Forum

ON - avtor DUŠANN

ON avtor DUSANN

Lep pozdrav DUŠANN

Zanimiva vsebina, zanimiva pesem ON. Proti golgoti pot...pa ona niti ne opazi...
Žalostna pa tudi.
Ker nisem nič napisala o tem, da sem prebrala, imaš dobre, res.
Tista o Bosni, tista je pa bila res močna. In še odkrita. Uspelo ti je dobro zadeti bistvo. Vsaj meni se tako zdi. Drugače pa nikoli nisem bila tam, sploh ne vem kako izgleda v resnici. Po zraku sem se peljala mimo, a so bila samo suha gorovja.
Lp,
hope
 

DUSANN

Poslano:
07. 05. 2010 ob 15:05

Hvala lepa Hope! Ja pesem ON je žalostna ampak kaže na bivanjsko resnico našega bivanja. Da sem to ugotovil sem rabil celo življenje.
Bosna je lepa dežela, ljudje so zelo družabni, gostoljubni in za zahodnega človeka zelo šlampasti. Vsak jo je okradel: posebno Franc Jožef, saj je odpeljal iz nje kar je mogel, Tito je izkoriščal rude in s tem močno zastrupil Bosno. Muslimane - Bošnjake je opredelil kot neopredeljene, to pomeni kot, da niso narod ampak živali. Tako so se morali opredeliti tudi ko so šli v vojsko. Vzel jim je vse pravice, v vojski so morali jesti svinjsko meso, čeprav ni v njihovi navadi. Njihove smreke so najboljše za izdelavo violine. Vojna je bila obračun bivše službe državne varnosti, ki je uporabila nacionalizem da je zastrupila ljudi in povzročila to vojno, ki ji ni primera v zgodovini. Ljudje so še vedno naivni in se iščejo v nekem ortonacionalizmu in ortoklerikalizmu, ali pa idealizirajo prejšnji sistem, podobno je pri nas, ampak tu je v večini le ena nacija in je lažje, tam pa to pomeni kolaps. Tam živijo Bošnjaki, Srbi, Hrvati ter Židje in če bo vsak rinil na svojo stran lahko pride še do ene vojne, ki lahko zajame širšo okolico, kot je bivša Jugoslavija in s tem se ni za igrati.


Lp. DUSANN

Zastavica

shadyyy

Poslano:
07. 05. 2010 ob 16:18

ja lepa in žalostna pesem.
Bravo

LP JustMee

Zastavica

Komentiranje je zaprto!