Forum

Cvetke

Zdi se mi, da je bila odprta tema o t.i. cvetkah ali nekaj podobnega. Danes sem prebrala eno tako razmišljujočo in zaskrbljujočo. Še dobro, da se to godi v Braziliji, da pri nas posege opravljajo (le) zdravniki:)).

24.ur.com - Pred vodo zbežali na drevesa

Voda in blato sta uničila tudi bolnišnico, zdravniki in pacienti so se zato preselili v barake, kjer pa lahko opravljajo le najnujnejše posege.

Sicer je jasno, o čem je govora, a vseeno malce nerodno napisano. Včasih se sprašujem, kdo piše članke na tej, tako popularni strani, oz. kdo jih pregleduje in skozi sito pošlje v eter.
 

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
25. 06. 2010 ob 13:51

Ojla, Ajda,

temo sem prestavila v Klepet; če si konkretno mislila kaj "delati" s tem besedilom (ga izpeljati v pesem?), mi sporoči in bova uredili.

Sicer pa je glede spletnih medijev, pa naj bo to 24.ur ali Delo ali kaj tretjega, tako, da po njih mrgoli napak, mnogokrat zelo hudih, zlasti kadar gre za prevod; take običajno čez čas (ko jih kdo opozori, verjetno, ker jih bralci imamo možnost opozoriti) odpravijo, medtem ko slovnične in pravopisne večinoma obvisijo v virtuali, pa tudi nerodno zastavljene, skladenjsko nemogoče ali celo pomensko dvoumne oz. nesmiselne povedi so marsikdaj nepopravljene. (Vse to se žal dogaja tudi v tiskanih medijih, vendar k sreči v precej manjšem obsegu!)

Spomnim se, kako je nekoč na 24.ur pisalo, da so sodelujoči v resničnostnem šovu MIRODAJNO posedali na (dvorišču, mislim).

Skratka, za ljudi, občutljive za jezik, je bolje, da berejo tiskane medije. :)

Lp,
Kerstin

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
25. 06. 2010 ob 15:14

... pa še takrat jih včasih kap, ko preberejo, recimo:

Na prizorišče so pripeljali njeno hči, da je identificirala ostanke :)
Lp, L

Zastavica

ajda

Poslano:
25. 06. 2010 ob 17:49

Kerstin:), lahko bi nastal kakšen kruiku, a nisem tako "krvavo" razpoložena:)))))), da bi ga ustvarjala in ustvarila. Ja, so zanimive te sočne cvetke in zato sem jo tudi zapisala, čeprav nima s pesništvom neposredne zveze. Kot rečeno se mi je zdelo, da sem o tem nekje zasledila, morda o kakšni debati na forumu.

lp, ajda

Zastavica

Komentiranje je zaprto!