Forum

AFORIZEM

Vsebina objave odstranjena na željo avtorja.

 

Don Kihot

Poslano:
13. 06. 2010 ob 22:48

Težko je o tem Dušann ... vsak je v nečem psihopatski. Pravzaprav najhujše tipe ne boš spregledal, ker so navzven uglajeni in prijazni nasploh, mirni, socializirani, potem pa presenetijo in pobijejo vso družino, da prej ni nikoli kazal znake nasilja.Tudi kopičenje denarja ali česarkoli izven norm normalnega je psihopatsko (filozofsko) Že normalno je lahko vprašljivo.Tudi delo brez plačila je lahko za ene psihopatsko:)
Ne verjamem da je v tem tvojem aforizmu tipična zančilnost psihopatizma. Prvo bi ga morali opredeliti medicinsko ali filozofsko. Recimo po filozofski plati je po moje tudi strasten kadilec psihopatsko odvisen, ker se ne more temu odreči. Torej, če misliš na ta tip v smislu črnega humorja glede (filozofsko) se strinjam, medicinsko so pa to najbolj normalni ljudje v katerih biva duševna bolezen, ki v določenih okolnosti izbruhne z vso silo ... ... Vsi pa košček tega nosimo v sebi in držimo z imunskim na normali ..? :) Tudi to naše vztrajno nenehno pisanje pesmi je lahko psihopatsko stanje, kot tudi moje mnenje :)))

Lp
Don

Zastavica

DUSANN

Poslano:
13. 06. 2010 ob 23:19

Se strinjam s tvojim mnenjem Don. Morda je vplivalo tudi to, ker sem imel opravka s takšnim človekom in on se je skrival za črnim humorjem, če prav piše čustvene pesmi a nima trohice sočutja v sebi in uničuje vse okoli sebe( otroka, ženo, ljubice, sodelavce). Samo toliko, psihopat ni vedno morilec, uglajen je in priljubljen, spoštovan, lahko "dobri očka" i. td., kot si opisal. V vojnah pa to vseka do maksimuma in ni nedolžna stvar ampak grozljiva. Tole pisanje ni psihopatsko. Psihopat je motena osebnost, ki ga še nikoli ni noben psihiater pozdravil, ker misli da je vse ok z njim in ti ne hodijo psihiatru. Rugelj je trdil, da niti en psihiater v svetu ni ozdravil psihopata in tudi on ne, pa je bil največji strokovnjak na tem področju. Čustvene motnje so pa drugo ( odvisnosti, depresija, deloholiki, prilagoditvena motnja ...) Tole pisanje pa je lahko odvisnost od mnenja drugih, če s tem pretiravamo, kot nekateri, ki morda preveč pisarimo, pa tudi bežanje od nečesa ali pa samo iskanje neke družbe in podobno mislečih. Večina pa s tem ne pretirava. Jaz pretiravam.

Lp. DUSANN

Zastavica

Don Kihot

Poslano:
13. 06. 2010 ob 23:30

V JNa je bil vsak odklon do vojske psihopatske navedbe v kartonu. Večina so bili študentje tako označeni, sploh filozofi, teologi, ki se jim upira vsak dvig orožja na sočloveka. Torej je tudi politična označba te bolezni po medicinsko možna ...
Tudi jaz rad preteravam ( že psihopatsko? ), rajši kot zavajam :)

Lep pozdrav Dušann

Don

Zastavica

DUSANN

Poslano:
14. 06. 2010 ob 00:06

Ha, ha, ha ... Ta JNA je pa druga zgodba Don.

Lahko noč, DUSANN

Zastavica

Komentiranje je zaprto!