Forum

Veš BOG - Hope

Veš BOG, avtor Hope

Dopade se mi tvoja asociacija - parni in neparni dnevi,zelo ustrezno in primerno naši človeški resnici o sebi. Pesem ti malo odstopa od ostalih in v njej ponujaš bolj skrite predele svojega intimnega razmišljanja o življenju.Si hitra pri uresničitvi svojih prebliskov in kot bi trenil so že preko bloga v naših sprejemnicah, tako da te še kot vročo juho navsezgodaj posrkamo, še posebno, ker so tvoje iskrice žive in polne hranljivosti. (Mogoče so pa res iz tvoje Aladinove ovojnice dimi kakšen posebni dim.) Ja za poiskusiti je, nič ni neverjetno.Brez zamere, ti pišeš, a v meni se porodi asociacija Tomi
 

IŽ-lev

Poslano:
26. 05. 2009 ob 09:43

Ognjeno znamenje sem. Pa na papirju in v mislih napišem brez cenzure.
Ne morem pričakovat, da bo vedno komu ali sploh ali pa še naprej, všeč.
Me veseli, da so ti všeč, včasih si led, a bistva niso v materiji, ko se gre o duhu-Aladinova svetilka je bila samo zlata svetloba, imeti jo je hotel dobro (fantek) in zlo (pa ni bila punčka).
Ker imeti rad ni zlo, tudi tisto da je lahko prišel mimo ključavnice drži,
tudi mimo jeklenih sten. Ko spokojnost v telo pride, zadnja, takrat se sklopi in takoj poslovi. Ne moreš pričakovat da je to mogoče veliko prej.
Ne znanost človeka, ne znanost Boga (razlage dir. o tem) ni tako močna za materialni občutek, zato je prav. ....
Lep dan,tomi
hope

Zastavica

ivan z

Poslano:
26. 05. 2009 ob 20:10

nekoč sem se zelo poglobil v biblijo, poslušal razne seminarje raznih krščanskih predavateljiv. ki obračajo vse gore,dole v lastno korist.
pesem je zelo resnična in tudi meni se zdi da bog rad pozabi na ljudi.

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
26. 05. 2009 ob 21:19

O, seveda, seveda, to pa zato, ker ljudje mislijo, da lahko od boga kaj pričakujejo. Zmotno. Boga si niso izmislili zato, da bi od njega kdo lahko kaj pričakoval. Hope spomnila si me na tole: Ko prebereš Gregorjevo pesem, veš. :))

Bog sem! avtor Gregor Grešak

LP, Lidija

Zastavica

ivan z

Poslano:
26. 05. 2009 ob 23:18

vsekakor se strinjam z tabo,eni še več kot pričakujejo,celo obračajo ga v svojo korist. drugače pa tudi sam kdaj stopim pred njega in rečem hvala za ta dan in hvala za vse. včasih rabimo nekaj v kar lahko verjamemo. če ne ostanemo prazni. sem pa eden od tistih ki ne marajo cerkve,zdi se mi da v imenu boga zelo omejujejo ljudi.. ah,ah,ah in ah,ne bom bluzil,morem it službovat naprej. glede uganke,pa jo bom popravilo kar ob šestih ko pridem nazaj iz službe. bi kar tukaj, samo znajo dihat za ovratnik.

nočko vsem:)

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
27. 05. 2009 ob 07:30

Ivan, Lidija, Tomi, pa tudi jst,

nemogoče je tudi da vse gledamo od narave, tisto prvo ne industrijsko in da si ne bi zraven še dušno razlagali na lep način. Gre za to, da človek mora vedno vedet od kod je iz ne vem katere korenine v rodu, ker nas je polno vprašajev kadar hočemo popolni odgovor. Kot pravica, zato je Bog,
je BIT, je smisel, je tisto dobro. Ni treba zato teologije študirat, enaki bi bil odgovor...Lidija, imaš prav, večkrat kot začneš pritisnem in berem Gregorjevo, tudi še res je, a kdo bo prepričal nekoga ki živi v upanju, da upanje in ne vem kakšna pomoč ne pomaga? Kaj vse mislimo in bi šlo, pa ne gre, samo elan in sijaj bi izginil...
Lp,hope

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
27. 05. 2009 ob 13:50

Vsekakor, Hope, Upanje je.
Pa Optimizem.
Pa nekaj, v kar verjamemo.

Samo, to je v človeku.
V vsakem in v vseh.
:))

Lidija

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
27. 05. 2009 ob 14:51

To je vse lepo, ni da ne bi danes bil lepi dan.
V uredništvu je Bog in odlično deklamira svojo pesem,
zdaj ne vem ali noče povedat svojega mnenja ker misli da sem konkurenca
ali...mogoče pa le... .In vsak ga spozna, ko brezizhodno boli.
lp,hope

Zastavica

Komentiranje je zaprto!