Forum

KO ZAPISUJEŠ DE PROFUNDIS - avtor DUŠANN

KO ZAPISUJEŠ DE PROFUNDIS avtor DUSANN

Živjo Dušann

Lepo si napisal.
Biti Poet je brez pravega ravnila pisanje iz pretoka pogleda, iz oči na papir,
za sled ali pa na ekran. V tem mora biti vsaj ena prava vzporednica, da lahko teče, brez tega ni nič. Je razmetano.
Ti dam prav.
Lp,
hope
 

DUSANN

Poslano:
17. 05. 2010 ob 10:56

Hvala Hope ... To so močne stvari, ki sicer delujejo, kot da so iz drugega sveta in zapis blazneža, vendar so večne in jih ne more nobeden sodoben cinizem in nihilizem podreti.

Lp. DUSANN

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
17. 05. 2010 ob 12:54

Nisem jaz prva napisala in upam, da daleč ne zadnja. Ni dolgo nazaj, ko sem nekje brala v eni od revij od copry poezija, eno luštno mlado dekle, zraven je bila razlaga, ta je še danes neverjetna. Kopira in dodaja besedilo. Če se misli in razpoloženje in celo ali je eno in isti pisec se najbolj vidi po načinu pisanja.
Če 10X na dan spremeni samega sebe v nekaj devetega, kateri je potem pravi?
In osebno tudi predvsem zaradi misli, ki režejo same to ni ne uporabn, še najmanj pa dobro...Samega sebe cefranje...Ampak kje so pa meje zapisov?
Prehitro odmikanje v vse mogoče pa nujno ne pomeni pot za komplekse, več pa še manj...!
Lep dan Dušann
hope

Zastavica

DUSANN

Poslano:
17. 05. 2010 ob 18:04

Danes je težko, ker so ljudem odkrite zlaganosti sveta. Klasična poezija je mnogim smešna za današnje čase, ostaja le še cinizem, sarkazem in igračkanje z besedami, ki kot sama veš so dostikrat neiskrene, le nekakšni rebusi, ki so v bistvu brez čustev. Če ljudje nimajo vrednot je vse smešno in kičasto. Zato je človek dostikrat razštelan in to se odraža v pisanju. Jaz si lahko postavljam vrednote vendar jih v praksi ne moren sprevajati, ker je le še trgovina in tudi ljubezen je le trgovina. Dr. Milivojević pravi, da so ljudje izničili ljubezen in posebno krivdo imajo pesniki, ker so jo poveličevali, kar je tudi res iz današnjega gledanja na stvari, ker, če hočeš biti v tem svetu uspešen se moraš držati trgovine in ko čustva postanejo trgovina, blago je vse skupaj nihilizem. Vendar živimo v tem sranju in poizkušamo nekako preživeti. Če je že račun poezija pa naj bo, kdor hoče naj piše sonete, morda nam ta čas kaže na to razcepljenost ali pa je vse skupaj stil 21. stoletja, ki se ga še ne zavedamo ...

Lp. DUSANN

Zastavica

Komentiranje je zaprto!