Forum

Jerry-4

4 avtor Jerry

Jerry, iz tvoje pesmi nič ne izvem ... ok, naštevaš stisko s precej posrečenimi metaforami, ampak poveš pa nič, kar napoveš v prvem stihu. Namreč: Morda je čas.

Zakaj je čas? Vse grev to smer, potem pa nič ... pesem ni dokončana.
 

Svit

Poslano:
06. 07. 2009 ob 12:29

Precej ostri kritiki na rob, čeprav jo dojemam kot spodbudo, da se razumemo, bi rekel, da meni zapisano kar kaj pove. Sencam, podobam domišljij, avtor vendar dodaja zavest, čeprav morda nezavedno opisuje stanja, ki so nazorno opisana v Tibetanski knjigi mrtvih, kjer se osebki srečujejo s stvaritvami-fantomi svojih izmišljij.
Jerry, menim, da si občutljiv za presežno, saj jaz tako zaznavam, to pa je ključ ključev za uspešno ustvarjanje in razvoj,
čestitke.

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
06. 07. 2009 ob 16:24

Svit, he, he, saj sploh ni kritika, kaj šele ostra! Je res samo opozorilo, kot praviš sam, spodbuda, da se pesem bere nedokončano.

Treba je spremeniti začetek ali pa konec. Če gre zgolj za nizanje metafor pa je tudi to treba narediti z občutkom napetosti (loka). Občutek za presežno mora biti na vseh nivojih, da se potem izcimi presežek.



Lp,
Zalka

Zastavica

Svit

Poslano:
06. 07. 2009 ob 16:33

Kaj je treba spremeniti in kaj ne je v tvoji domeni, se ne spuščam v to sem zadovoljen, da se mi ni treba ukvarjati z urednikovanjem, ker bi me pobralo, zato, seveda pohvale za tvoje in sourednic delo. Je pa res, da imate tudi ve svoje favorite ali v izboru tematike ali slogu zapisnega, temu se ni mogoče izogniti. Menim, da ste dokaj objektivne in s tem omogočate, da je portal verodostojen, kvaliteten, da omogoča šolanje, kot prezentacijo.
Poezija je na zavidljivi ravni.

Zastavica

Jerry

Poslano:
08. 07. 2009 ob 17:01

Pozdravljena Zalka.

Morda (!?) pesem ni potrebno dokončati, morda je čas, da ustvarjamo pesmi brez naslova in konca...nenazdanje, morda je čas za vse to in še več. Končno, metafora je lahko poanta, zane?
Sicer pa že nekaj časa ne želim ustavrjati "okoli" poant (karkoli že so), ker se mi zdi, da me to omejuje, veže...
Občutek napetosti (loka) doživljam izrazito subjektivno.

Hvala za vaš pogled na mojo poezijo.

LP

Jerry

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
08. 07. 2009 ob 18:56

Jerry, ja, razumem, kaj želiš povedati, vendar pa bi bilo dobro, da najdeš način, da bo pesem bralca vseeno "napolnila".
Nimam nič proti eksperimentiranju, nasprotno, sem velik pristaš novosti, eksperimentov, "pogruntavščin" itd. Vendar pa morajo vseeno dajati vtis celote in izdelanosti, tudi, če je gre za nedokončanost kot cilj. Na žalost mora biti tudi nedokončana zgodba do konca izdelana, da vemo, da se nadaljuje. Sicer daje pesem vtis nedodelanosti, kar pa ni dobro. To pri tvoji pesmi še manjka. Izdelanost nedokončanosti. Lahko gre tudi linearno, seveda, če imaš do loka, kot praviš, subjektiven odnos.

Poskušaj razmišljati v to smer, kako izdelati nedokončanost. Da zaključim malo bolj metaforično; naj bodo hlače še tako moderne in inovativne, si ne želim, da bi jih morala ves čas držati z rokami, da mi ne bi padle na gležnje.

Seveda pa je odločitev tvoja!
(za hlače pa moja :-))
Lp,
Zalka

Zastavica

Komentiranje je zaprto!