Forum

ToPoPeRe U3nek 5

Domiselna besedna igra (pesnika), ki v pesniški blokadi iz te pesniške stiske iztisne novo pesem. Tako dokaže, da se da iz vsega, tudi iz ničesar, narediti pesem.

Zelo pa me moti naslov.
Če je zame petica na koncu še znosna, ker gre pač za peti pesniški utrinek, je cifra 3 precej zavajajoča.
Čeprav se mi že na splošno zdi, da je nekritični prenos te »fore okrajšav s ciframi« iz angleščine v slovenščino, kjer se na primer znamenita 2 (two, too; fonetčno tu, tu), ne more primerjati z našo 2, ker je vedno dva. (2 ni na primer »dua«, al »da«…), pa konkretno v tej pesmi vodi naslov bralčevo asociacijo diametralno stran od tope tišne. Namreč; te skrajšave in oblike so vsaj v mojem polju asociacij vedno blizu, če ne kar znotraj hrupa reperske poezije. Ta pesem pa to ni.

In še nazaj k petici.
Z marketinško/modnim naslovom je zamujena imenitna priložnost za besedno igro že v naslovu. V mislih imam možnost: Peti utrinek
 

Gari

Poslano:
02. 06. 2010 ob 13:05

Mislim, da je Legy to enkrat nekje omenil - u3nek je njegov izum za njegove ne-haiku trivrstičnice (zato številka tri v besedi). Meni se naslov zdi posrečen, pesem pa prav tako.

Pesniška blokada? Hmm, pri Legy-ju pa ne bi to rekel, saj se vedno kaj izmisli novega. :-)

Lp, Gari

Zastavica

Peter Rezman Perorez

Poslano:
02. 06. 2010 ob 13:13

U3nek 5 avtor Legy

No, seveda se strinjam z vsem in vedno.
Toda.
Jaz sem se osredotočil na pesem z naslovom U3nek 5 nevedoč da je pesnik Legy izumil to in to.
Me tudi ne zanima pesnik Legy. A če je že on napisal pesem, potem se seveda strinjam, da pesnik Legy ni v pesniški blokadi, saj je, kot rečeno, iz "ničesar" naredil pesem.
Ali drugače: iz pesniške blokade, ki se zrcali v nezaključeni pesmi, je naredil celo pesem. Z zaključkom vred.
;))

Zastavica

Legy

Poslano:
02. 06. 2010 ob 14:26

Me tudi ne zanima pesnik Legy

Uf, odlično, to sem čakal, da kdo reče. :) Tudi meni je važno, da se komentira predvsem pesem, vsebino, formo...

Naslov... razmišljam kako bi moji u3nki izgledali v kaki tiskani objavi - verjetno en velik črn naslov U3nki, podaj pa vseh pet dosedaj spisanih, ločenih z *** ali pa razporejeni malo tu, malo tam. :) Tu na portalu pa naslov mora bit, o moji (ne)domišliji glede naslovov - pa je bilo povedano že veliko... :)

Lep dan,

Legy

Zastavica

Komentiranje je zaprto!