Forum

SA PROTESTA - Maki

SA PROTESTA avtor MAKI

Maki, fajn ironijo si vpletel v tole pesem, ki je seveda tudi zelo angažirana in aktualna.

Vsekakor tudi vsa 'gorim' za delavsko stvar. Redno berem Delavsko enotnost (mož je v sindikatu), napisala sem tudi nekaj pesmi v tem duhu (zlasti Kapital 4, ki je bil objavljen prav v tej reviji), nenazadnje je bil MOBING tema moje diplomske naloge.

Ima pa stvar tudi grenkejši priokus, ki s samim protestom sicer nima neposredne zveze. To je tisti, ko neke ljudi pelješ 'demonstrirat', oni pa ti demonstrirajo (= prikažejo) predvsem to, da so brez osnovnih manir, in tak 'shod' izkoristijo, da se opijejo že preden pridejo tja, nato pa le še bolj, potem pa vso pot domov kozlajo in vpijejo na šoferja. Vino, ki stoji po tleh, v njem plavajo sedežni vzglavniki, zavese, prepojene s pivom ... to je podoba, ki so jo za sabo pustili (vsaj eni) 'demonstranti'. Da o dodatnih 'predstavah' ne govorim.

Oprosti, da sem skrenila s teme komentiranja pesmi, a nisem se mogla zadržati, ko si ponudil tako fajno iztočnico.

Kerstin
 

MAKI

Poslano:
29. 11. 2009 ob 12:09

Hvala za komentar. Kaj bi dodal? Sem otrok delavca, tudi sam sem dolgo "garal", tako da mi je ta problematika dokaj blizu. Čutil sem potrebo, da v znak podpore, nekaj naredim. Strinjam se s tabo, da se protesti dostikrat prevržejo v nekaj čisto drugega, in zaplavajo v napačni smeri. Po drugi strani, vsi poznamo vsaj nekaj intelektualcev, ki niso "jaki" v bontonu, ko gre za kozarec.
Torej - vrgel sem karto, ne vem, če je prava. Ne more vsakič biti poker. :):)

Lep pozdrav,

MAKI

Zastavica

Komentiranje je zaprto!