Forum

Kaj je limerick (Polčloveček, Kerstin)

POLČLOVEČEK (limerick) avtor Kerstin

Gre za lahkotno pesmico šaljivo-zbadljive vsebine.

LIMERICK: izvorno angleška oblika komične poezije, večinoma gradi na šalah, ki namigujejo na seksualnost, pa tudi na besednih igrah; običajno v anapestu (U U – ), prva dva in peti verz imajo po tri stopice (9 zlogov), tretji in četrti pa dve (6 zlogov); zgrajen na eni do dveh rimah (povzeto po Boris A. Novak: Oblike sveta, Ljubljana: Mladika, 1991).

Kerstin
 

Dani Bedrač

Poslano:
19. 05. 2010 ob 15:50

pa še res je.

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
19. 05. 2010 ob 22:04

prestavljam post na temo, ki je že odprta

DUSANN je zapisal:


Zelo dobra pesem! Razkriva resnico. Brrr... malo spominja name ( projekcija ). Sicer pa ... a nismo vsi včasih polčlovečki ?!

Lp. DUSANN

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
19. 05. 2010 ob 22:11

Hvala, Dusann. Pesem ni namenjena komu posebej, da ne bo kakega nesporazuma. :)

Res pa je, da sem nekoč brala o nekem razmeroma znanem avtorju, da je izjavil nekaj v smislu: Čudim se, da moje reči sploh more kdo brati. (In dvomim, da je bil Joyce. :)) A kdo pozna to zadevo? Sploh se ne morem spomniti niti tega, ali je bil naš, slovenski, ali "svetovni" avtor.

K tvojemu vprašanju - uh, bi se dalo debatirati! Seveda, nihče ni samo dober (in večinoma nihče samo slab). Ampak, recimo, da si polčloveček enkrat na leto za par ur? Hehe. Sem utopistka? Ne vem, rada verjamem v dobro v ljudeh, izkušnje s tem pa niso kaj prida. So pa zato presenečenja tem slajša! :)

Lep pozdrav,
Kerstin

Zastavica

Komentiranje je zaprto!