Forum

serigala / pregon

Pregon. avtor Serigala

Ko sem bral to pesem sem razmišljal (in seveda nisem mogle ugotoviti), ali bi brez borovcev dobil ta močan občutek prepišnega Krasa, ki se s to besedo naseli v pesem.
neverjetno je, kako (vsaj meni) Kosovel trdo postavi simboliko trd(n)osti (kraškega) bivanja in odvisnosti od skope kraške prsti, zapečene med sivo kamenje in bodikave borovce. Sodobno in aktualno, da bolj skoraj ne more biti....
vse to, ja, Serigala, prineseš tudi ti s svojimi gmajnami in borovci.
Malo me muči le, ker poješ "njemu" ampak že veš zakaj.

lpp
 

Peter Rezman Perorez

Poslano:
17. 03. 2010 ob 09:55

No.
In če dodam še Začetek.,
se zazdi, kot da resnično prestopaš/si prestopila tisto magično črto, ki je v resnici pesnik ne bi smel prestopiti nikoli, a ga življenje samo pahne čez.
... ko (bojda) odrastemo...

Zastavica

Poslano:
17. 03. 2010 ob 13:48

Ave :)

V bistvu namen ni bil prebuditi kraško idilo... Borovci so bili izbrani namesto vetra oz. dreves :) Prva stvar, ki je prišla na misel po tem. hehehe
Je pa kras, kljub svoji navidezni skoposti poln vseh malenkosti, ki te prbijejo:)
Primerjala bi ga z dobro moderno musko. Takšno, kjer skladatelj ve, zakaj se melodije širijo v disharmoničnih gibanjih in ima lahko kljub "neprijetnim zvenom" za sabo veliko zgodbo. Hkrati je pa ta glasba, ko jo dojameš, nabito polna z raznoraznimi čustvi, ki te lahko samo posrkajo vase. :)

Komu pa pojem? :) Si mislil otroka ali Kosovela? :)
Ker Kosovel mi je (bil, je) navdih, ampak v svojem pisanju poskušam prehoditi kakšne nove poti, ne tistih, ki so že shojene :)

Pero v mojem telesu je ukleščen duh babice, ki se počasi navaja na mladost :P Tako, da odraščanje ne pride v poštev :)))

lp

Zastavica

Komentiranje je zaprto!