Forum

GOSPODU - VISOKA PESEM ZA TOMIJA

Vsebina objave odstranjena na željo avtorja.

 

DUSANN

Poslano:
24. 06. 2010 ob 00:35

GOSPODU avtor DUSANN


PARDON LINK

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
24. 06. 2010 ob 09:16

DUsann, fina pesem, popravila sem ti majhne jezikovne nerodnosti in dodala ločila. Lahko bo tudi vsa ločila izpustil, ampak, ker si jih v sredini pesmi nekaj vstavil (vejico, tripičje), je bilo potrebno dodati tudi ostala manjkajoča (ali vsa vse ali nobenega).

Bolj kot sem te zanikal,
trdneje si stal ob meni
;
tudi ko sem razbijal postave,
prekopaval grobove,
in bil najbolj goreč ateist
in cinik brez obraza,
tudi ko sem blodil po tisti
strehi zadet od cracka,
si mi poslal tiste oblake,
da si me rešil ...
bolj kot sem te zanikal,
širše si mi odpiral svoja vrata
,
a da sem lahko vstopil,
sem moral sam narediti
prvi korak .

LP, Lidija

Zastavica

tomi

Poslano:
24. 06. 2010 ob 09:27

Prvo se moram zahvaliti za tvoj osebni doprinos lastnega doživljanja VISOKE PESMI, KI OBELEŽUJE NOTRANJI INTUITIVNI ODZIV NA BRANJE TE PESMI IN KI DOPRINAŠA TVOJE VIDENJE VIDENEGA V NJEJ.
V resnici vseh resnic je ta pesem o kateri se moti ves kler, ki ne more iz svojega gledanja drugače kot to kar vidi napisano ter ne zna tako tudi po svoje razbrati, da je ta pesem napisana 800 let pred Kristusom napisana po notranjem reku Salamona, ki jo niti sam ni znal pojmovati o čem je tu govora. Namreč to je pesem, ki napoveduje prihod Jezusa od njegovega rojstva pa vse do smrti, ko je bil po svojem hotenju izdan za mošnjo takratnih novcev.Gotove besede v njej pomenijo kot recimo ON,TI,NJEMU,TEBE,SEM samega Jezusa. DUHOVI LJUDSTVA pomeni v množini mi. POLJUB POMENI beseda ljubezni, življenja. VINO se podrazumeva kot modrost in resnico. VONJATI, kot razumeti. RAZLITO OLJE, kot Jezusova beseda ob katerih žlahtnem vonju čudovito uživamo. IZBA LJUBEZNI,očetovsko srce in le v njem smo popolnoma pobožni.JUTRO MODROSTI,analogno Govor na gori.GOLA MODROST, JE V LJUDEH VISOKA DOMIŠLJAVOST. nadalje HČERE JERUZALEMSKE, pomeni ošabnost.napuh,oblastiželjnost in lakomnost, nališpanost, nasproti katerim je jezus kot zaničevan črn gospod.VINOGRADI so človeške skupnosti. in tako naprej STARI LIBANON S SVOJIMI CEDRAMI, predstavlja pismo od Mojzesa do Jezusovih časov. Kdo bo razumel biblijo, ki je v svoji celoti dosti tudi dodanega in odvzetega, ko so jo sestavljali in zato je tako napisana nerazumljivo, ker drugače bi naš ljudski rod že zdavnaj vse po svoje v tistih časih 4, stoletja opisal, ker pa niso razumeli, niso mogli veliko škodovati globini recimo Mojzesovi pisani besedi ustvarjanja. Lep pozdrav in moja zahvala Tebi in tvojemu trudu Tomi

Zastavica

DUSANN

Poslano:
24. 06. 2010 ob 10:01

Hvala Lidija! Odlično ste popravila pesem. Kadar sem zelo notranje vpet mi te stvari spolzijo iz rok.
Tebi Tomi pa hvala za izčrpno znanje, se človek od drugega vedno kaj nauči.
Meni osebno pa je vseeno ali obstaja torinski prt, ali je Kristis živel ali ni, kajti človek se rad zgubi v vsem tem in vsak kler to hoče zaradi manipulacije in obvladljivosti ljudi in jih rad zavede v verski fanatizem. Keč vere je drugje in vsak pride do nje ali pa ne. To sem hotel v pesmici povedati, zato sem napisal "visoka pesem".

Lp. DUSANN

Zastavica

Komentiranje je zaprto!