Forum

PODOBA SVETA - Lučka Zorko

PODOBA SVETA avtor Lučka Zorko

...doumeti bistvo sveta, videti njegovo realno podobo, trenutek pred novo inkarnacijo ... nekje v novem vesolju se začne vse znova ...

... ali razmišljanje biologinje, ko proučuje samčka neke živalske vrste ? ;)

lp,
Dule

p.s.:

morda tega še nisi videla pa zato tu prilepim :

http://www.pesem.si/forum.php?action=vthread&forum=6&topic=3657


breza # Poslano: 10 Okt 2009 22:30
Odgovor Navedek


OBLIČJE SVIJETA


Sa čašom tišine
se njišem među zvijezdama.
Gledam realno obličje svijeta,
što se mekano kreće.
Dok se spuštam na tla
zagluši me zbrka glasova.
Dolaze odsvuda, iz svega živoga,
i ne mogu razumjeti sadržaja.
S tabanima sam prikopčana na podlogu,
s tjemenom obješena na nebo.
Klizim između hiljadu sistema,
neki su više,
drugi manje truli.
Uvaljujem grimase podobi na površini vode.
Kolobari se vrte,
razbijaju i opet sastavljaju njeno ogledalo.
Moje tijelo će se ugljenisati,
jednom ću postati grumenčić bez prave težine,
ali s velikim afinitetom
do parenja.
I danas sam takva.
Samo je sunce okrenuto unutra,
to veliko, plastično sunce,
što mi svijetli u obraz
dok mužjaku širim noge.


Lučka, dobrodošla :)!

lp, breza
 
 < 1 2

Dule Metulj

Poslano:
04. 11. 2009 ob 08:35

Peter, izredno zanimivo je slišati kar praviš, vitezinja poezije, hmmm, včasih so bili samo vitezi, no , ne mislim v poeziji ampak na bojnem polju.

To me je spomnilo na sago o Gospodarju prstana, princeska se preobleče v viteza in premaga Črnega viteza. Vazala temnih sil lahko premaga le ženska energija, je pisalo v prerokbi.

Praviš, da je večina njenih pesmi ostrih kot britev, se pravi, našpičenih v smislu jang energije. Torej je jin energija njenih pesmi skrita, za pajčolanom skrivnostnosti, implicitno prisotna ?

lp,
dm

Zastavica

Peter Rezman Perorez

Poslano:
04. 11. 2009 ob 08:45

Ne ukvarjam se preveč s temi jingi in jangu, še manj z jengu, da o Jungu sploh ne govorim. Zanima me samo Jong. Erica namreč. Njen Strah pred letenjem, na primer, je odličen.

Vitezinje pa lahko srečaš vsako leto pri založbi Pivec, ki organizira pesniški turnir. Ja, sej, če slučajno kdaj zmaga kakšen moški, je pa tud vitez.

klikn tole:

http://www.zalozba-pivec.com/pesniski-turnir.php

Pa še to:

Lučkina Stegna so fenomenalna.
In zdaj šibam... jiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing.......

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
04. 11. 2009 ob 10:53

Hehe, Pero, se strinjam, Jong se sliši bolje kot Jung, bolj za )O( kroženo :D

Zabavno ti znaš komentirati, v nečem sva si morda res podobna, ne le na zunaj , hehehe , če si bi Perorez nadel očala, bi človek pomislil, da je Dule Metulj :D ... in hvala ti, ker si se edini iz moškega tabora, poleg Acota, upal oglasiti s komentarjem na Pajkovko Blondi ;) :)

Naziv "Vitezinja poezije" me pa asociira na boginjo Ateno v popolni bojni opremi. Nosila je šlem, v desnici kopje in v levici ščit. Bogovi sami so jo častili kot boginjo modrosti in znanja ter kot nepremagljivo bojevnico.

Njen simbol je sova ;)

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
04. 11. 2009 ob 20:32

Zdj me pa že mal skrbi za Lučkino zdravje, tud meni še ni nč odgovorila na mail, upam , da ni kakšna huda oblika gripe.

lp,
dule

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
05. 11. 2009 ob 09:55

No, kukrkol je gripa svinjska, sm jest popolnoma prepričan, da jo bo Lučka kmalu premagala, to prepričanje se mi je porodilo ob prebiranju njene poezije, ki ima energije še pa še :))

Njena poezija, podoba sveta, ki jo Lučka riše, ima polno simbolike, ki jo navdihuje tudi Jung, pa čeprov nima tistega O-ja kot ga ima gospa Jong ;)

Koliko je močno njeno pero, še bolj magično kot čarovniška paličica, se je tudi meni pokazalo, ko sem po slučaju naletel na nek njen tekst, ki se je zame izkazal kot silna jungovska sinhronost in sicer naslednje

Tudi z jadrilico se lahko zaletim
v ljubljanski nebotičnik,
repriza bo 11.oktobra ...


... tale 11. oktober mi ne gre iz glave, nekaj mora pomeniti, le kaj ???


ta 11.oktober me je spomnil na pesem, ki sem jo dolgo časa nazaj napisal v čast enkratni poetinji na Pesem.si, to pesem sem sedaj prilepil , se imenuje " Vrnitev Ciganske princeske ". Tisti , ki ste že dolgo tukaj na pesem.si, ste morda takoj asociirali na podčrtanko " Ciganska princeska " od skrivnostne čarovničke Marine , pa še prav ste imeli, hehe :)

Rojstni datum od Marine je 11.oktober, ona se pa že dolgo časa ni tu oglasila. Moram pa reči, da je ta Marina simpatično navihana, v septembru tega leta mi je po dooooooolgem času nekaj napisala na mail. Povedala je , da je izdala že nekaj knjig pod nickom in , da pripravlja novo, ki bo morda izšla že pred novim letom. Povedala je tudi , da je doma iz Murske Sobote. Je pa ona tolk navihana, da mi ni hotela izdati naslovov teh knjig in tudi ne svojega psevdonima, ga bom moral kar sam pogruntati, hehe :D

Moram rečt, da me je ta luštna čarovnička Marina kr zmedla, ta enigma je ornk zalogaj tud za tazga čarovnika kukr sm jest ;) :D
namreč, zdej nisem več prepričan a je Marina njeno pravo ime al pa je v bistvu to njen nick in dejansko piše pod pravim imenom ...
... zdj sem pa s pomočjo sinhronicitet naletel na Lučko in ona je tudi iz Murske Sobote doma, tko da se nadejam njene pomoči, ona gvišn pozna tm dost čarovničk, ki pišejo poezijo :)))

Torej, Lučka, kmalu se pozdravi in se vidjamo tukaj, se veselim :))))

lp,

Dule

Zastavica

Lučka Zorko

Poslano:
09. 11. 2009 ob 23:50

Dobro, zdaj sem odkrila ta forum, o katerem mi ti, Dule, pišeš že v nekaj mejlih, ki jih, mimogrede, nisem prebrala, ker tega mejla pač ne gledam, ker ni služben.
Zabavno se mi zdi, kaj vse se lahko v človekovi odsotnosti zgodi. Vsekakor dojemam pesem.si kot portal, namenjen izmenjavi poezije in odzivom. Ne čutim pa se dolžne sodelovati v javnih razpravah ali se zagovarjati zaradi molka. Forume in ostalo odpiram priložnostno, še najbližji mi je facebook, ga pa uporabljam za zabavo. Moje resnično mnenje o resnih zadevah je moja poezija.
Objavljam tule zato, da ljubitelji poezije lahko berejo tudi kaj mojega, zelo vesela pa sem tudi, če rata iz tega kakšna konstruktivna debata. Poezija vsekakor mora zastavljati vprašanja in odpirati teme. Se pa danes počutim zelo dobro, ker opažam, da ljudje berejo mojo poezijo in celo o tem govorijo, tako da sem zelo vesela, da sem odkrila tale forum.
Gotovo bom še kaj objavila, gotovo bom kaj prebrala in tudi kaj pokomentirala. Če bo samo tu pa tam, to ni ignoranca, ampak pomeni, da vmes berem Junga :)))
11. oktober pa nima zveze z nobeno Marino. Bi pa bila vesela, če bi spoznala še kakšno mlado pesnico iz Murske Sobote. Kolikor vem, nas primanjkuje ;) Uživaje, pišite, berite. Lp Lučka

Zastavica

Lučka Zorko

Poslano:
09. 11. 2009 ob 23:55

In hvala vsem za dobrodošlico. Očitno sem vstopila ne le na običajen portal za objavo pesmi, ampak v klub kolegov ... lepo, toliko bralcev poezije na kupu, sem počaščena.

Zastavica

Peter Rezman Perorez

Poslano:
10. 11. 2009 ob 03:24

Lučka,
pravkar sem prebral eno najboljših definicij smisla pisanja.
Praviš, da je pravzaprav vse druga lahko (zgolj) zabava, saj je tvoje resnično mnenje o resnih zadevah tvoja poezija.

Podpišem.
Vedno.
Tud zdajle, ob pol štirih... !

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
10. 11. 2009 ob 09:40


Dobro, zdaj sem odkrila ta forum, o katerem mi ti, Dule, pišeš že v nekaj mejlih, ki jih, mimogrede, nisem prebrala, ker tega mejla pač ne gledam, ker ni služben.


Lučka, me veseli, da je sedaj jasno zakaj smo dolgo čakali na tvoj odziv. konec dober, vse dobro, pravijo in še res je tako :)))))

Bom še tukaj javno povedal kar sem ti včeraj predlagal na mailu, zaprosil sem te, da mi napišeš spremno besedo k moji prvi pesniški zbirki , ki bo imela naslov " Iskanje Anime v sebi, iskanje Boginje v ženski ". Moja prošnja ne leti nate samo zato, ker si karizmatična poetinja temveč tudi zato , ker ti je blizu jungovski pogled na svet, jungovska podoba sveta.
Res sem izredno vesel, ker sem lahko danes zjutraj prebral tvoj pozitivni odgovor na mojo prošnjo, celo z velikim veseljem boš to naredila, huh, ful si mi polepšala dan !! :))))



11. oktober pa nima zveze z nobeno Marino. Bi pa bila vesela, če bi spoznala še kakšno mlado pesnico iz Murske Sobote. Kolikor vem, nas primanjkuje ;)

... nisem mislil, da ima TVOJ 11.oktober direktno, kavzalno povezavo z Marininem rojstnim dnem, kot poznavalka Junga pa gotovo poznaš pojem simbolične sinhronosti, tvoj vstop na portal pesem.si dva dni pred Marininem rojstnim dnevom in ta 11.oktober v tvoji prozi Ugrabitev stvarnosti sta se mi pokazala kot namig, kot simbilična sinhroniciteta za nekaj kar se bo šele zgodilo, kaj bo to pa še ne vem ...


hehe, kar nekaj vas je v prekmurju talentiranih poetinj, poleg Marine

http://www.pesem.si/clani.php?idc=664
(mail od Marine lahko dobiš, če odpreš njeno člansko stran na strani
http://www.pesem.si/clani.php )

je super čarovnička poezije tudi Roja
http://www.pesem.si/clani.php?idc=690

njen mail pa imam jaz, jo bom vprašal , če ti ga smem dati :))

Lep dan tebi in vsem kolegicam in kolegom na portalu Pesem.si,
pa lepo se imejte tudi slučajni padalci - bralci (na primer , moja "hčerka" Nimfa, hehehe :D )

Dule

Zastavica

Lučka Zorko

Poslano:
11. 11. 2009 ob 16:54

hehe, PeroRez, če bi me pa kdo vprašal, zakaj pišem, pa se najbrž sploh ne bi spomnila pravega odgovora ;)

pozdrav vsem

Zastavica

 < 1 2

Komentiranje je zaprto!