Forum

SUBLIMNO SPOZNANJE - Tomaž Mahkovic

<a href="http://www.pesem.si/article.php?blog_id=15998">Sublimno spoznanje</a> avtor <a href="http://www.pesem.si/clani.php?idc=904" title="Več objav tega avtorja">Tomaž Mahkovic</a>
Večna dilema vesoljne Trojice. Kdor je vešč biti pri sebi, bo koristen za družbo in bo kontempliral od zgoraj, z oblakov na stanje stvari. Kdor pa je razcepljen, je samemu sebi v nadlogo, družben problem in več ali manj živi v oblakih. S klicaji si domiselno aludiral na "I", ravno oni so me navedli na tole razmišljanje.
 

IŽ-lev

Poslano:
02. 08. 2009 ob 17:45

Odlično. Svit, še ti si dopisal F.spoznanja, saj je bil psihan. svoje lastne žene, da bomo vedeli o čem sploh gre govor. Nje ne poznamo, kaj če je bila od vseh treh eden ja, ampak kateri????
V upanju na razumevanje, kam s tem se gre, za to pišem, drugače bi pustila.
I o tem, da izgine vse kot da ne bi bilo nič, še manj kot vidiš na začetku, na prvi pogled, II da res telo raste enakomerno v umu dojemanja in znanja, prilagajanja okolju, vštric temu je nemogoče da se dviguje raven, če ni v druž.dob.., vendar kdo sodi o tem???
Nekdo ki ima npr. raka ali kaj takšnega, kar ga trenutno naredi strašnega pacienta v postelji, pa na videz ni nič videt, torej na grmado (to smo pisali da je to vse zgrešeno!!!).
II je dobro ravnotežje, RAST!
III zloraba lastnega fiz.obstoja za psih.namene???
Vsi vemo kako je v družbi in da bomo govorili o tem, koliko je kdo vreden v imenu očeh vseh, pa nas je tu ko beremo (v glavi) enih par, torej ne cel narod, ta je pa res dobra. Zmaga večina, vsaj trije morajo biti...
Razcepljen kdo je???
Vedno ocenim pesmi, pa tudi preberem, brez zla namena. Moje dobijo nizke ocene (pa tudi to razumem znam dojet!), ponavadi jih imam od jutra zgodaj, ker takrat najraje pišem, pa nihče ni niti tako psihofizično družbeno samodiscipliniran, da bi opazil in priznal sam sebi, da je to narobe. Analiza temelji na odkritosti, ne na tem kdo pove bolj besede, ko jih potem išče se in potem vidiš, da eno je beseda, drugo je tisto in čisto nekaj drugega.
Človek je edini, ki zmore razmišljat na več načinov, živali ne (tudi mi smo, da ne bo pomote, to je res!).
Svit, Tomaž, v upanju, da lahko se pogovarjamo odkrito,
to so dokazani primeri in analize, vredne velikih premislekov in iskrenosti.
Svit, kaj praviš na to?
Lampa je pa ravno za mojim hrbtom, jo skrbno čuvam, ker mi ni prišlo do cepitve, ker za to moraš imeti najmanj dvojnost...
V spoštovanju s spoštovanjem tebi Svit in vsem,
hope

Zastavica

gabriel stormer

Poslano:
02. 08. 2009 ob 18:39

Sublimno spoznanje avtor Tomaž Mahkovic

Odlična :D:D:D!!!

lpgs

Zastavica

Svit

Poslano:
02. 08. 2009 ob 18:42

Irena, ne vznemirjaj se. Sploh nisem mislil v to smer, ki jo odpiraš. To dokazuje, kako smo kompleksni in različni v razumevanjih. Kovanec ima dve plati, energije prav tako, kot tudi spoznanja. Ne bi razpravljal o psihologiji, še najmanj se to tebe dotika, čeprav reagiraš, tudi prav, toda nisem šel v to smer, niti ne mislim iti.
Bodi ustvarjalna, umirjena in svetla.

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
02. 08. 2009 ob 19:11

Spoštovani Svit,
hvala za odgovor, lepo si napisal.
A eno ne zmorem doumet, no logično že, a kolikokrat si kaj zadamo, koliko mora biti napetosti in kakšne oz. kaj se dogaja v podzavesti,
da besede preidejo k dejanjem. Mislim, da je to veliko.
Ker katapult vrže, ker lastna energija je za uporabo, za preživljanje kvalitetnega življenja. Vštric temu so misli, zavestne ali nezavedno zavestne(pod) nekaj zelo pomembnega za vsak dan vsakega človeka.
Smeri je veliko, vsak gleda po svoje okoli...
A vsaka pot ima svoj čas do dosežka, kar je vezano v celicah telesa.
Lep pozdrav Svit in vsem,
hope

Zastavica

Tomaž Mahkovic

Poslano:
02. 08. 2009 ob 20:24

Svit, Hope.

UUUUUUh. Jaz sam sem to pesem spisal povsem iz preprostih vzgibov, brez kakšnih hudih filozofskih napenjan, le naslov sem ji dal sublimem (po primeri sublimnega abstraktnega slikarstva, ki se je (vsaj pri nas) poigravalo z eno samo barvo v rahlih odtenkih - kar je nekako parodija na vse to).

Takole: Sem vedno in povsod sicer jaz - takšen kot sem (Tisti, ki me osebno poznajo že vedo kaj govorim), vendar pa živim v skladu z družbo in njenimi pravili (2), čeprav se ne strinjam vedno z njimi (vsaj popolnoma ne) (1), zato pa se raje prepuščam sanjarjenju h kateremu na nek način spada tudi pesnjenje (3).

Mi je pa všeč vajino razpredanje - vsaj vem, da je pesem pustila sled.

Lep večer obema in vsem ostalim,
Tomaž

Zastavica

Tomaž Mahkovic

Poslano:
02. 08. 2009 ob 20:28

Ja, Svit, še to: res sem pa s klicaji namesto z I-ji hotel ravno to: ciljati na krik kot je 'heureka!', ki je v resnici spoznanje.
In tudi tvoja razlaga se mi zdi povsem na mestu saj enako aludira kot moja klicaja.

Lp

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
02. 08. 2009 ob 20:34

Tomaž, saj nisi kriv, ti si napisal kot si čutil, pa si dregnil, so dnevi ali več ko se ti zdi da ni najbolj moči. Heureka je reku v bani, pa je dirkal cel moker ven, mogoče so kopeli zato tudi ustvarjalne za gruntanje...

Svit, kje dobiš katapult??? Da rečemo HEUREKA???

Tomaž si psihiater, da se ukvarjaš s psihoanalitiko?
Si pa zadel, da to ni res, pa je, ni tko!?!

lp, Svit tebi za čudovite prispevke in Tomaž tebi, ko študiraš F. (se hecam..) in vsem ki jih zanima
hope

Zastavica

Komentiranje je zaprto!