Forum

Odhod - Silva L.

Odhod avtor Silva Langenfus

Pozdravljena, Silvy,

pri tej pesmi zelo močno občutim, da nisi slišala, ko je pesem rekla "Stop igra. Sem. Že." (če si pomagam s svojo Se piše in riše :)) - in si nadaljevala.

Nikakor ne želim biti vzvišena, tega ne jemlji tako. To je pač moj pogled in občutenje te pesmi. In prepričana sem, da včasih res ne vemo, kdaj je pesmi konec, in jo po nepotrebnem in njej v škodo nadaljujemo. Tudi jaz nisem imuna na to. Prvi samoiniciativni brahki so nastali prav iz tega: pesem sem začela, nato pa mi je zvodenela. V prvih treh vrsticah je bilo povedano vse. :))

Tako kot tu:

Odteka krog.
Čakam, kdaj bo
samo še pika.

Mene to totalno udari, prepriča, mi da misliti, začutim posebno vzdušje, mejo in vez med zunaj (krog, ki bo pika) in znotraj (čakam), med statičnostjo (čakam) in dinamiko (odteka) itd.

Ostalo se mi zdi kot (nepotrebno) pojasnjevanje in zamegli udarnost prvih treh verzov.

Odločitev je seveda tvoja.
(Morda pa nastaneta iz ene dve pesmi? :)

Lep pozdrav,
Kerstin
 

Silva Langenfus

Poslano:
25. 02. 2010 ob 07:30

Dobro jutro!
Ko sem pred spanjem napisala to pesem in sem potem v postelji razmišljala, sem ugotovila ; točno to, kar si napisala Kerstin. Kratka pesem je. Ko je bila že zaključena, sem hotela dodati še par besed, ki so pa čisto odveč. Mogoče res nastaneta dve pesmi iz ene.

Hvala, že popravljam, kar sem imela v mislih tudi preden sem te prebrala.

Silva

Zastavica

ajda

Poslano:
26. 02. 2010 ob 08:51

Super je ta varianta, ki jo je ponudila Kerstin. Včasih je res malo besed potrebno izreči, drugo pa lepo pustiti v mislih in shraniti v predalčkih morda za drugo pesem kot je napisala Kerstin. Silva, ni pravil ali smo prehitri z lansiranjem pesmi v orbito ali prepočasni, smo samo Smo in takrat, ko začutimo, gremo:))) in še kako dobrodošli so seveda tudi namigi, če nekje v sebi čutimo, da bi moralo tako biti in potem rata:).

lp, ajda

Zastavica

Komentiranje je zaprto!