Forum

PESEM SI, NAJBOLJŠI PORTAL POEZIJE

Nocoj sem sanjal, kako sem z mladenko in mladcema v družbi. Mladenka se zanima zame, ki sem že star. Gremo v lokal, se pogovorjamo o tem in onem, potem se odpravimo ven, mladca se izgubita, midva pa greva domov, takorekoč v posteljo, a preden se to zgodi, se zbudim.

Po zbujenju me preveva dobra, poživljajoča energija. Razmišljal sem kaj naj bi to pomenilo, ko pa se odpravim v gozd napravljat drva za zimo, se je klopčič misli začel odvijati.

Mladenko prepoznam kot Muzo, Navdih, ki mi je naklonjena, tako kot je tudi temu portalu. Ker pa moje ambicije niso le literarne, so kompleksnejše, sem zavoljo pouka o NENAVEZANOSTI sklenil, da končam svoje delo na tem portalu, ki je najboljši od vseh meni poznanih. Objavlja se zavidanja vredna poezija, glavna urednica Ana in tehnični direktor Gregor pa sta odličen tandem, z uredniškim ansamblom, seveda.

Nad mojim malenkostnim ogorčenjem ni zašlo sonce, nastal je zanimiv konflikt, ki se je razpletal v okrilju pesmi RADNIČE, BRATE. Nedavno sem pri prijatelju na Vojščici poslušal bosanskega raperja, menim, da je Maki uporabil refren iz te pesmi za naslov svoje pesmi.

"Bosanci" niso podpisani pod nobeno zgradbo, le arhitekti imajo to čast, toda brez njihovega dela nobena zgradba ne bi stala. Tako tudi tega portala ne bi bilo, če ga ne bi načrtovala "arhitekta" Ana in Gregor, vsebino, ki ustvarja zgradbo tega portala, pa vnašajo ustvarjalci-pesniki-"bosanci". Odmevnost in razpoznavnost je v našem prostoru očitna.

Hvaležen, da sem del tega ustvarjalnega procesa, se zahvaljujem vsem akterjem za sodelovnaje, sobivanje, za kreiranje boljšega sveta. V fizično-duhovnem korpusu tega čudovitega sveta smo itak povezani, kjer koli že smo. Vse dobro voščim,
naj bo Mir vaš tesen zaveznik.
Svit Valovnik
 

kresnička

Poslano:
26. 08. 2009 ob 09:41

Bosancove so edine kvote
molče drugim graditi vrednote
če se upira ali duhoviči
vso njegovo delo se izniči

Bosanec odide z bolečino
tihi molk dobi za odpravnino ...

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
26. 08. 2009 ob 09:43

Danes pišemo v znamenju SONCA Svit

je te dni prišlo v znamenje Ovna, zato troši več moči.

Imel si lepe sanje in ko sem brala naprej sem prazaprav
hotela prebrat kot črtico, kako je bilo v odvijanju v sanjah.

Ja, je dober portal pesem.si, pišemo preko dnevov skoraj
istočasno in gre in se razvija.

Ustvarjalnost duha ima neomejene
sposobnosti zapisa misli, idej, pesmi. Tako je med poeti vsak ki ima
voljo in povezanost zapisa besede na soroden način.

Seveda ne greš nikamer, saj odlično pišeš, pa to bi že mogel vedet.

Ker je Mir Naš tesen zaveznik, pišemo MI naprej, VKLJUČNO S TEBOJ!!!
Lep dan Svit,*
hope

Zastavica

poet

Poslano:
26. 08. 2009 ob 12:19

Najboljše je, da slehrni izmed nas gosti omizje z najboljšim letnikom.
Ampak, najboljše je, da ne zatone Sonce, ki iskri v nas in pusti
življenju čas in starost, plemenitost, plamenitost.Letnik je dober vsako leto.

Le, kar nas povezuje je še boljše. Smo, si pesem. Pesem si.
Le pogled zadošča, v oči.

Poet

Zastavica

Yoda

Poslano:
26. 08. 2009 ob 13:02

Svit se strinjam, da ta stran odlična in resnično vzpodbuja ustvarjalnost - sploh pri nas začetnikih!
Moram napisati, sem se odkar sem začel objavlati tudi zelo spremenil - Slabe razvade (pijača, žure in droge) sem nekako zamenjal za pisanje.
Tudi osebnostno se razvijam hitreje kot kdaj koli prej - hvala Pesem. Si!

Svit kar se pa tiče nenavezanosti - saj si lahko nenavezan in objavlaš in ne vem kaj te vedno nekaj moti v zvezi z uredniki in ocenjevanjem!
Priznam, da se počutim super, ko je pesem dobro ocenjena in tudi jaz se včasih mislim, da je kaka vredna več kot je bila ocenjena z strani uredništva, ampak ocene niso pomembne važno je sodelovanje in rad sem prebiral tvoje pesmi in iz njih tudi kaj odnesel čeprav mogoče niso bile najvišje ocenjene!

Če si se pa sedaj resnično odločil, da zapostiš portal ti pa želim, da dosežeš stanje Nenavezanosti in Miru, da zaživiš v popolni harmoniji z vesoljem... ozr. dosežeš cilj, ki ga iščeš!

Lp Yoda

Zastavica

ajda

Poslano:
26. 08. 2009 ob 13:25

Pesem.si je kot droga (tako kot zame kava, sploh tista jutranja, ker tavam kot krt naokoli dokler ne dobim doze:)), tista vabljiva in verjamem, da bo Svita spet zapeljala in zvabila v svoj objem in tako je prav. In razmišljanje na glas je dobrodošlo in s tem čiščenje ventilov, a odločitev, da pobereš kovčke in greš ni tako enostavna. Mislim, da tudi pri Svitu ni padla zadnja kocka, ki jo še drži v rokah in tako je prav. Svit, prespančkaj vse skupaj in pusti se objeti pesem.si.

lp, ajda

Zastavica

breza

Poslano:
26. 08. 2009 ob 19:42

Mislim da nema porodice (a na jedan način, ovaj portal to i jeste – svi smo mi djeca majke Pjesme, a zna se ko nam je ovdje otac hehehehe, bez zamjerke, urednici) u kojoj ne dolazi do nekih nesuglasica, zamjerki, opravdanih ili neopravdanih, što opet ovisi od objektivnog stanja našeg subjektivnog razmišljanja, kao i od (ne)osjetljivosti pod dvogledom drugih. Svi smo mi dobrovoljno ušli u ovu kuću i pristali da budemo „posvojena djeca“ u ime ljubavi do majke Pjesme, a s pravilima kuće smo bili upoznati već na samom ulasku u kuću, pa prema tome, dužni smo i poštovati njene odredbe, zar ne?
Obično se ne uplićem u nesuglasice koje se tiču drugih, ali ovog puta se osjećam pozvanom da iznesem svoje mišljenje i to iz više razloga. Prvo zato, što je nesuglasica nastala zbog brisanja komentara moje velike prijateljice, pjesnikinje Maje Ezgeta, koja se, na moj poziv, učlanila na portal (mada živi u Hrvatskoj i vrlo malo razumije slovenski jezik), a drugo i zbog toga što i sama potječem iz Bosne (ali, hvala bogu! bez tog osjećaja manje ili više vrijednosti, koji se, u nekim dijelovima ove teme, svjesno ili nesvjesno, pokušava pretendirati). Budući da nisam bila u toku stvari (što se tiče brisanja Majinih i Svitovih komentara), zamolila sam Maju da mi objasni, što je i učinila, pa sad mogu dati i svoje mišljenje. Smatram da je Zalka postupila potpuno pravilno, jer je „očistila“ prostor koji je namijenjen isključivo osobnom pogledu i doživljavanju pjesme nekog autora, a ne raspravljanju o ocjenama drugih na istu pjesmu, budući da za to postoje i druge rubrike na forumu – Pesniško raspredaj, Klepetaj s člani, gdje svako od nas, ako želi, može utemeljiti svoja mišljenja i raspredati o (ne)vrijednosti bilo kojeg teksta. Odavno sam se naučila, da više ni za koga ne dajem ruku u vatru, pa neću ni za Zalku, ali sam gotovo sigurna da Majini i Svitovi komentari ne bi bili izbrisani, kad bi se nalazili u pravoj rubrici, tamo gdje im i jeste mjesto, zato mi se, uistinu, čini šteta da se na to gleda, sa nekog, čisto desetog aspekta, i da se pravo stanje izokreće, osobito neeeeeee, tako vam boga, nikako ne! u tu smjer!
Ovo je krasan portal, upravo ta naša raznolikost ga i čini tako bogatim, jer jedni drugima puno dajemo i, molim vas, neka tako i ostane!
A što se tiče samog ocjenjivanja, aaaahhhh... uvijek mi je bilo teško priznati da profesori znaju više od mene, ali sam se na kraju ipak morala s tim i pomiriti.
Hvala, Pesem. si, da si to što jesi - strogi roditelj mojoj pjesmi!

Zastavica

MAKI

Poslano:
29. 08. 2009 ob 13:03

Ker sem bil nekaj časa odsoten, šele danes dodajam svoj kamenček k mozaiku.

Prvo, lepo pozdravljeni vsi, ki ste že "zidali" in ki, upam, boste!

Velika je stvar, če človek vidi "širše" okoli sebe, in naš dragi Svit je zagotovo takšen človek. Sem iskreno hvaležen za vsa opažanja in za vso pozornost do moje poezije. Nekako čutim, kot da bi bil krivec, kot da sem nekaj zakuhal zaradi česar drugi stradajo. O, to ne, to nikako ne!!! Svit, prosim te, ne se zaradi mene ispostavljat, ostani verni član naše - kot pravi breza - porodice (družine). Ne morem zamislit, da bi se zaradi mene nekdo nekomu zameril.

Vse vas še enkrat pozdravljam, in želim čim manj nesoglasja in čim več pesniškega navdiha!

Vaš MAKI

P.S.
Pesem RADNIČE BRATE je nastala dolgo nazaj, in naslov ni iz refrena pesmi omenjenega reperja - nisem še slišal to pesem.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!