Forum

Borut p - Pekarna

Misel v pesmi Pekarna avtor Borut P. je dobra ni pa izpeljana. Ali dobiš polnozrnati kifeljc z ogreto pečko? Mogoče testo ne bi smelo biti belo? Ali pa po vzhahanju želiš, da bi bil kifeljc polno zrnat? Dodaš semena? Ali semena dozorijo šele, ko ga daš v ogreto pečko? Seveda zaznam podtekst in se mi zdi super! Izvedba pa škripa - ni domišljeno do konca ... Malček razmišljaj o zaporedju, kaj prej, kaj potem, kje lahko vključiš zrnje oz. seme.
In še: Čemu obrnjen besedni red? Besedilo izpade izumentničeno, kar je škoda ....


Lp,
Z.
 

ajda

Poslano:
12. 02. 2010 ob 17:08

Hehe Zalka, jaz sem razumela, da je dal svojega kifelca v razbeljeno pečko oz. pi:)))))))). No ja, če temu ni tako, je prav, da se speče tako kot treba:).

lp, ajda

Zastavica

Borut P.

Poslano:
12. 02. 2010 ob 17:47

Mentorica zala, brez škode bi nas bila sama korist, kar pa bi bilo že elativno. Torej, pozdrav špilferderberjem! Pravzaprav sem želel zamesiti krof iz koruzne moke, ga oblikovati v podobo, ki ima na sredini luknjico, pa se mi je vse bolj začelo dozdevati, da bi skuhal žgance, v katere pa marmelada nekako ne sede. Ostal sem pri svaljku iz bele moke, ga mojstrsko oblikoval, vendar dodal kvas šele naknadno, ker svaljek (še) ni bil dovolj vzhajan … (s črno moko pa kifeljcev ne pečem). Ne poznam sicer primera, kjer bi ne(s)pečenemu testu dejali kifeljc. Torej odgovor na tvoje vprašanje, Zalka: da, o kifeljcu je možno govoriti šele takrat, ko je pečen. Vsekakor ne v hladni peč(k)i. To me je naučila že mati, ko sem bil še majhen fantič. Tudi semena so dozorena. Ves čas. Hranjena so v mošnjičku na temnem (piše: hraniti v temnem prostoru). Je pa res, da se o polnozrnati peki lahko odločaš spontano – vsaj jaz se. Tudi po tem, ko npr. že zamesiš (belo testo). Magari na pol pečenega vzameš iz pečke in vanj napikaš semenke, he he …

Ajda, pozdrav razbeljenim pečkam. Kiflji vedno uspejo! ;)

Lp,

Borut

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
12. 02. 2010 ob 17:53

No, vidim, da ne razmišljaš o pesmi, ampak kako bi mene osebno zafrkaval. Želim, da se naslednjič vzdržiš take dikcije.

Lp,
Zalka

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
12. 02. 2010 ob 18:08

In, B. nikogar ti ni treba sprejemati za mentorja, oziroma mentorico, če tega nočeš, pri tem nima prav nobene zveze to, če je ta lep (zala) ali pa grd ( nelepa).
Če nočeš komentarjev na svoje pesmi, se lahko lepo izjasniš, če pa se hočeš samo zafrkavati, je tudi za to prostor v rubriki foruma, ki se imenuje Klepetaj s člani.
Morda ni prav, da se vtikam, ker tvoje pesmi ne bom komentirala, ampak, ena od nalog tukajšnjih urednic je tudi ta, da postavljamo stvari na svoje mesto.

Lep pozdrav.

Lidija

Zastavica

Borut P.

Poslano:
12. 02. 2010 ob 18:09

Zalka, nikakor ne gre za osebno zafrkancijo. Če si to tako dojela, mi je žal. Zastavila si mi šest vprašanj, povezanih s pesmijo, na katera sem odgovoril.

Lp,
Borut

Zastavica

Komentiranje je zaprto!