Forum

Zakaj smo golaž podpovprečnosti še vroč pojedli ?

Ta teden, odkar spet malo bolj redno spremljam objavljanje na portalu, sem opazil, da se pesmi urednic ne pojavljajo več med podčrtankami. Potem sem se malo zakopal v forum in verjetno celo našel vzrok. Kar se mene tiče je politika ignoriranja precej mimo. Upam, da je ukrep začasen, in da se v prihodnosti uredništvo ne bo uklanjalo idejam podpovprečnosti in poklekalo pred paranojo in prizadetim samoljubjem polpismenih članov. V nasprotnem primeru dvomim, da bo portal pesem.si obdržal svoje (evolucijsko gledano selektivne) prednosti pred podobnimi mlakužami (sub)literarne povprečnosti, ki se bohotijo po slovenskem medmrežju. Tak ukrep je po mojem mnenju tudi skrajno krivičen do dela urednic, saj je vsakomur jasno, da se podčrtanke oz. na drugi način izpostavljene pesmi (Bralci priporočajo) večkrat znajdejo pod kliki, kot pesmi, ki se izgubijo v množici (Sveže nabrane). Tudi ne razumem vse te gonje okoli Podčrtank, konec koncev se na portalu dela ocenjujejo dualistično, tako, da imamo ocene s strani »strokovne komisije« in ocene »televotinga«. Volk bi moral biti sit in koza cela.

Pa veselo meketanje še naprej, A.
 

IŽ-lev

Poslano:
04. 08. 2009 ob 09:56

Zalko pogrešam in JUR tudi ne piše več dosti.
Pisanje je učenje, tako dojemam in to je to.
V vezi s tem pa, bi rekla da je na zgubi moje učenje,
tisto kar mi je namen, kot so me naučili oz. ste me tudi haikuja.
Za kar sem vesela in če hočemo višje.
Tudi Gregor G. kot skrbnik potem ne bi smel pisat pesmi,
tako je sploh ne bomo mogli tukaj brat in Ana in naprej.
Obstaja možnost da se da toliko naučit, da se dvigne povprečje,
kar ni samo v interesu kot berem za portal, ampak na sploh,
v namen tega čemur tudi pišemo.
Kadarkoli je drugače bi bilo lepo in prav, da se o tem odkrito pogovorimo,
kar je samo v dobro medosebnih odnosov, ne-.
lep dan vsem,
s spoštovanjem
hope

Zastavica

ajda

Poslano:
04. 08. 2009 ob 10:18

brezno, saj smo meketali v prid:). Upam, da odločitev ni dokončna, da bo jesen prinesla rešitev, ki bo v prid volk sit in koza cela in v dobrobit urednic, ki se trudijo in kot smo tam meketali:), le zakaj za božjo voljo, bi bile prikrajšane?

lp, ajda

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
04. 08. 2009 ob 10:50

Hope, ne skrbi, zdaj so dopusti, morje, potovanja, zdaj je čas za biti proč od računalnika.

Brezno, hvala. In Ajda tudi.

Ko bomo uspeli v živo ostrič vse ovce naših misli in jih zvit v klobčiče, bomo sporočili, s kakšno prejo bomo pletli zimske plačšče za rastoči pesem.si.

Kaj naj rečem? Objem vsem, ker tako čutim.

Ana

Zastavica

yoyoba

Poslano:
04. 08. 2009 ob 14:57

a bi lahko kdo prilepil link do omenjenega meketanja? Nisem redno spremljala, pa ne vem ... Sicer pa ne vidim razloga, da urednice ne bi objavljale, edino ni mi jasno, o čem je sploh tekla debata. Bi bil kdo tako prijazen?

Zastavica

gabriel stormer

Poslano:
04. 08. 2009 ob 15:04

Osebno sem bil vedno zagovornik stališča, da so urednice in admin tudi polnopravni člani portala in kot takšni imajo vso pravico objave in podčrtank!
Ne vem, zakaj ne bi bilo tako še naprej! Kritike posameznih avtorjev so morda pripeljale do bolj obzirnega odnosa urednic do posameznih avtorjev in njihovih "napak" v izvedbi pesmi, ni pa potrebno, da urednice in admin ne bi bili enakopravno obravnavani glede svojih prispevkov! Prav tako se mi zdi škoda, da ni možna vrnitev Aco Ferenca nazaj na portal, ki je, kljub svoji "nepismenosti" vseeno odprl nišo aforizmov, ki so kar "privreli na svetlo" iz nas, ostalih članov! Ne razumem, da uredništvo, admin in Aco ne najdete spravne točke glede tega. Stojite vsak na svojem bregu, žalostno ...

lpgs

Zastavica

ajda

Poslano:
04. 08. 2009 ob 15:10

težko je biti objektiven, če greš prebirat acotovo stran, katere link ima tu v predstavitvi in mislim, da on ni prizanesljiv do portala. Mislim, da je bilo že nekaj okoli tega rečeno, da ima Aco mail odgovornih, na katerega se seveda lahko obrne s prošnjo, da se mu omogoči vrnitev. Ne vem pa sicer, če je tudi on tega tako željan, ker bi sicer ne pisal več na svojem blogu svojih razmišljanj, tudi o pesem.si. Res je, da je tisto njegova stran in da ima pravico biti kmet na svoji kmetiji, a vendar. In če se bo vrnitev zgodila, bo sigurno moral upoštevati pravila, ki veljajo tu in se prilagoditi, to pa ne velja samo zanj, velja za vse nas in le zakaj poudarjati nepismenost, pa potem ujčkanje, kako je bogi, vsakdoizmed nas ima tudi možnost popravkov v wordu, mu jih lepo podčrta, če je kakšna beseda nesmiselna in tu ne vidim problemov, je pa seveda tudi mnogo drugih možnosti, da bi lahko to popravil, če bi seveda želel, ne pa se zgovarjati na "nepismenost". Sigurno pa tu v pogovorih ne bomo gledali drug drugemu pod prste in zavijali oči, če opazimo kakšno napako, večina nas piše in ne bere za seboj in zato so sigurno napake, ki niso takšno zlo,če malo karikiram kot napake v pesmih, grobe slovnične itd. itd. ...

lp, ajda

Zastavica

brezno

Poslano:
04. 08. 2009 ob 15:11

Popravek Ajda, v svojem postu nisem razglabljal o blokiranju člana, pač pa se je nanašal na, že zaklenjeno temo, ki jo najdemo tukaj:

http://www.pesem.si/forum.php?action=vthread&forum=4&topic=3137.

Toliko v vednost, da ne bo nesporazuma.

LP, A.

Zastavica

ajda

Poslano:
04. 08. 2009 ob 15:14

brezno, sem te že mislila prositi, da bi prilepil link, a zdelo se mi je, da se je v tem, ki sem ga pripopala jaz tudi govorilo o tej temi. Te teme, ki si jo prilepil nisem tako pozorno prebrala, jo bom pa zdajle. No, nič ne de, če sta obe, če se pa ne strinjaš, da smo oz. bomo zašli v drugo smer, bom svoj link zbrisala. OK?

lp, ajda

Zastavica

brezno

Poslano:
04. 08. 2009 ob 15:26

Ajda, vsekakor se dogajanja prepletajo, zakaj in kako je nekdo odletel s portala in zakaj in kako se ne zna kultivirano obnašat, me sploh ni zanimalo. Kar sem izpostavil je to, da se mi ne zdi prav :

1. neumeščanje pesmi urednic v podčrtanke
2. popuščanje mnenju večine v odnosu do politike portala
3. stalno jamranje o podčrtankah, čeprav je v pogojih portala jasno opredeljeno kaj pomenijo in zakaj so izbrane pesmi tja uvrščene

To, ali je uredništvo nekoga, ki smeti po forumu in neprestano razgraja, izključilo, je stvar, ki jo morajo urediti on in urednice. Sam sem že enkrat zapisal, da predstavo, ki mi ni všeč pač zapustim, ne vstajam s stola in ne krilim z rokami, ker bi s tem motil druge gledalce. O pismenosti pa tole, nihče ni popoln in brezhiben, pa vendar, če se smatramo za pisatelje, pesnike ali celo pisune, je dobro vedeti, da je jezik naše orodje. In, kot tisti, ki ne zna uporabljati čopiča nikoli ne bo pleskar, tako tisti, ki mu ni domača uporaba jezika, pač nikoli ne bo pisatelj, pesnik, niti pisun. Pa demokracija in pobožne želje gor ali dol.

LP, A.

Zastavica

Andrejka

Poslano:
04. 08. 2009 ob 22:22

Brezno ima prav. Ali smo zato tu, da gojimo lepo pravilno slovensko besedo(in druge jezike ) ali ne. Sem za strožje kriterije, ne pa za dodeljevanje samih najvišjih ocen in protežiranje posameznih 'prijateljev'.
Žal se je tak način zelo razpasel. Vsi se učimo na napakah, a priznajmo jih. Omogočimo urednicam, da ostanejo konstruktivne , poštene in samostojne pri odločanju.
Pa lep pozdrav
A

Zastavica

yoyoba

Poslano:
05. 08. 2009 ob 02:21

Tudi moja izkušnja z urednicami je zelo in izključno pozitivna, popravki so bili vedno na mestu, tudi izbira podčrtank (govorim zase). Če pa se kdo počuti oškodovan, pa naj mu to vsaj spodbudi ustvarjalno žilico, namesto da se petelini in bohoti na področjih, kjer je izrazito šibkejši.

Hough :-D

Aja, pa hvala za link, včasih je dobro biti obveščen, tudi če ti je politika španska vas :-) Ker nekatere stvari je pač dobro preprečiti. Upam, da se ravnovesje znova vzpostavi - na kakovostni ravni.

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
05. 08. 2009 ob 06:51

Mislim, da bo konec ugibanja kaj in zakaj, iz uredništva in skrbnik portala bodo znali razložit čemu se odločijo in zakaj. Ker verjamem da velja za vse nas.
Nima s tem nič druga veze.
Dobro jutro vsem,
h

Zastavica

Peter Rezman Perorez

Poslano:
05. 08. 2009 ob 07:50

Nimam navade tekati za pametnimi ljudmi in vpiti, jaz sem tudi, jaz sem tudi...
a tokrat izjemoma podpiram brezno zaradi dveh stvari:
- zaradi tega, ker se strinjam, da uvajanje večinskega mnenja in t.i. demokracije v umetnosti, vodi v podpovprečje, torej nazadovanje. Umetnost je za elito v pozitivnem smislu besede, ker vse, kar se danes vozi po cestah na alu pletiščih in nizkih gumah, pač ni elita...
- in da je ta portal res na dobri poti, da se res uveljavi kot koristna referenca v slovenskem literarnem protestu.
Zato ga je pač treba urejati, z vsem orodjem, kar v urejanje sodi, (in tudi v zatirati "sovražni govor", tudi v primerih, ko ga izgovarja na primer Svetlana Makarovič...)

In še mim grede...
Na domači strani DSP je zanimiv razpis revije Rast iz NM za angažirano literaturo. Na tem forumu sem od letošnje pomladi prebral kar nekaj pesnitev, ki bi se lahko resno potegovale vsaj za objavo v tej reviji (iz naslova omenjenega razpisa...)

imejte lepo poletje... pol ga je že mimo!

P.

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
05. 08. 2009 ob 08:14

Svetlana Makarovič nima sovražnega govora.
Ona je edina ki si samo upa povedat na glas odkrito kar misli - ampak misli prav in dobro in je priznana umetnica!!!.

Kaj pa je mišljeno kot sovražni govor?
lp,h

Zastavica

Peter Rezman Perorez

Poslano:
05. 08. 2009 ob 08:53

Včasih mora človek razmisliti o tistem, kar v resnici misli in pomisliti ali lahko vse kar misli, pove na glas.

Zastavica

Peter Rezman Perorez

Poslano:
05. 08. 2009 ob 09:00

Kot sovražni govor je bilo mišljeno, da je (Svetlana) Murine delavke v tem času obogatila z navodilom, naj vzamejo rovnice in gredo saditi krompir, ker so eni fabriko spravili na kant... namreč: Murine delavke ves čas, kar delajo v Muri, zato, da lahko vseeno preživijo, po službi med drugim tudi sadijo krompir.

... ravno zato, ker je priznana umetnica, bi včasih lahko preštela do deset, preden pove, kaj v resnici misli...
ampak to najbrž ni tema tega klepeta... :)

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
05. 08. 2009 ob 09:19

Kaj je narobe v tem, če je povedala da od njive se da živet, če ne dobiš niti centa v tovarni???
Šivilje boli, noben ni srečen zaradi tega, je hudo.
Je pa povedala direkt. Tisti bi se morali opravičit, ko so krivi da so to naredli.
lp

Zastavica

Komentiranje je zaprto!