Forum

VEČER BOSANSKE POEZIJE IN GLASBE

VEČER BOSANSKE POEZIJE IN GLASBE
Klub KGB, Vojašniški trg 5, Maribor, četrtek, 20. maj 2010, ob 20.00.

Iztočnica oz. pobuda za to prireditev je Panorama novejše bosansko hercegovske poezije ZMANJKUJE PROSTORA, ki je v prevodu izšla konec leta 2009 pri Založbi Pivec. Avtor izbora in spremnih besedil je Željko Grahovac. S svojo poezijo pa se bodo tokrat predstavili Amdiral Mahić, Josip Osti, Željko Perović, Šefik Daupović – Fiko in Senada Smajić, za glasbo pa bo poskrbela skupina Sedef, ki na svež način predeluje tradicionalne bosanske sevdalinke. Večer bo povezoval urednik knjige Nino Flisar.

Prisrčno vabljeni!

breza
 

Dani Bedrač

Poslano:
18. 05. 2010 ob 13:34

prišel bi z največjim veseljem, ampak nastopam z nušo ilovar v novem mestu. želim vam lep večer, posebej pa pozdravljam admirala in šefika!

dani

Zastavica

ajda

Poslano:
18. 05. 2010 ob 14:25

Pozdravljena, Breza. Zanima me do kdaj traja večer, mislim tisti del, kjer se pesniki predstavijo? Zelo rada bi bila na takšnem večeru, ki mu je sigurno iztočnica duša in tok tok na dušo/e poslušalcev oz. gledalcev, pa še sevdalinke, uh :))

lp, ajda

Zastavica

sheeba

Poslano:
18. 05. 2010 ob 14:45

želim vam prijeten večer ... ;))) ... lepo lepo se imejte

z vami v mislih

sheeba

Zastavica

breza

Poslano:
18. 05. 2010 ob 15:09

Hvala, Dani, izročila jim bom tvoje pozdrave, če hočeš tudi objeme ;), saj mi ne bo težko :D! Imejta lep novomeški večer!

Ajda, žal, nič ti ne morem povedati o poteku programa, saj sem tudi sama za ta nastop izvedela povsem slučajno, ko sem surfala po internetu. Osebnega vabila (še) nisem dobila in mislim tudi, da ga ne bom, ker so organizatorji verjetno načrtovali tako, da nas poberejo z Lirikonfesta v Velenju in enostavno odpeljejo za kakšno urico v Maribor :), mogoče so celo v dogovoru z organizatorjem Lirikonfesta. Lahko pa ti zagotovim, da ti ne bo žal, če boš prišla, saj bodo brali res odlični pesniki (ne vem odkod in kaj sploh jaz delam med njimi!?) in tudi glazbena skupina Sedef je vredna poslušanja! Vsekakor bi te bila vesela!

Lp, breza

Zastavica

breza

Poslano:
18. 05. 2010 ob 15:13

Hvala, Sheeba, ah, tebe bi pa res bila vesela, še te nisem objela :)))! V Vodnikovi domačiji si se mi nekako izmuznila ... saj bo še priložnosti!

Lep dan ti želim!
breza

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
18. 05. 2010 ob 18:58

Bravo, Breza, mene pa sploh ne čudi tvoja prisotnost na večeru med naštetimi avtorji - odlične pesmi pišeš in je več kot prav, da si zraven! Želim ti super nastop (žal sem totalno zasedena z organizacijo dneva sonca, do sobote diham na "škrge" ;-) - ampak komaj čakam, da se kaj vidimo.

Lp,
Ana

Zastavica

breza

Poslano:
18. 05. 2010 ob 21:33

Hvala, Ana! Vem kakšno frko imaš, le glej, da boš sijala :)))! Če bom dobila prevoz iz Ljubljane se vidimo, pridem po eno dobro porcijo sonca ;)!

Zastavica

Komentiranje je zaprto!