Forum

Hiša iz kock - Joakim

Hiša iz kock avtor Joakim

Prepričaš, Joakim, kot ponavadi. Tvoje pesmi navzven tečejo zelo preprosto, v resnici pa se ob drugem branju lahko zelo 'zakomplicirajo' - v pozitivnem smislu, se 'razprostorijo', ustvarijo tkivo, v katerega bralec z užitkom zareže ali v njem pusti svoj odtis.

Opomba:
na njemU je narobe >> na njem
(Kom ali čem? - mestnik
njemu pa je dajalnik)

Lep pozdrav!
Kerstin
 

Zalka Grabnar

Poslano:
23. 09. 2009 ob 12:00

No, jaz imam pa pri tej pesmici druge pripombe. Ne vem, če je potrebno dvakrat povedati eno in isto. Namreč , prav ta na njemu je moje ime, se mi zdi povsem odveč, saj praviš : v spomin
si ga postavim
in v drugi kitici spet postavim
sebi spomenik


Na sredini pesmi se mi zdi, da na njem je moje ime še nekako zdrži. Na koncu se mi zdi pa že absolutno preveč in izpade, seveda za moj okus, patetično in prenatrpano poudarjanje.

Jaz bi na tvojem mestu pesmico še malo klesala, saj ima sicer dobre, mestoma ironične zasnove. Razmišljala bi tudi o besednem redu.
Razmislila bi tudi, ali se splača menjati naslov, morda kar v Na njem je moje ime. Hišica iz kock se seveda tudi nekako povezuje z vsebino. Vemo, da se take hišice hitro podirajo, ampak ali je to res sporočilo pesmi?

Predlagam več različnih poskusnih zapisov pesmi z različnimi postavitvami in redukcijami, mogoče se ideja iskristalizira.

Lp,
Zalka

Zastavica

Komentiranje je zaprto!