Forum

AFORIZEM - HOPE

Vsebina objave odstranjena na željo avtorja.

 

IŽ-lev

Poslano:
18. 06. 2010 ob 21:02

DUSANN ja. Spomnem se elafitskih otokov in kar nekaj različnih narodnosti so bili, ne samo na enem, pa drugih koncev, ampak tko je tko.
Vendar ravno zaradi naše pedantnosti nas imajo radi. Samo med sabo je pa bolj drugače...Kot da se gre med tuje za sprostitev...včasih pa res tko izpade.
Vendar o tem je bolje bolj neopazno, ker postaneš tarča prehit. Ni lahko ne,
pa tudi spomin je kakor da ga nimam. Včasih me je bolela glava, zdaj samo ne vem...In dlje kot mislim, bolj sem paralizirana. Je tko.
Mogoče bi ta aforizem moj v kakšni drugi deželi takoj pogruntali in tudi to pokazali, takoj se vidi neko stigmo. Se ti ne zdi?

Lp,hope

Zastavica

DUSANN

Poslano:
18. 06. 2010 ob 21:15

Zajeban narod ti pravim. Radi stigmatiziramo ljudi, izločujemo, uravnilovka. Na jugu vsaj cenijo sorodstvene vezi, tu ti brat ali oče nategne ženo, najboljši prijatelj te zajebe. Vendar zapomni si bolan človek brez jajc vedno stigmatizira, ker je prestrašen in pezde, nesiguren, a nevaren kot sto vragov.
Slikar Nolde je enkrat upodobil Slovenko in Slovenca ( pijanca in kurbo ) S. Freud Slovencev ni hotel zdravit, pa ni bil nacionalist ( Žižek literatura ).

Lp. DUSANN

Zastavica

DUSANN

Poslano:
18. 06. 2010 ob 23:34

Upam, da me nisi narobe razumela Hope. Stvari sem povzemal po literaturi, ne samo iz prakse ( L. Miličinski, Zoran Milivojević, Janez Rugelj, S. Freud, Erich Berne) Odlično je napisano v Cankarjevi knjigi: Hiša Marije Pomočnice, ko opisuje med vrsticami tiste boge otroke v sirotišnici in zlorabe. Cankar ni velik pisatelj samo zaradi stila ampak tudi zaradi poštenosti, ker ni ničesar olepševal in je razkrival zlaganost naše družbe. O teh stvareh je pisal skoraj pred sto leti! pa se še vedno ni skoraj nič premaknilo. Stigmatizacija je prisotna, ker smo po miselnosti najmanj 50 let za zahodnim svetom, da o jugu ne govorim, ker so še v plemenski skupnosti.Zdaj pa napiši še kakšen dober haiku ali aforizem.

Lp. DUSANN

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
19. 06. 2010 ob 08:59

Noben genij se ne hvali z genijalnostjo,

vsi verjamejo v zakon relativnosti.

To naj bo za jutri, bonus za danes sem že izkoristla. Lahko ti DUSANN, če nisi

vseh treh napisal?

Kaj praviš na to, pa dam pod Aforizem...

lp,hope

Zastavica

DUSANN

Poslano:
19. 06. 2010 ob 09:42

Ja mnogi se ne hvalijo si pa mislijo. Teh se boj. Genialnost ni relativna, kot tudi poštenost ne. Je ali pa je ni. Ni na pol genija in na pol poštenjaka, je ali pa ga ni. ( Otto Weininger, Anton Trstenjak ). Genij in poštenjak sta zelo sorodne duše. Revolucionarji niso geniji, so ljudje akcije in sebičnosti. Genij zajema z duha, revolucionar manipulira z duhom in z ljudmi ( Turgenjev: Očetje in sinovi. Dostojevski: Bratje Karamazovi ). Preberi si Idiota od Dostojevskega, če ga morda še nisi, tu odlično opisuje genialca.

Lp. DUSANN

Zastavica

Don Kihot

Poslano:
19. 06. 2010 ob 12:35

Filos Nietzschej je dejal ; ...Tisti, ki so jih videli plesati, so se zdeli nori tistim, ki glasbe niso slišali ...

Eno je pisati, drugo napisano vsebovati, živeti ... prvo je lahko samo pojmovanje, v drugo realno ti.
Ker je človek bitje z napakami je drugo tudi bolj naravno. Prvi značilno trpi za oba.

Lp

Don

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
19. 06. 2010 ob 15:12

DUSANN, lahko da sem brala Idiota, pa nisem vedla, pa sm še kej potegnala za sebe iz knjige. Ampak resno, mislim da nisem, bom pa vsekakor te še vprašala za naslove zanimivih knjig, zaradi počitnic če si bom kaj nesla za brat.
Res, ene knjige so, kot bi te hipnotizirale.

Vidim da ogromno veš o pisateljih, pesnikih in zgodovini literature.
To je fino, ker se lahko o marsičem menimo, sploh če ti je do tega,
da še sam razširjaš znanje, kar je zelo dobro. Sploh imenitno.
Čemu ne bi jemal iz zakladnice znanja, če pa ga imaš?
Lp,hope

Zastavica

DUSANN

Poslano:
19. 06. 2010 ob 16:52

Dostojevski Hope ni primeren za plaže in zna biti zelo dolgočasen za večino, jaz berem na plaži Komandanta Marka ali pa rešujem križanke - je dobro za mozak. Kar se znanja tiče, ga bom začel čuvati in delati na tem da ga vnovčim, včasih mi kaj zleti kar mimogrede. Ljudje tudi ne marajo načitanih ljudi, ker so jim moteči - psihologija. Čustvena inteligenca pravi, da se ne delaj pameten, če hočeš obdržati prijatelje in imeti lep odnos do ljudi. Kot v pesmicah pišem, moram večkrat igrati klovna, da vse skupaj uravnavam, sploh pa z inteligenco v službi. Rad berem tudi stripe in pustolovske romane, včasih gledam tudi limonade in kakšno kriminalko. Človek rabi tudi sprostitev. Sedaj pa to ni več tema o aforizmu.

Lp. DUSANN

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
19. 06. 2010 ob 17:15

Pa saj prav umirjeno zgleda branje, vsaj ker dosti veš. Zakaj bi pa skrival?
Vendar je to pesniški forum in na pesniškem je literatura, vedenje o ustvarjalcih, ki so pustili sledi v pisanju je pa sploh imenitno.
Ni tko?.
lp,hope

Zastavica

DUSANN

Poslano:
19. 06. 2010 ob 19:12

Najbrž veste tudi drugi, saj imate večina več izobrazbe od mene in ljubosumno čuvate svoje znanje ali ga znate vnovčiti. Najbrž obstajajo tudi tu meje. Jaz sem v vsem samouk, kot sem povedal sem imel težave s šolo, ker sem jim postavljal vprašanja na katera učitelji niso znali odgovoriti ter so jih zmedla in tako sem delal maturo po osmih letih pavze, ko je šla razredničarka v penzijo. Jaz sem postal čuden, oni me pa niso nič več spraševali. Po domače povedano zabili so me in imam mogoče še od takrat nekaj strahu ( 30 let ), ker so mi nabili kup kompleksov, ki so se nakopičili še na prejšnje pa potem ob trenutkih grem v drugo skrajnost in začnem preveč pametovati.

Lp. DUSANN

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
19. 06. 2010 ob 19:25

Ahilova peta je dana vsakomur ki živi.
A veš, da je bil tudi Roki iz filma v šoli za prilagajanje.
Pa? Vse je zdaj ok. Vendar jeza v človeku povzroči paniko,
brez da bi mislil. Ampak to pojenja veš. Ampak ne v enem dnevu.
lp,hope

Zastavica

DUSANN

Poslano:
19. 06. 2010 ob 20:11

Eureka! Ne, da bi vedela si mi pomagala razrešiti uganko. Hope ali je mogoče katera od urednic učiteljica ali profesorica? Ali mi lahko na to odgovoriš?
Lp. DUSANN

Zastavica

Komentiranje je zaprto!