranju po domače :)

ker so komentarji s teme Viharet 16, Brainstormer zašli , jih prestavljem semle.

aco ferenc # Poslano: 27 Jun 2010 10:35 - Spremenil: aco ferenc -
Odgovor Navedek Spremeni Briši

Ne morem, da se ne oglasim pri tej debati in se strinjam z Brainstormerom in Dušanom glede aforizma in nasploh... Ti niti niso namenjeni vsem razumljivo in ravno v tem je njih moč, kot umski rebusi.
Glede filozofije ženska- moški ...je že samo dejstvo govoreče, da Ni velikih ženskih filozofov, ker je od nekdaj nam dano dejstvo da moški radi filozofiramo ( nakladamo ), ko jo ženske bolj prakticirajo, saj življensko, materinsko, kajti filozofija je gostinskega tipa premlevanja, lenarjenja nedelo, ki si ga ženska nikoli ni smela, mogla privoščiti, ker so vedno one držale svet skupaj, moški ga pa iz svoje filozofije trgali, vojskovali, spreminjali, politizirali ...je dejal eden filozof, da je konec sveta, ker ni več filozofov, oziroma so ženske prevzele to vlogo :)
Sploh pa moški lahko filozofiramo neprizadeto, ko so ženske čustveno pristranske. Ne zmorejo apriorno razmišljanje ( neodvisno od čustev) in izhajajo bolj iz a posteriori ( lasnih izkustev) počutja ...

LP
Aco

aco ferenc # Poslano: 27 Jun 2010 10:42
Odgovor Navedek Spremeni Briši

...naj še dodam, da zato nikoli ne debatiram o aforizmih, glede dober- slab in njih moč smisla, ker je njega interpretacija sposobnost interpretiranja apsolutno subjektivna lastnost intelekta.
Če ga hvališ ali kritiziral si o sebi največ povedal.

LP
Aco

kočijaž # Poslano: 27 Jun 2010 10:44 - Spremenil: kočijaž -
Odgovor Navedek Spremeni Briši

((... hahahahaha.
sorry.))

no, ker se komentarji ne nanašajo več na konkreten Viharet 16, ampak so se začele debate o tem, KAJ filozofija je, bo treba tole temo prestaviti v "klepetaj s člani"
;)

aco ferenc # Poslano: 27 Jun 2010 10:49 - Spremenil: aco ferenc -
Odgovor Navedek Spremeni Briši

Kočijaž .. :))) ...filozof nikoli neb tega rekel ... ker so njegove misli brez prostora in principov ;)

LP
Aco

kočijaž # Poslano: 27 Jun 2010 10:53 -
Odgovor Navedek Spremeni Briši

Saj nismo filozofi, recimo, da se trudimo biti nekakšni pesniki ;)
In hvalabogu, da imajo moje misli principe ;)
LP, L
 

aco ferenc

Poslano:
27. 06. 2010 ob 11:20

sory ...prenašam semle;

Kočijaž ...večkrat smo padali v to filozofsko dilemo in tudi je z mojo edini najin konflikt preobčutljivosti :) ... trdim ji, da ženske ne morejo biti filozofi, če mora avto imeti všečno zunanjo barvo in prevleke, kot vse kar se vas dotika.
Filozofi se v osnovi odrekajo in niso materijalno obremenjeni, rajši razmišljajo, kot delajo in grabijo denar ( črnogorci ) ... poznaš tako žensko? :)

Pa pustmo to in kot praviš gremo na čustveno filozofiranje - poezijo :) ( iluzorna filozofija )

Lp

Aco

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
27. 06. 2010 ob 13:29

CITAT - ACO: ...večkrat smo padali v to filozofsko dilemo in tudi je z mojo edini najin konflikt preobčutljivosti :) ... trdim ji, da ženske ne morejo biti filozofi, če mora avto imeti všečno zunanjo barvo in prevleke, kot vse kar se vas dotika.

Kakšen hec! Všečna barva, prevleke? Daj no! Edino, kar me pri avtu zanima, je njegova uporabnost in zanesljivost (kolikor se na zanesljivost avta sploh lahko zaneseš, hehe). Pri tem mi je vseeno, ali je star 20 let (ja, sem imela tako starega opla, grde oker barve, če smo že pri tem, ampak avto je bil super, šel je ko urca, in če mož, pazi, MOŽ, ne bi forsiral nakupa novejšega, bi ga še vsaj par let vozila!).

Reči hočem: ne moreš posploševat. Koliko moških je obsedenih z avti! Morda res ne toliko z barvo, zato pa z modeli, močjo, sposobnostjo pospeševanja in kaj vem s čim še, ker se na to niti ne spoznam dovolj. Samo okoli sebe se ozrem - in kaj vidim? Moške, ki so kupili motor, ker ga je kupil sosed. In nato boljšega, ker je sosed kupil boljšega. Itd. ...

Mimogrede: v leposlovnih delih, ki so jih pisali MOŠKI, so ravno moški liki pogosto upodobljeni kot grabežljivci, žena pa je morala molčati, čeprav se je na račun moževih prioritet zgodilo mnogo slabega, hudega (npr. Prežih - Samorastniki, John Knittel: Via Mala, da o starejših ne govorim).

Grabežljivec in materialist je lahko moški in je lahko ženska. Tako kot vse ostale nianse značaja. Ne, ne moremo posploševati.

Zakaj ženske niso filozofi in so redke v politiki in nasploh v vidnejših vlogah?
Zakaj pa je šele v 21. stoletju lahko postal predsednik ZDA nekdo temnopolt?
S tem, da ima suženjstvo, vsaj v ZDA, mnogo novejši datum nastanka kot pa zatiranje žensk. Po tej matematiki bomo ženske dosegle približek uradne in praktične enakovrednosti moškim v 41. stoletju. :))

Kerstin

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
27. 06. 2010 ob 16:50

Kerstin, vedno so izjeme in za tebe vem da se spoznaš na aforizme in tudi filozofijo ... ravo to o avtu to dokazuje. Sploh si vodni znak in se lahko potapljaš globlje, če daš kaj na to. Filozof se bogati in kiči samo miselno in ostalo mu je vse odveč. Modrecom materijalno nič ne pomeni in ne sme, ker si potem pristranski....
Glede filozofiranja je ta vedno bolj močan ... proti jugu in moški ego tudi. V Sloveniji so pa fantje brez filozofije in zato jih ženske jedo in jih Svetlana imanuje, kako že ... kot jih ti opisuješ ? Zato je Žižek šel daleč po svojo, ki si sigurno ne domišlja da se spozna na filozofijo. V potenci je filozofija, zato so bili filozofi tudi dobri ljubimci :))
Drugače tudi jaz bolje kaj skuham od moje, pa se z njo o kuhanju ne
prepiram, je pa pravkar prinesla desetko s faksa iz filozofije ... baje je to moja zasluga :)

Lp

Aco

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
27. 06. 2010 ob 16:51

Sploh so največji filozofi tam kjer je ženska najbolj zapostavljena, kaj kej to pomeni ??..

LP

Aco

Zastavica

DUSANN

Poslano:
27. 06. 2010 ob 23:59

Mislim da je Aco povedal kar dosti stvari in dobro šteka kaj je filozofija in kaj dober aforizem, da nimam kaj dodati. Štekam tudi Kerstin in jo čisto razumem izhajajoč iz njenih pogledov na svet. Sem človek, ki marsikaj razume, čeprav najbrž mnogim delujem kot kreten in sem deležen posmeha od marsikoga.

Lp. DUSANN

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
28. 06. 2010 ob 00:05

CITAT - ACO: Sploh so največji filozofi tam kjer je ženska najbolj zapostavljena, kaj kej to pomeni ??..

Logično! Tudi plevela je največ na tistem vrtu, kjer vrtnar ne sme opraviti svojega dela. :)
(Pri čemer ne zanikam, da je lahko plevel občasno tudi koristen. :))

K.

Zastavica

Brainstormer

Poslano:
28. 06. 2010 ob 08:31

.
pa, ljudi slušam, čitam i se čudim,

idem još jednom da pročitam ove novosti BS- ja sa Marsa :
"Poročila z Marsa Br 6 ",

možda posle razumijem bar malo..

Zastavica

Komentiranje je zaprto!