Forum

Rada imam drevesa I., avtorica modricvet

Rada imam drevesa I. avtor modricvet

Lepo si napisala, se vidi, da si ljubiteljica narave in opazovalka vsega tistega, kar morda nekomu ni pomembno, kar mu morda uide, ko se sprehaja po gozdu.

Ne vem ali se le meni zdi, da bi med vrsticami moralo biti malo presledkov, odstavkov, oz. kitic, da bi pesem dihala. Nekako preveč stlačena se mi zdi in okvirjena, ker je dolga, lahko bi rekla, da velja to za večino tvojih pesmi, preveč ozko in stlačeno, če se seveda razumeva. Če pesem bereš, je sigurno treba zajeti sapo, narediti mali postanek, tu se pa enostavno ne da. No, morda se ti bo zdela ta pripomba neumesna, a tako vidijo moje oči tvoje pesmi, daj jim malo več prostora, ne le v dolžino, ampak tudi v širino.

lp, ajda
 

modricvet

Poslano:
25. 06. 2010 ob 22:41

Vse tri "Rada imam drevesa" sem oblikovno malo predelala. Je tako bolje?

Ali bi bilo smiselno obliko pesmi spraviti v obliko drevesa (zgoraj široka krošnja, spodaj ozko deblo?

LP, Alenka

Zastavica

ajda

Poslano:
25. 06. 2010 ob 22:44

Ja, sem videla, si dala drevesom dihati in sigurno se pesem lažje bere, ne samo ta pesem, tudi druge:). Kar se pa tiče teh dodatkov, ki si jih omenila, je pa sigurno tvoje in samo tvoje, kako se odločiš. Jaz sem ti namignila, da je besedilo bilo preveč zgoščeno, ostalo pa, kot sem rekla, je na tebi:). Četudi bi pesem pustila le na eni strani, je neprimerno bolj pregledna kot je bila prej in sigurno bolj berljiva.

lp, ajda

Zastavica

Komentiranje je zaprto!