Forum

MEJAŠTVO - SOVRAŠTVO - avtor tomi

MEJAŠTVO – SOVRAŠTVO avtor tomi

Živijo tomi,

povej, je mejnina tisto, tista država oz. skupnost za sebe (karkoli v obliki),
ki podzavestno in zavestno tekmuje s sosedi in istočasno vlada privoščljivost, tekma?
Ker primerjanje ne pušča ravnodušja, subjektivnost pa je prisotna....
Misli ostanejo, tudi če obleko se zamenja. Tko nekako.
Prav naravnost si napisal.
Lp,hope
 

DUSANN

Poslano:
01. 06. 2010 ob 09:24

Mi je všeč tvoja pesem. Lotiš se stvari tudi iz verskega, etičnega, moralnega aspekta. Tudi takšne stvari me privlačijo - ni nujno da je pesem modernistična, če ima sporočilno vrednost je pravtako močna.

Lep dan, DUSANN

Zastavica

tomi

Poslano:
01. 06. 2010 ob 09:55

Fanatizem ni nikjer žel uspeha in njemu je treba dati svojevrstno svobodo, tako, da se v njega vklopiš in počasi s pametjo in umom to moč prepričanja mehčaš in ga umiriš; dočim čim greš na juriš proti njemu je na obeh straneh sama kri in uničenje. Tako je z našimi prvaki, ki so pomešali vse svoje adute in vidijo le sebe v sedlu, a za nas male ljudi jim je toliko mar kot je bilo Hitlerju za svoje vojake. Kar se Hrvaške in nas tiče, je to moralo biti urejeno takoj, ko je bila euforija na obeh bregovih istovetna. Tomi

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
01. 06. 2010 ob 10:09

tomi, napisal si točno za mejo. Sem razširla. Mislim, da meje sploh med seboj prav niso bile določene, kvečjemu površno, kar se ni zdelo nič takega, da bi se zaustavlo...Potem si meje zastavljamo šele potem. Bil je čas, pa tudi dr.D. in R. nista mogla umirit vročice. Če še zdaj ne bo šlo, bomo že 3.desetletje v statusu quo, kar je, kot je bilo oz. nekje kjer nič ni določeno...Hitler je imel čas pisat svoj Boj, dobesedno. Le da mu niso verjeli, da mu bo kaj takšnega ratalo...Da mu bo kdo nasedel.
lp,hope

Zastavica

Komentiranje je zaprto!