Forum

ZNANIH 12 FINALISTOV PESNIŠKEGA TURNIRJA 2010

Objavljam sporočilo za javnost Založbe Pivec:

Pesniški turnir Založbe Pivec, na katerem se izbira najboljša slovenska pesem v tekočem letu, se preveša v zaključni del. 24 izbranih polfinalistov se je pomerilo na dveh polfinalnih Pesniških turnirjih, ki sta bila 19. 3. 2010 v Slomškovem domu v Celovcu in 26. 3. 2010 v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. Obe prireditvi sta ponudili obilico dobre poezije in pester kulturni program. Gosta obeh turnirjev sta bila pesnica Erika Vouk in glasbenik Boštjan Narat (Katalena), ki je predstavljal pesmi iz svojega kanavtorskega albuma Strah je odveč. Skupaj pa sta izvedla tudi recital Rubin in kitara. V igri za jubilejni 10. naslov vitez/vitezinja Pesniškega turnirja tako ostaja le še 12 pesnikov.
Na vsakem od polfinal je strokovna žirija, ki so jo sestavljali Barbara Korun, Borut Gombač, Lidija Gačnik Gombač in Josip Osti izbrala 4 pesmi, 2 pa občinstvo z glasovanjem. V Celovcu so bili izbranci strokovne žirije Nevenka Miklič, Tanja Petelinek, Ana Porenta in Katjuša Trampuž, v Murski Soboti pa Matjaž Brulc, Uršula Fujs, Franci Novak in Jan Šmarčan. Občinstvo je na celovškem polfinalu v finale izglasovalo Nado Mihelčič in Špelo Zupan, na murskosoboškem pa Mojco Meško in Tineta Mlinariča.

Finale 10. Pesniškega turnirja bo v petek, 16. aprila 2010, v Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru. Na njem se bodo finalisti z interpretacijo svojih pesmi pomerili za naziv vitez/vitezinja poezije. Literarni gostji bosta lanskoletna vitezinja Lučka Zorko in Neža Maurer, glasbena gosta pa Vasko Atanasovski in Simone Zanchini. Strokovna komisija bo izbrala viteza/vitezinjo Pesniškega turnirja 2010, ki bo prejel(a) diplomo, knjigo in denarno nagrado v znesku 500 evrov. Svojega nagrajenca pa bo izbralo tudi občinstvo. Vseh 12 finalnih pesmi bo objavljenih v zborniku in literarni reviji Rp./Lirikon21.
 

Franc Tominec

Poslano:
30. 03. 2010 ob 12:25

Čestitke vsem izbranim :)

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
30. 03. 2010 ob 13:11

Vsem polfinalistom čestitke, prav tako veliko sreče u finalu.
*********

Zastavica

Silva Langenfus

Poslano:
30. 03. 2010 ob 17:50

Super, vsem čestitke! Franci, Ana bravo!!

Silvy

Zastavica

Komentiranje je zaprto!