Forum

Abramovo prvo pismi Rimljanom

(e-humoreska z nekega drugega portala)

Abstrakt


Rimljani so v tem tekstu vsi tisti, ki pišejo slabo poezijo, v rimah ali pa brez rim. Ampak takih je tu veliko. Zato povem, da je moja e-humoreska ironija o tistih, ki pogosto, celo večkrat na dan, na svoje poflne brez usmiljenja nalimajo tag: Literarni natečaj. A se res ne zavedajo, da mora vendarle nekdo potem čisto zaradi službe tisto prebrat.

In nihče od teh frikov nima pravice, da si domišlja, da sem mislil ravno nanj.


***

Gremo zdaj…

Na tem portalu imam precej političnih nasprotnikov. Po pravici. Saj si prizadevam za to, da jih imam. Samo, da veste. To niso Okopovci, kot na začetku. Oni me kar tolerirajo, ker jim je Veliki Okop povedal, da ima Abram prav in ga pustijo že dolgo pri miru. In se smejejo njegovemu humorju. To niso niti rdečkarji, čeprav sem jih prikazoval v taki luči, kot si zaslužijo. Tudi oni zdaj vejo: Abram ima prav. S Polijem sva tudi v resnici, ne le na spletu, prijatelja. Zato, ker sva ista generacija. Predvsem pa na isti frekvenci.

Trenutno sem se zameril slabim pesnikom. Ni kaj. Podajajo me kot fuzbalsko žogo. Jasno, saj so med vsemi literati v veliki večini. Tisti dobri, resnični umetniki pa v enomestni manjšini.

Samo me za zdaj še niso zatolkli. Zato, ker imam za vse kar poročam priče. In dokaze. Pa celo nekaj malega humorja in retorike zmorem. Če se mi zahoče kdaj…

Imam pa še nekatere prednosti pred svojimi političnimi nasprotniki. Znam z ženskami in Admini. Boste videli, če berete tu zdaj še naprej.

Pri urednici Blogozije sem zelo priljubljen. S pametnimi in duhovitimi ženskami se vedno štekam. Brez ene izjeme. Pa gre le za mojo finto, vsaj v tem konkretem primeru: Le enkrat samkrat sem si dovolil izjemo in na svojo poezijo nalepil tag Literarni natečaj. Pa še tista poezija ima samo tri vrstice. Pa na eno humoresko. In tudi tista je kratka in še kar smešna. Zato sem pri Maji prvi pred vsemi drugimi pesniki. Vsaj po abecedi. A veste, spoštovani slabi pesniki: Vaše poflne mora ta mlada gospa prebrat. Po uradni dolžnosti. Mater!!! Poizkusite razumeti, kaj vendar čuti do vas. Pa če je še tako dobra…

Z Admini se tudi štekam. Sto na uro. Dovolijo mi marsikaj. Zaradi mojega humorja in klikov na moje produkcije. Verjetno sem edini, ki sem Adminu ponudil prijateljstvo. Tako, za štos, da sem mu malo popestril dan. Smejal se je in mi napisal duhovit odgovor. S tem sem predvsem želel povedati, da se zavedam, da so tudi admini ljudje, podobni Abramu. In tudi to lahko dokažem. :)

Denimo, da bo urednica Maja popizdila zaradi te poezije in poslala svoje šefe v tri… materne. Taka hipotetična situacija. Zvezdan bo moral poiskati nekoga drugega. Tuhta. Pa se spomni prvega primernega. Po abecedi: Abrama.

Ej bi brcnil v temo. Tale naš Zvezdan. S svojo abecedo. Pa če tudi doseže dodatna sredstva za mmc v Državnem zboru. Abram ne bo bral tega za noben denar. Pa če mi namenite cel proračun republike Slovenije. Prodate avionček in vse patrije, ni dovolj. Pa celo če prištejete proračun vseh USA vojaških ladjevij in zbirni proračun Francije v zadnji petih letih, je še vedno devetkrat premalo. Tako jaz mislim o tem, spoštovani Zvezdan in vsi ostali.

Lahko pa bi kakšen večer nadomeščal admina. Na splet se spoznam tehnološko in vsebinsko skoraj toliko kot oni. Pokliči me za admina, pliz. Za en večer. Vsi si ga bodo zapomnili, tako črn bo. Postavil bom svetovni rekord na svetovnem spletu. V bananju. Ja, da usta zaprem, tu na mmc, vsem slabim pesnikom. Ne zaradi maščevanja. Vsaj za en večer. Priznam, par jih je, ki bi ji brez slabe vesti fental. Še dobro, da nimam takega pooblastila. Ja, zelo dobro. Namreč zanje.

Zato, da ne bi več predstavljali večine.

Pa za tisti dan bi uvedel spremembo in spremenil natečaj v stečaj. Vsaj za en večer, če bi mogel. Tistim redkim, ki bi jih prizadel, bi se pa osebno opravičil. Precej hitro.

***

Dragi Rimljani!

Na srce vam polagam. BODITE USMILJENI. Ne do Abrama, kdo ga šmirgla. Usmilite se tistega, ki mora zaradi vašega taga Literarni natečaj tiste vaše poflne brat.

Po vaši krivdi, po vaši veliki krivdi…

:))))))))))
 

Ana Porenta

urednica

Poslano:
26. 11. 2009 ob 20:33

Kaj naj rečem? OK, prebrala, po svoji lastni volji (krivdi). Si zgrešil stran, Abram? Dobro, napisal si, da je z nekega drugega portala (si oddahnem). Kakorkoli, nisem čisto dobro vsega razumela, a veš. Bolj redko se sprehajam po drugih portalih (še za tega mi včasih žal zmanjkuje časa ;-) in se mi zdi tole zgoraj bolj interne sorte. Bolj kot humoreska je jezljiv izliv.

Pa brez zamere,
Ana

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
26. 11. 2009 ob 21:36

ja, preprosto povedano, "zanimivo" ! (prosti prevod: jst pa čist nč ne štekam, spljoh :)))

Kočijaž

Zastavica

abram

Poslano:
26. 11. 2009 ob 22:21

Ana Porenta

Tole sem objavil, ker se tu danes piše precej o rimah, Rimljanih in teh rečeh. Vsaka podobnost s portalom pesem.si je v tem primeru v resnici nenamerna in slučajna. Strani pa nisem zgrešil jaz, morda si jo ti ...

Lp


A

Zastavica

abram

Poslano:
26. 11. 2009 ob 22:32

kočijaž

jst pa čist nč ne štekam

Hvala Bogu, Lidija! Veš, me je kar strah tistih, ki se prepoznajo v mojih karikiranih likih. :)

Lp,

A

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
26. 11. 2009 ob 22:54

Abram, Ana nikoli ne zgreši (te) strani!
;)

L

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
27. 11. 2009 ob 05:21

Abram dobro* jutro,

nič ni narobe, sem prebrala tvoj apel k miru in dobro si napisal,
tudi malo več popravkov in odgovor na vprašanje, kakor tudi jst dobim,
strpnost in razumevanje po dnevih in vsebini loči poezijo tako v mehkem kot malo tršem. Poezijo in pisoče, ker naj bi bili tisti ko bi si upali mislit na glas, brez da za to je bilokaj narobe.
Se ti ne zdi tko, Abram?
In kdo pravi da je mišljeno komu in sploh malo drugače, bolj slabo v namenu...
Dan pa čaka na srečo...pa jo dajmo...soncu
lp,hope

Zastavica

abram

Poslano:
27. 11. 2009 ob 11:51

Lidija

Abram, Ana nikoli ne zgreši (te) strani!

Saj vem, da ne. V bistvu gre za nekaj drugega. Skupnosti in velika večina posameznikov na vseh portalih se zelo negativno odziva na vsakršno kritiko. Dani in Kerstin sta izjemi, ki potrjujeta to pravilo. Bom pa to povedal (drugje) še po pesniško. Ne glede na osovraženost kritikov mora kritika kljub vsemu biti. Ne samo tisto (včasih neiskreno) hvaljenje. :))))))

Hope

Hvala! Love…

Lp,

Abram

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
27. 11. 2009 ob 12:02

Abram, vsaka kritika je dobrodošla, samo treba jo je formulirati tako, da jo večina, ki bere, tudi razume. Ves čas se učimo in konstruktivna kritika je pišočemu v pomoč.

Lepo bodi
Lidija

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
27. 11. 2009 ob 12:39

Dobro, da ti pišeš tko odkrito, res.
Vseeno cenjeni Abram še v politiki se zgodi, da vsak gleda s svojimi očmi prepričanja. Kriteriji in vzroki kdaj in kaj in zakaj, kakšen "stimulans" ali "original impulz" je čisto osebni, pod osebno šteje vse kar ima oz. je v posamezniku, pisoči so od glasbenikov z dodatnimi notami, celo umetniki z očmi, ki znajo celo narisat, poteze kot bi bral roman, cele gibljive slike in pomisli koliko različnih misli. ...

Predvsem taka kritika je neverjetno dobrodošla, upam da poezija kakor način dojemanja zmore to, da gre mimo statusnih zaznamkov, v kolikor to spada...

Toliko o pogledu, ki ga kot neslikar zmorem opisat.
Upam, da je isto pri vseh.
Lp,h

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
27. 11. 2009 ob 14:46

Oj, Abram, morda si spregledal mojo "kritiko" zgornjega zapisa, ki se mi zdi
"bolj jezljiv izliv kot humoreska". Se strinjam s teboj, Abram, da je kritika osovražena, a da mora biti ;-) in da je včasih celo koristna, saj te izzove, da ponovno premisliš zapisano ali vsaj da (sčasoma) vzpostaviš distanco do lastnih del. Drugače pa te po svoje razumem: če naletiš na gluha ušesa, dobro dene, da se lahko pomiriš na način, da kaj zabeležiš - kot dnevniški zapis - ja, tvoje besedilo zgoraj bi uvrstila v te vrste pisanje.

Lep pesniški pozdrav vsem,
Ana

Zastavica

Komentiranje je zaprto!