Forum

PRIHAJAJO VALOVI - avtor Tomi

PRIHAJAJO VALOVI avtor tomi

Veliko si napisal. Veliko, Tomi.

Duhovnost je brezplačna hrana, to je tisto nevidno navzven, po nobeni znani znamki, nič materialnega, nič v denarju, bilokaterem, kar drži živo pokonci, da zbere moči, za danes, jutri in vse dni potem. Kolikor jih je dano.

Dobra primerjava z morjem, oceani, ujeti ritem, kajti potop pride kot v Apokalipsi, ko zalije. Noetova barka je enkrat zdržala in pripeljala še nekaj živali zraven, tokrat bo resno, tokrat ne bo moči bega.
Zalitev do kraja. Kot pamet Majev, razvita za svoje čase, ko nihče ne ve točno zakaj.

Vzporednost napredka z napredkom uvidevanja časa, kam pelje, kaj je dobro da se naredi brez robota idr., vidiš ravno to si izpostavil-napredek gre naprej brez da bi vključil duhovno ravnotežje človeka. Res tudi človek se temu zoperstavlja, nekdo ja,drugi ne, pa še vzroki zakaj ne so različni.

Ni res, da vsi kolektivno kopljemo jamo, večina bi lahko bili na marsikaterem področju veliko bolj ustvarijalni. Ravno o tem imamo v pesmih neomejeno za veliko namenjenega temu.

Gnus? Čemu gnus, Tomi? Civilizacija terja svoje, namenjena je tudi razlikam. Tako je povsod.
Pišem to pod klepet, zato lahko prosto pišeš, brez omejitev na vsebino pesmi, ki je dobra in sem jo zato ocenila.

Lep dan Tomi, ni res da smo vsi grebatorji, veš
hope
 

tomi

Poslano:
27. 08. 2009 ob 17:36

Kdor živi po svoji vesti
njega vodi pot svetlobe,
v srcu nosi luč kristala,
ki ga loči od gnusobe.

Še težjo besedo bi pripisal, a se mi je ta že radi rime ponudila, tako da sem dal pod imenovalec gnusobe vse tisto, kar je pokvarilo ravnovesje v samem človeku kot inspiratorju zla na tem planetu.Sistem šolanja je v marsičem zgrešen in ne nudi lepoto različnosti vseh nas, temveč večni občutek biti boljši od drugega, namesto od samega sebe.Vere so različne, a vse nosijo iste zapovedi, ki jih izkrivlja in ponareja vodstvo.Mali človek je kot pesek, ki ga nosi strast in želja po vladavini nekoliko ljudi prepolnih EGA in ne zna se jim upreti in pada v mrežo čiščenja z njimi, vendar postoji še ena instanca, ki ločuje plevel od semena. Tako se nikomur ni za bati, če je v svojem srcu dal prednost domovanja svoji vesti.
Vsi se tolčemo po prsih, a le malo jih spozna mea culpo. Hvala ti za tako odmeven odziv na pesem v katerem se čuti tvoja posebnost in individualnost.Hvala Tomi

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
27. 08. 2009 ob 18:49

Dobre misli so, berem. A veš, da plevel tudi zraste iz semena. Tako kot vse drugo rastje. Zemlja na kateri skušajo na silo s škropivi uredit, da plevela in drugega, kar ni posejano ne bo, takrat je ogrožena kvaliteta semena ki je namenjeno rasti.
A mimo valov preživetja v civilizaciji je vseeno nekaj drugega kot tak kjer imajo svoje pridelke in lahko tudi na tak način neurja premagajo...fin.
Tekma? Ga ni v veliko, da bi šel v to in zagovarjal da mu ni....
Lep ostanek dneva Tomi,
hope

Zastavica

Komentiranje je zaprto!