Forum

Zlata - Lucija

Zlata avtor Lucija

Pozdravljena!

Bolj ko berem, manj razberem. Predlagam, da jo še enkrat pregledaš in urediš. Pesem nosi nekaj žlahtnih prispodob, ki se jih ne da nikamor umestiti. Preglej posamezne stavke, je moj nasvet. Zagotovo imaš dobro nastavljeno, nisi pa zadrgnila "pesniškega mošnjička". Škoda bi jo bilo pustiti takšno.

Lp,
Zalka
 

Lucija

Poslano:
30. 05. 2009 ob 18:16

Zalka,

nisem vešča oblikovanja pesmi in prehitro sem zadovoljna, vem. Bo šla še v nadaljnjo obdelavo - hvala ti za vzpodbudo.

Lp

Lucija

Zastavica

Lucija

Poslano:
30. 05. 2009 ob 18:38

Ajej,

šele sedaj sem opazila, da sem pri "klestenju" v pesmi izbrisala besedo, ki sploh vse skupaj povezuje. Pa to je seveda šele malenkost..

Prijetno se je spet učit :)

Zastavica

ajda

Poslano:
30. 05. 2009 ob 23:30

Pesem, ki objame s svojo mehkobo preje, dopadljivo me je zapeljala v svoj ples niti. Ne vem sicer koliko si upoštevala Zalkin nasvet in pesmi potrgala nepotrebnih niti, je tu in niti, ki se pletejo, so mi všeč, zato ne bom napisala, kaj me je in kaj me ni pritegnilo. Zadnje vrstice bi jaz pustila za drugo klopko:).

lp, ajda

Zastavica

Zalka Grabnar

Poslano:
31. 05. 2009 ob 08:31

Ajda,
Lucija ni niti potrgala, temveč jih je malo bolj vtkala. Zgleda da si že hudo navajena, da razlagam, kaj je v pesmi odveč. He, he, no, ni vse vedno po istem kopitu.

Lucija,
pesem je zdaj boljša, zagotovo. Se mi pa zdi, da bi jo lahko še, po zgledu sporočila Perorezove pesmi Kukalo v pesniško svetovalnico mojstra pevca pevcev I avtor Perorez izpilila.

Zadnji del pesmi, na nek način pojasnjuje vsebino na najbolj enostaven način. Pesem s tem zgubi suspenz, ki bi ga lahko nosila. Dejansko pesmi ne koristi. Vprašanje je, če bi ti, avorica, prenesla, da zadnji del spraviš za novo predelavo.

Distanciraj se od izpovedi in zagrabi tisto, kar ti lahko prinese daljše (literarno) zadovoljstvo.

Lp,
Zalka

Zastavica

Lucija

Poslano:
31. 05. 2009 ob 12:03

Ajda,

hvala ti za komentar. Vsekakor lahko poveš, kaj te je pritegnilo in kaj te ni, ne glede, če je že popravljena ali ne. Zadnjo klopko sem že odstranila, sem jo po prebranem tvojem komentarju vzela v ponovno obdelavo, ampak sem jo pred korakom še prej prespala :)

Zalka,

hvala za trud, imaš prav, ravno to, da se od nečesa nočem poslovit, lahko razvodeni vse skupaj. Kot da brez zaključka ne bo jasno, kaj sem hotela povedat - podcenjevanje bralca..

Lucija

Zastavica

gabriel stormer

Poslano:
31. 05. 2009 ob 13:06

Zlata Lucija, mi je všeč kombinacija :D:D:D!!! Čestitke!

gs

Zastavica

ajda

Poslano:
31. 05. 2009 ob 14:17

Lucija:), se mi je zdelo tako prav, da si jo shranila za naslednje tkanje.
Če si pokukala pod krilce klopki, vidiš, komu je bila in je všeč:)).

lp, ajda

Zastavica

Komentiranje je zaprto!