Forum

V nedeljo zvečer - avtorica Zalka

V nedeljo zvečer avtor Zalka

Zalka:)), mislim, da bi lahko tisto stari dedec kar skenslala (no to je le del mojega razpredanja:) , ker so tudi mlajši dedci nekaj podobnega. Seveda ne pomeni, da je v tvoji odveč, da se razumeva:) Včasih si dam duška in šimfam, da se jim nič ne ljubi, pa mi reče moj 25-letni nadebudnež, mama, pa ti si preveč zahtevna, kako se bo njim, tam okrog 50:)) kaj ljubilo, če se še meni ne:). Joj, joj, a smo ženske prezahtevne?

lp, ajda
 

Zalka Grabnar

Poslano:
14. 07. 2009 ob 22:42

He, he, Ajda, seveda smo prezahtevne. Kot mame sicer oboževane, ampak že takrat prezahtevne. Moja dva sinova tudi skupaj še nimata 25 let :-). V pesmici naj kar ostane starost. Vse se mi na ta način zloži skupaj. Sem precej občutila ambient in stare navade z Marjanom Kraljem ... kaj pa vem. No, ozadje, saj veš, ko pesmico pišeš.

Hvala za komentar.

Lp,
Z.

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
14. 07. 2009 ob 23:10

In si ga tudi pričarala, ambient starinskosti, čeprav me je naslov prej spomnil na Šifrerja kot na Kralja. :)

(Ko svet umira v nedeljo zvečer
Ko vsi smo zbrani in v hiši je mir
Ko lokal bo zaprl še zadnji oštir
Svet bo umrl v nedeljo zvečer.
Svet umira v nedeljo zvečer,
V nedeljo zvečer.
Andrej Šifrer)

Hkrati pa vnesla v pesem oz. postavila v ospredje nek tak prežvečen, dobro znan odnos, krut v svoji patetiki in jedek v svoji majhnosti, odnos, kjer so lepe besede že umrle in je dotik nujno zlo. Kjer vsakdanjost žre samo sebe v rep, a se nikoli ne požre. Kjer so vesele pesmice z radia samo še ena kulisa brezizhodnosti.

Sama v pesmi zaznavam precejšnjo mero cinizma, kar me seveda še dodatno pritegne k ponovnemu branju.

Kerstin

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
14. 07. 2009 ob 23:23

Hvala Kerstin,
Šifrerja se niti nisem spomnila, ampak se je v nedeljo zvečer velikokrat vrtel ... Bolj se spomnim atmosfere, ko s(m)o poslušali Marjana Kralja.

Ja, ta odnos, ane, brezizhoden, nalepljen na star omet v stanovanju, Tisti, ki ga lahko spraskajo šele zanamci in to šele takrat, ko gremo v maloro. ;-D

Zastavica

ajda

Poslano:
15. 07. 2009 ob 08:16

Zalka, saj saj:), star dec kar naj ostane v tvoji pesmi, tako sem tudi mislila, a razmišljala sem o dedcih, ki niso stari, pa obsedijo oz. občepijo ob TV:))). Je pa seveda pogled na pesem tudi drugačen, kot si ga je prislikala Kerstin, kot si ga namenila ti in to je tisto, kot dostikrat poudarimo, da je dobro oz. najboljše v pesmi, da odstira in prikliče na plan razmišljanja.

lp, ajda

Zastavica

Komentiranje je zaprto!