Forum

MOJ PRIJATELJ FRANCI, DUSANN

MOJ PRIJATELJ FRANCI avtor DUSANN

Ob tej pesmi sem se spomnila na knjigo in film Ljubezen v steklenički. Verjetno poznaš zgodbo in če se spomniš, je on hotel spremeniti svoje zakoreninjene navade, a žal je bilo prepozno. In morda je za marsikoga prepozno, ko spozna, da od spominov ne more živeti, da ga stare, zakoreninjene navade le dušijo in da se mora soočiti z resnico, če je še tako boleča. Dostikrat komu rečem, da je življenje le 1 meter in takrat, ko prestopimo prag polovice, se moramo zamisliti in razmisliti, kako bomo življenje nadaljevali, četudi nam dogodki presekajo načrte in v trenutku obstanemo. Moramo pa to tudi prebroditi in pomisliti, koliko pa še imam od tistega pol metra naprej? Ni več toliko časa kot sem ga imel prej, ko sem imel še ves meter. In nenazadnje, vsakega izgubljenega dneva je škoda, ker ne vemo, kaj bo prineslo jutri. No, malo me je zaneslo v razmišljanju, a ta pesem me je vzpodbudila, da sem zapisala nekaj utrinkov misli. Je pa seveda drugače pri ljudeh, ki imajo še čas, še veliko korakov do pol m in še toliko vsega, kar morajo in zmorejo doživeti. Preskok v miselnosti na drugo polovico metra pa v nobenem primeru ni, da uporabim pač termin, priporočljiv, bolj škodljiv kot koristen. Bodi dovolj, dan je lep, treba ga izkoristiti, pa zarezati v zarezico metra s pozitivizmom.

lp, ajda
 

DUSANN

Poslano:
24. 06. 2010 ob 09:22

Hvala Ajda! To je grenka pesem o mojem resničnem prijatelju. Priporočil sem mu psihiatra, vendar pravi, da je prestar in če sem iskren je res za psihoterapijo. Nisem pa ga zapustil, čeprav je egoističen in čudak in to iz dneva v dan bolj. Zbližal pa sem ga s sinom, ki ga ni pogledal trideset let. Je zelo inteligenten in načitan in zna pravopis v nulo. Mati mu je diktirala učiteljišče in je sfaliral, ker se ne ceni čisto nič, sploh se ne zaveda svojih darov, ki mu jih je podarila narava.

Lp. DUSANN

Zastavica

Lea199

Poslano:
24. 06. 2010 ob 09:51

Tako resnično, dobila sem občutek, da gospoda poznam.
Zares se me dotakne.

Lp, Lea

Zastavica

DUSANN

Poslano:
24. 06. 2010 ob 10:36

Hvala Lea za tvojo pohvalo.

Lp. DUSANN

Zastavica

Brainstormer

Poslano:
24. 06. 2010 ob 11:08

tako nekako kruto resnična stvar,
mi je precej všeč
kot da poznam nekaj takih,
ki so izstopili iz življenja

Lp in tako naprej

B

Zastavica

DUSANN

Poslano:
24. 06. 2010 ob 11:45

Hvala Brainstormer nza tvoj komentar.

Lp. DUSANN

Zastavica

anavi

Poslano:
24. 06. 2010 ob 12:31

Zanimivo. Koliko je med nami tako izstopajočih Francetov. Koliko neosamosvojenih (neporočenih) se dandanes sprehaja med nami. Vse mamine sinkote čaka nekaj podobnega.
Hvala Dušann, da znaš z verzi podrozati v srš današnjega dne.
LP Ivana

Zastavica

DUSANN

Poslano:
24. 06. 2010 ob 20:07

Hvala Anavi. Mi je v veselje, če je še komu všeč in zna sprejeti tudi takšne stvari in se ne muza.

Lp. DUSANN

Zastavica

Komentiranje je zaprto!