Forum

TRANVESTIT - šanson - napisal DUŠANN

TRANSVESTIT - šanson avtor DUSANN

Dušann,

ti znaš pisati z občutkom, samo ne zameri, tale šanson je pa zelo, zelo krut,
se mi samo zdi ali...od kod si ti to najdel?

Lep pozdrav,
hope
 

DUSANN

Poslano:
11. 05. 2010 ob 20:15

Ta šanson ni krut Hope! Sodobna psihiatrija se ukvarja s tem. Homoseksualnost, transvestija je produkt patološke družine. Če bi brala njihove življenjepise bi videla zakaj se gre, ker bi si bili podobni kot jajce jajcu. To so dejstva, vendar večina ljudi to ne pozna, v glavnem le tisti ki se ukvarjajo s tem in tisti, ki so te zadeve zdravili, kar se da, če kdo hoče, ne obravnava pa se več kot bolezen v zahodnem svetu. Homoseksualni lobi v svetu je zelo močan - tudi finančno, zato so sedaj družbeno sprejemljivi. Obstaja dosti knjig iz tega področja ... Seveda moramo biti tolerantni do teh zadev, vsak ima pravico živeti kakor mu paše, vendar si ne zatiskati oči. Šanson je morda res napisan radikalno, model mi je bil človek, ki ga poznam. Ne pomeni pa da vsi dilajo in so amoralni. Dilajo tudi tisti, ki niso homoseksualci. Za uspešno življenje sta potrebna mati, ki ljubi otroka in močan oče, če ne nastopijo težave, manjše ali velike. Psihiatrija je zelo zanimiva zadeva, saj ti pokaže kako človek deluje in se njegovo delovanje ne spreminja odkar obstaja človek.
Tisti S. Freud in O. Weininger sta bila res genija, ker sta razkrila delovanje človeške duše in sta postavila temelje sodobne znanosti, ki se ukvarja z delovanjem človeka in bo bodočim rodovom olajšala življenje. Sedaj sem pa zaplaval že v psihološke, ne pa v pesniške vode?!

Lp. Dusann

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
12. 05. 2010 ob 06:45

Dobro jutro Dušann

Ni mi bilo v namenu delat razlik. Jih ne v vsakdanjem, zato. A pri šansonu kot v pesmi sem nekako nenapisano navajena, da se dotika moškega in ženske, tako
kot je bilo že od davnega. Ne, ni mi do tega da bi bili pingvini, ne glede če tudi kdaj zgleda, a smo že v osnovi tako različni, da od rojstva naprej se razlike samo še poglabljajo in večajo, da potem samoumevano razumemo in kaj drugo kot sprejmemo. Ne zatiskam si oči, eden od dobrih kolegov je bil, ki je bil takšne usmerjenosti, dolgoletni, pa ga žal več ni živega. Zato. Pa nima smisla niti razlagat. Človek mora to izkusit, šele potem razume. No, Freud je imel psih. bolano ženo, on je pa bil psihoanalitik, imel jo je zelo rad in bolj kot ji je pomagal ji skoraj ne bi mogel, da je razčlenih anal. in razumel jo.
Hočem sami ti reči, da ponavadi pišeš podobne šansonu na drug način, ker pa je bil tak, jaz pa nisem pričakovala da se boš lotil takšne vsebine si me presenetil, ne slabo, pač pa bolj nepričakovano. Veš, niti ne bi rekla, da je vse samo v psihologiji, ker znanost že to postaja in kdo ve, kaj vse bo še mogoče.
Večja gostota na kupu naredi duše nemočne in jim da premalo prostora, kar povzroči tudi zmedenost, strah, negotovost...Ja, bolj kot psih. bi temu rekla znanost. To. Upam, da zdaj razumeš zakaj sem ti to napisala, ni bilo pa zlonamerno.
Lep dan Dušann,
hope

Zastavica

DUSANN

Poslano:
12. 05. 2010 ob 08:17

Tako je Hope, človeka je nemogoče razložiti in v tem je tudi draž poezije. Nekomu neka stvar vzbudi negativna čustva, nekomu pozitivna, v tem je tudi čar umetnosti in pritegne ga v razmišljanje. Ljudje smo obenem dobri in slabi, redki so v skrajnosti in to nima zveze s spolno opredelitvijo.

Lep dan, DUSANN

Zastavica

Komentiranje je zaprto!