Forum

ZELENI PAJEK

Vsebina objave odstranjena na željo avtorja.

 

DUSANN

Poslano:
23. 06. 2010 ob 20:39

Zeleni pajek avtor Lea199

PARDON LINK

Zastavica

Lea199

Poslano:
23. 06. 2010 ob 21:55

Hvala Dušann, vesela sem tvoje ocene. :)
V kakovost pesmi nisem preveč prepričana.

Lp, Lea

P. S.: Zelo bom vesela še kakšnega mnenja, kritike, predloga za popravljanje.

Za boljše razumevanje, tako sem jo dala v oceno na forumu, opazil jo je le Dušann.

Kopiram:


No pa vam dam tole "pesem", če to sploh je.
Nastala je ob čisčenju solate, nabrane med nalivom. Tako zelo se mi je smilil tisti nesrečni zeleni pajek, ki je s štirimi pari nog poplesoval ali celo plaval po tistih poplavljenih listih.

Ne mislim, da je pesem dobra, morda je ne bi smela niti objavit. Kaj morem, zasrbeli so me prsti.
Vesela bom vseh kritik, nasvetov, ... pohval res ne boste imeli kje vzeti.

Že v naprej hvala!

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
23. 06. 2010 ob 23:05

Lea, pesmica nikakor ni za odmet!
Tematika res ni na prvi pogled resna, ampak vseeno mislim, da ni tako.

Pesem v sebi nosi komiko, humor in tudi tragiko, prav zaradi izbranega motiva - solatnega pajkak in prav s tem pesem dobi vse naštete odlike.

Lp,
Zalka

Zastavica

DUSANN

Poslano:
23. 06. 2010 ob 23:25

Lea to je pa takole. Lahko povem mnenje, če mi je zadeva všeč kot vsi, ki napišemo kaj na forumu. Nisem pa strokovnjak za ocenjevanje, ša sam se lovim. To je zopet drug foh. Vem pri slikanju, umetnostni zgodovinarji gledajo stvari z drugega zornega kota in kolikor jih poznam nobeden ne zna slikati. Ponavadi so to ljudje ki jih umetnost zanima, niso pa ustvarjalni, pač nimajo tega talenta. Res pravi občutek za ocenjevanje imajo le redki posamezniki. Sami ustvarjalci pa so dostikrat ljubosumni med seboj in tudi vedo kako prideš do kakšnega efekta, načina in so potem obremenjeni s tem in to tudi ovira pri svetovanju ali ocenjevanju, Tako da je v bistvu vse relativno. Če je zadeva v določenem načinu, ki komu leži je dokaj verodostojno , če pa ni je težko. Tudi pri ustvarjalki, ki jo je Dule Metulj izpostavil so pesmi zanimive, vlečejo pa na prozo ali so na meji. Jaz imam osebno rad ta način, ni pa najbrž tu najbolj zaželen, ker imajo urednice drugačen pogled na te stvari. Tudi tisti posamezniki, ki objavljajo v revijah vedo kakšne stvari želi uredništvo in le tisti, ki imajo ime jim objavljajo v skoraj vseh revijah. Recimo če boš pisal katoliške stvari, dvomom, da ti jih bodo objavili v Apokalipsi ali pa če boš preklinjal boga jih ne bodo dali v Ognjišče. Tukaj pa znajo urednice oceniti dobro klasične oblike ( sonet, brahki, haikuje na primer) in pravopis brez dvoma. Vsebina pa je odvisna od posameznice kaj je kateri všeč in kakšen svetovni nazor ima in širino pogleda. Upam, da sem ti kaj pomagal

Lp. DUSANN

Zastavica

Lea199

Poslano:
24. 06. 2010 ob 09:31

Hvala Zalka!

Pesmico si rešila gotove pogube. Pesmi za katere mislim, da so slabe, urno brišem.
Do predvčerajšnjim nisem vedela, da pesem lahko sama izpostavim v ocenjevanje. Vsekakor bi mi bilo v veliko pomoč, če bi dobila o napisanem povratno informacijo. Žal ne vem, niti v katero rubriko naj pesmi nalepim(ne mislim pretiravat, morda le 1x na 14 dni ali še manj, morda 1x na mesec). Tokrat sem jo nalepila v delavnico, kjer je ostala dobro skrita, kar ni bilo najbolje. Le Dušannu se lahko zahvalim, da jo je našel.
Naj še dodam, da nimam za sabo nobenih delavnic ali znanja iz šole.

Torej zelo bom vesela, če me povlečete za ušesa ali pesem celo raztrgate, če bo katera zaslužila pohvalo še toliko bolje. Mislim, da sem pri haikujih napredovala, to pa predvsem zato, ker mi je Lidija veliko pomagla, za kar sem ji neizmerno hvaležna.

Hvala in lp, Lea :)

Zastavica

Lea199

Poslano:
24. 06. 2010 ob 10:05

Dušann, se popolnoma strinjam s tem, kar si napisal.
Zelo cenim tvoje mnenje čeprav praviš, da nisi strokovnjak, ... občudujem tvoje pesmi. Morda tudi zato, ker imam rada prozo. Veliko berem, občasno napišem kaj v prozi, če je dobro bi težko rekla. Uspeli sta mi dve drobni objavi(no saj kaj več ni niti moglo ratat, ker se ne grebem in ne pošiljam nikamor). Tudi ustvarjalko, ki jo je izpostavil Dule Metuj sem z veseljem brala, res je napisano nekje na meji med poezijo in prozo, vendar me pritegne. Glede na moje znanje, morda nisem upravičena do ocenjevanja, toda kar mi je všeč mi je preprosto všeč, to pa lahko povem ali ne?

Hvala!

lp, Lea

Zastavica

DUSANN

Poslano:
24. 06. 2010 ob 20:13

Hvala za tvoje dobro mnenje o meni, Lea

Lp. DUSANN

Zastavica

Komentiranje je zaprto!