Forum

Predstavitev pesniške zbirke Nuške Golobič-MALENE: HVALA TI

Nuška, ali jaz res ne opazim tega obvestila, ali ga še ni na tem portalu? Kakorkoli, jaz sem ga kar prilepila, ker se mi zdi, da je večer zelo dobro zamišljen in da je vreden obiska.
Torej, vidimo se jutri v Celju. Prideva skupaj s Brankom.

lp, Neda

http://www.kinometropol.org/index.php?page=dogodek&id=415

PREDSTAVITEV PESNIŠKE ZBIRKE NUŠKE GOLOBIČ-MALENE: HVALA TI

Vstop prost

Dvorana Metropol: torek, 26. 5.ob 19:00
PREDSTAVITEV PESNIŠKE ZBIRKE
NUŠKE GOLOBIČ-MALENE: HVALA TI
Vstop prost.

Gre za oblikovno in vsebinsko izjemno dovršeno knjigo ljubezenske lirike, prvenec pesnice Nuške Golobič-Malene. V priredbi in režiji Katarine Klajn so jo v gledališke barve prelili člani skupine ŽABA GLEDA&IŠČE. V motivih iskanja, izgubljanja, hrepenenja, predanosti, zavedanja se je moč prepoznati vsakemu, ki poleg absolutne resničnosti živi tudi v tisti svoji, za zaprtimi očmi.
Po uspešni premieri v Nuškinem domačem kraju Vrhovem se predstavitev zbirke seli še v nekatera druga slovenska kulturna zatočišča, poleg Celja še v Trbovlje, Maribor in Ljubljano.

NUŠKA GOLOBIČ-MALENA – Nuška je sestavljena iz ognja, zraka in zemlje, je prvinska in skladna s poetičnim stavbarstvom moderne. Pesnica v svečani dolgi črni večerni obleki, kakršna je tudi oblikovna podoba njene pesniške zbirke, s katero zakriva svojo kuvertirano zagonetno in skrivnostno, notranjo eruptivno in refleksivno naravo, se izroča s svojo poezijo z besedami: Hvala ti!
 
 1 2 > 

gabriel stormer

Poslano:
25. 05. 2009 ob 19:13

Seveda pridemo :D:D:D!!!

gs

Zastavica

Dani Bedrač

Poslano:
25. 05. 2009 ob 19:28

smo bili v radečah in nas (me) tokrat žal ne bo ...
:(

uživajte!
dani

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
25. 05. 2009 ob 19:44

Nuška, ČESTITKE za projekt in veliko dobre volje, ki jo znaš širit
na svoj prvinski umetniški način. Sem gledala na strani tvoji, imaš smisel
in odlično sestavljeno. Ne morem pa verjet,da imata jutri zvečer z Danijem oba ob isti uri, kar je seveda prava, običajna za večer, ki vliva mnoge vsebine in novosti, je pa tudi, da pri Daniju že dolgo nisem bila,
kar je tudi drugače kot rada sem in poslušam, sploh je lepo.
Vendar Nuška, kaj če jutri pridem prej, tako gabrijel in kakor kdo,
ne vem točno, ti to bolj, pa gremo na skodelico kave in cigaret.
Tako se lahko pomenimo, pa tudi gabrijel bo prav gotovo prišel.
Tudi piše gori. Me veseli. Je mogoče???
lp Nuška*, gabrijel*,
hope

Zastavica

gabriel stormer

Poslano:
25. 05. 2009 ob 20:31

Mjah, najbolš bi blo, da Hope in Dani prideta na Nuškin večer, hehehe ...

gs

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
25. 05. 2009 ob 20:57

Sam si pa ti res bister veš gabrijel.
S kolegico sva se zmenili, da se peljeva in sva skupaj.
Nekako bi bilo dobro kot si omenil prav, če se le da...
Ampak zmenimo se kakšno urco prej, da se pozdravimo in vidimo.
*Nuška, Neda*, *Gabrijel, je mogoče???
lp,hope

Zastavica

Nuška Golobič Malena

Poslano:
25. 05. 2009 ob 21:58

Dragi moji;)

Sem ravno iz Metropola kjer smo postavljali sceno, je kar veliko vsega.

Neda;) Hvala ti za skrb. Seveda sem tudi tukaj pustila vabilo, vendar prehitro, že v začetku maja in se je malo skrilo;) Ful vesela sem, da prideta z Brankom. Gabriel, super, hvala ti;). Vseh vas bom vesela in vsi ste toplo vabljeni. Hope, veš, da bi z veseljem sprejla kavico pred tem, upam, pa da razumeš, da gre za celo ekipo ljudi, ki se moramo do sedme uskladiti, od igralcev, pevcev, ozvočevalcev, kamermanov, organizatorjev, da bo na koncu nastala ena zgodba, ki bo tokrat sočasno predvajana tudi na platnu. Upam, da nisi huda in da me razumeš. Če pa prideta oba z Danijem pa še toliko bolje, ko bo predstava mimo, lahko spijemo deset kavic;)

Pozdravček vsem;)

Zastavica

Silva Langenfus

Poslano:
25. 05. 2009 ob 22:01

Nuška. Moram se ti opravičiti. Tako rada bi prišla. Pa žal ne morem. Vem da bo čudovito. Silvy

Zastavica

Nuška Golobič Malena

Poslano:
25. 05. 2009 ob 22:08

Mimogrede: Takšne pesmi pišeš Silvy, da mi gre kar na jok ... sem ravno brala ...

Razumem za jutri in ne rabiš se mi opravičevati. Bova se že našle skupen večer. Tudi meni je žal, da nisem videla vašega ženskega večera erotične poezije, sem pa mislila na vas, upam da vam je uspelo? Jaz do jeseni nimam več predstavitev, tako, da bom malo lažje zadihala in če planirate še kak tak večer, pridem z veseljem.

Objem
N

Zastavica

Silva Langenfus

Poslano:
25. 05. 2009 ob 22:11

Nuška.Hvala. Vem da si me začutila v pesmih... Za dežjem posije sonce. Zate pa držim pesti. Hvala. In ja, moramo se dobit. Na naslednji večer erotične poezije prideš!!!

Poljub
S

Zastavica

Nuška Golobič Malena

Poslano:
25. 05. 2009 ob 22:19

Pridem;)

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
26. 05. 2009 ob 08:04

Nuška, potem bi še zdajle zjutraj lahko šli in se malo srečali v našem mestu, za pol ure mislim, bi mi bilo v užitek, no v čast se razume, saj razumeš, kako mislim. Seveda če te ne moti..pri delu, priprave...
Srček* hiti proti srčku...res se drži* vrata* veš,
hope

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
27. 05. 2009 ob 08:44

Že dolgo nazaj sem povedal, da bom šel na to reprizo, saj se je obetal še dosti bolj izpiljen performans kot se je zgodil na Vrhovem. Potem pa je nesreča mojega sina vse postavila pod vprašaj, še istega dne nisem točno vedel ali bom lahko prišel. Pa je sine prišel domov iz bolnišnice v domačo nego, žena je še ravno pravi čas prišla domov iz nujnih opravkov in sem se lahko odpravil v Celje.

Moram reči , da sem bil prijetno presenečen, ne samo bolj izpiljen, mnogo bolj pester program se je zgodil in res profesionalno izpeljan s strani vseh vpletenih, to je , igralcev , pevcev, tehnične podpore ...

... in jasno ne nazadnje, čeprav na koncu predstave, izredno samozavesten nastop glavne zvezde večera - Nuške Golobič - Malene: z igralcem sta si v duetu izmenjala nekaj stihov in še zahvalni nagovor, res , zaslužiš si čestitke Nuška, bravo !!!

lp,
dm

Zastavica

Jure Drljepan (JUR)

Poslano:
27. 05. 2009 ob 11:36

Nuška
tudi moje čestitke za uspešno izpeljano predstavitev zbirke.
Jaz sem doma (na bolniški) in ne morem nikamor še nekaj časa.
No bo še kakšna priložnost in upam, da bom takrat lahko prišel.

Lep pozdrav

JUR

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
27. 05. 2009 ob 13:10

Nuška in vsi, ki ste bili na predstavitvi Hvala ti, ČESTITKE.
Ja, v Metropolu je večji prostor in kadar je prava zavzetost
se odlično odvije. Samo boš še imela predstavitev drugje tudi,
ne Nuška?
1Xtudi jaz.
lp,hope

Zastavica

ajda

Poslano:
27. 05. 2009 ob 16:48

Verjamem, da je bilo čudovito, pa popolno kot je bilo že v Radečah. Žal se predstavitve nisem mogla udeležiti, opravičilo velja tudi Duletu, ker mu nisem prišparala stola, kot sem obljubila, seveda tudi Nuški, ker sem svojo udeležbo potrdila.

lp, ajda

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
27. 05. 2009 ob 17:23

Ajdica draga, ni blo treba šparat stoleka, je bila dvorana velika za tamal miljobn ljudi in sem se čist v prvo vrsto prilimal na stol, pa pomembno funkcijo sem imel, aveš, se je zraven vsedu fotograf od super pomembne revije in mene spraševal kje je pesnica, sm mu pokazal Nuško , glejte tista na sredi v prvi vrsti z rdečimi lasmi, je reku , aha, potem sem mu moral pa skoz sugerirat da je taprave kadre ujel v objektiv fotoaparata, sem mu rekel zdele snemajte , zdele bosta igralca zaplesala, uh, matr kolk sm se zmotu, me je mal postran pogledu tist fotograf, ampak je pol vseen naredu tko kot sm mu reku , dejte slikat zdele bo igralc dal Nuški rože - to je pa blo res, fala bogu vsaj enkrat nism kiksnu...

Zastavica

Neda

Poslano:
28. 05. 2009 ob 14:49

Da da, lepo je bilo na Nuškini promociji, pa tudi prijetno druženje do poznih ur... Nuška je še vreme naročila, ta pravo poletno.
Si opazila Nuška, že naslednji dan se je shladilo in deževalo po celi Sloveniji :-)))

Da se vrnem k promociji. Bil je to literarni performans, instalacija.
Igralci so govorili, igrali in plesali njeno poezijo. Na pamet!!!
Usmerjala pa jih je mlada ambiciozna režiserka, ki je v program vključila interpretacijo, igro, petje, ples, glasbo, svetlobo, barvo (črno-rdečo-belo)... Polna skleda ljubezni! Tudi ekran kina Metropol je izkoristila za projekcijo dogajanja na odru, da ne bi kdo ostal prikrajšan in ne videl vsega kar se na odru dogaja. Nuška se je, kot posladek, prikazala na koncu večera in skupaj z igralcem interpretirala (ne brala) svojo nosilno pesem tega svojega prvenca Hvala ti (tudi ime zbirke).

Le nekaj je, Nuška... jaz bi te rada večkrat videla na odru! :-)))

lp, Neda

Zastavica

Branko Baćović

Poslano:
02. 06. 2009 ob 16:01

Zdravo,

pa še jaz da povem da je bilo dobro, iskreno in z polno entuzijazma!!!

Nuška, ti mi pa pošlji mail, da se ne dopisujeva prek portala.

LP BB

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
02. 06. 2009 ob 16:09

Branko, čist slučajno sm tolele opazu, sej ma Nuška svoj mailček napisan tle na svoji članski strani (sporočilnica), ti kot član pesem.si imaš dostop, greš s kurzorjem do tipke Pesmi na prvi starni portala, pa se ti takoj pokaže spodaj tipka Člani, klikneš in v okence vtipkaš Nuška Golobič in se ti pokaćže razpredelnica , v enem pravokotničku je pa njen mail...

...pa sej si ti tud na Faceeboooku, ona hje tudi , ne bo blema pol aneda, zapros jo za prijateljstvo in hop! pa maš spet eno novo prijateljico ;)

Zastavica

Dule Metulj

Poslano:
02. 06. 2009 ob 16:12

Hej, čarovnička Malena, kje pa si ti ? si šla na dopust mal aneda, po napornem pripravljanju za predstavitev, hehehe :D:D

lp,
dm

Zastavica

 1 2 > 

Komentiranje je zaprto!