Forum

diši po morju, Legy

Dan na morju (ciklus) avtor Legy

Veter striže dan.
Razkuštrani valovi
skrivajo kodre.


In jaz bi rekla takole: ukradla bi ga iz tega dišanja morja in mu pustila zasijati v lastni biserovini.


Ne bom rekla, da mi haikuji niso všeč kot celota, a vendar, ta in še morda:

Prosojno nebo.
Sonce tone v globino.
Riba obnemi.


sta pa izstopajoča, vsaj po moje in če se bom še naprej potapljala v biserino, bom sigurno odkrila še katerega, potem pa rekla, pa to je pa ja že cela ogrlica:), zato naj bosta ta dva, čeprav z enim učem škilim še za enim.

Škrat ti je pa pojedel en v v vzalovi:)).


lp, ajda
 

Legy

Poslano:
20. 04. 2010 ob 23:21

Hej, Ajda!

Joj, zares hvala za ta komentar!

Ja, no, saj bi vsak lahko bil zgodba zase - ampak tudi tako nanizani v morski ogrlici imajo svoj poseben čar... :) Pa naj si vsak izbere svojega najljubšega. Kot v kakšni samopostrežni, hehe...

Škrat se je že pokesal. ;)

Lep dan!

Legy

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
21. 04. 2010 ob 13:08

Ne vem za katero naj posebej napišem, ker so zelo čutne pesmi.
Haikuji pa kot bi jih pisal na morju. Si z morja Legy?
Lp,
hope

Zastavica

Legy

Poslano:
21. 04. 2010 ob 13:16

Hope,

da, živim v Kopru.


Lp,

legy

Zastavica

Gari

Poslano:
21. 04. 2010 ob 19:02

Oooo, Legy, pa ti si moj sosed! Jaz sem pa iz Dekanov! :))

Sicer pa ponovno odlične pesmi! Se strinjam z Ajdo glede izbora haikujev - mislim, da res izstopata iz povprečja (čeprav so tudi drugi zelo ok - hehe, kaj ne bodo, če pa govorijo o našem morju). Mi je pa zabavno tudi to, da nobena od teh zadnjih pesmi ni podčrtanka. Je urednicam zmanjkalo rdeče barve? :) (Urednice, hecam se :))

legy, vabljen na kavo. :)

Lep sončni pozdrav,

Gari

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
21. 04. 2010 ob 19:11

hahaha, čutim se izzvano, Gari!

če bi Legyu podčrtali vse, kar napiše, bi se še prevzel ...
Ne, ne! Hecam se. Odlični haikuji (legy, a v naslovu namerno manjka beseda cikel HAIKUJEV?)

haikuji so izvensezonski - poletni (ena od zahtev haikuja je da vsebuje sezonsko besedo ali temo) - zdaj je "treba" pisati pomladne, zdaj bolj sedejo taki, hehehe ... No, malo za hec, malo pa tudi zares. Morda bi jo pa poleti podčrtale, nikoli ne veš ...
Glede podčrtovanja še to - pač avtonomija urednic, ki ne potrebuje opravičevanja.
LP obema,
Lidija

Zastavica

Legy

Poslano:
21. 04. 2010 ob 19:25

Haha, prav prijetno mi je tu pri vas, res... Me vedno nasmejete. :)

Gari, z veseljem grem na kavo (ampak samo, če ti plačaš - hec :)). Piši na [email protected].

No, vsekakor spoštujem izbiro urednic in večinoma se strinjam z vsemi podčrtankami. Če je med njimi moja, sem vsekakor počaščen... :) Sicer je bolj važno, da pesmi nekdo prebere - pa kot vidim, imam kar nekaj navijačev na tej strani, haha :)) (hvala vsem)

Ma jaaa, ma jaz komaj čakam poletje, morje, plažo... Obožujem vse, kar je v zvezi z morjem... S temi haikuji sem se za trenutek vrnil tja. :) In, ja, Lidija, sem pozabil napisat "haikujev" - sploh nisem opazil, dokler nisi opozorila. :) Hvala ti.

lep pozdrav vsem!

Legy

Zastavica

Gari

Poslano:
21. 04. 2010 ob 23:39

Kočijaž!

No, res nisem želel kritizirati delo urednic, ki zelo cenim - brez heca. Tebe itak še posebej. Samo hecno se mi je zdelo, da so recimo trenutno med "bralci priporočajo" 4 Legy-jeve pesmi - a niti ena podčrtana. :-) meni osebno se res ne zdijo tako slabe, no... :-) Na, zdaj sem že skoraj njegov advokat postal... ;-)

Legy, sem pisal mail.

lep pozdravček vsem,

Gari

Zastavica

Legy

Poslano:
22. 04. 2010 ob 00:31

Gari - David, dobil mail. Hvala. :)

Haha, ja, bi bil dober advokat. :) Ma res, sploh ni pomembno to glede podčrtank in podobno. Je pa res, da malo pogrešam kakšen nasvet izkušenejših pesnikov na tem portalu, ki bi mi pomagali izboljšati pomanjkljivosti v pesmi. Tudi haikujev (čeprav tu pridno spremljam delavnico :)). Prav zato se še enkrat zahvaljujem ajdi, da si je vzela čas, da pokomentira moje haikuje.

lepo pozdravljam,

Legy

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
22. 04. 2010 ob 11:22

Res nisem Kočijaž ... sem pa tudi urednica.

Gari,
če bi podčrtavali po izboru bralcev, potem bi bilo naše delo avtomatizirano. Uredništvo ne bi bilo potrebno, potreben bi bil samo programer. Komentarji in razprave bi odpadle itd.

Polega tega poznamo kup natečajev, prireditev itd, kjer sta možna dva izbora. Eden je strokovna komisija, druga je izbor publike.
Oba izbora sta legitimna ( končno sem tudi jaz še iz časov, ko nisem bila urednica, doživela izbrano pesem četrtletja po izboru bralcev), ni pa nobene potrebe, da sta izbora enotna.

Pritisk na uredništvo, katero pesem je potrebno podčrtat, se mi zdi neprimeren. Povej mi prosim, pri kateri literarni reviji je toliko komunikacije z uredniki kot pri nas in kje je delo urednikov tako transparentno? Tam pravzaprav sploh ne vidiš, kaj vse je odpadlo, ve samo tisti, ki je poslal - dostikrat še urednik ne, ker ne preberejo vsega.


Legy, lepo, da si napisal, da bi rad malo več komentarjov. V uredništvu se bomo potrudili, da ti naklonimo malo več pozornosti.

Lp,
Zalka

Zastavica

Gari

Poslano:
22. 04. 2010 ob 11:30

Zalka, se popolnoma strinjam s tabo.

In kot sem že zgoraj napisal, ni moj namen kritizirat, še najmanj vršit kakršenkoli pritisk. Sem samo navedel opazek. Saj sem vam rekel, da spoštujem vaše delo, ki je povrh vsega še prostovoljno. Se opravičujem, če se je raumelo to kako drugače. Nič se jezit... :) Končajmo tu ta pogovor.

Brez zamere.
Lepo bodi, Zalka.

David

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
22. 04. 2010 ob 11:40

Gari, nobene zamere!
Mogoče je izpadlo ostro, ker smo bile že deležne takih in podobnih kritik/pripomb. In smo pač občutljive, ker delamo po najboljših močeh itd ..bla, bla, bla :-)

Vse dobro tudi tebi!

Lp,
Zalka

Zastavica

Legy

Poslano:
22. 04. 2010 ob 11:41

O, ne se kregat. :)

Tudi jaz sem razumel Garijev komentar kot hec. Zalka, Lidija in ostali urednici - mislim, da prav noben vam ničesar ne more očitati. Saj sploh ne vem, zakaj se je ta debata sploh razvila... Končajmo jo tu, se strinjam.

Ja, Zalka, bi bil zelo vesel kakšnega komentarja (predvsem kritike), če se le da. Hvala urednicam vnaprej!

Lp,

Legy

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
22. 04. 2010 ob 11:44

NO, še jaz pristavim: vsake toliko je treba obnovit tale tekst, ki ga je Zalka tako lepo na kratko spet postavila gor ... Da se ne pozabi, pa za tiste, ki pridejo na novo na portal ...
Hvala Zalka.
Gari, ma kakšna zamera, bil je pač samo tvoj pogled:)
LP Lidija

Zastavica

Komentiranje je zaprto!