Forum

27. Kavarniški večer

Pred dnevi smo se poslovili še od enega leta, leta 2009. Novo leto je prišlo v zavetju meseca januarja. Ta mesec je za nekatere mesec močno želene umiritve po razburljivem decembru, za druge pa mesec mrtvila. Da bo ravno prav – nekaj srednjega – v organizaciji GLD ALETHEIA iz Žalca in literarnega društva LiVRA z Vranskega prirejamo v petek 8. 1. ob 19. uri v Kulturnem domu KUD SVOBODA Griže (pri Žalcu) 27. Kavarniški večer.





Prvi gost letošnjih Kavarniških večerov je magister slovenske književnosti in ekonomist ZORAN PEVEC.

Pesnik, ki je bil rojen v Celju, je član Društva slovenskih pisateljev, v okviru deluje na področju literarnih prireditev v Celju. Član je tudi celjskega literarnega društva, katerega je bil osem let predsednik – še zdaj pa je tudi glavni in odgovorni urednik revije Vsesledje, ki jo izdaja to društvo. Soustanovitelj in član uredništva je revije Poetikon ter sourednik revije Lirikon 21. Svojo poezijo objavlja v vseh pomembnejših revijah v Sloveniji.

Na natečaju za Evropski mesec kulture v Ljubljani je za pesem Mesto prejel prvo nagrado, v Mariboru na pesniškem viteškem turnirju pa prvo nagrado za pesem V neki točki.



Njegove izdane knjige so:

1986 Orbis pictus

1996 Zapisi pozabljenih

2000 Pod silikonskim nebom

2004 Moški v sobi

2006 V neki točki

2006 Kako narediti pesem, priročnik za pisanje poezije




Z glasbo pa bosta večer obogatili mladi, nadarjeni glasbenici SINTIJA SELIČ na kitari in ANA PODLINŠEK na flavti.

Vljudno vabljeni!


Spisala Nuša Ilovar.

Danija naprošam, če prilima še flyer.

LpT
 

Nuška Golobič Malena

Poslano:
08. 01. 2010 ob 10:12

Komaj že čakam! Če ne bo preveč drsališča na cesti zagotovo pridem, ker se mi meša od pomankanja tiste energije, ki se pojavlja na takih večerih ... Super

Zastavica

Dani Bedrač

Poslano:
08. 01. 2010 ob 10:13

nuška, ti si vedno dobrodošla.
energije pa bo obilo. kakršnekoli.

;-)

Zastavica

Nuška Golobič Malena

Poslano:
09. 01. 2010 ob 09:23

Upam, da ste se imeli fajn ..... preljuba zima in preklete ledene ceste, pri nas se do večera ni nič kaj umirilo :( Naslednjič več ne rečem da pridem, samo pojavila se bom. Javite se kaj s kakšnim povzetkom večera, ali pa kakšno sliko morda ... zagotovo je blo luštno. Lp, do naslednjič

Zastavica

Tomaž Mahkovic

Poslano:
09. 01. 2010 ob 17:21

Nuška. Bilo je luštno, in presenetljivo število obiskovalcev smo imeli, glede na dane razmere. Zoran je odličen sogovornik, tako da mi je bilo v užitek kramljati z njim, in seveda tudi njegova poezija je odlična. Mladi glasbenici pa sta nas tudi popeljali v svet zvokov, da smo pozabili na zimo. O druženju, po končanem 'uradnem' delu večera, pa ni da bi govoril. Kot vedno - prijetno in kar nekako brez konca :)

Zastavica

ela dolšak

Poslano:
09. 01. 2010 ob 19:59

Žal mi tokrat ni zneslo a, v mislih sem bila z vami tudi jaz

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
09. 01. 2010 ob 20:51

In jaz. Prav upam, da boste spet tako pridni in prilimali kako fotko in še kaj napisali. Zorana bi seveda rada vprašala, če je bral iz vseh zbirk ali mogoče novejše pesmi itd. (ampak bi se moral oglasit tule ;-))
Pa drugič, vem, da boste v Grižah še naprej medili besede, da bo življenje bolj pestro.

Lep pozdrav vsem,
Ana

Zastavica

Tomaž Mahkovic

Poslano:
09. 01. 2010 ob 22:28

Zoran ni bral iz vseh zbirk, je pa prebral en sklop novejših pesmi, pa nekaj najstarejših in nekaj srednjeletnih in razpredala sva o filozofiji v poeziji, pa o hermetični poeziji, pa o slonokoščenem stolpu, pa o metaforah itd., itn.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!