Forum

nož

Spadam v tisto grupo ljudi, ki niso slični tej pesmi niti ji niso blizu v čustvih, a kaj šele v dejanju, a vseeno je ta žar v svoji osnovi zelo močno izražen, da tistega ki ubija v očeh čitalca postavlja še v hujši položaj ničevosti kot pa zabodenega.Ravno zato sem se javil, ker njena moč enostavno ne spada pod to pričakovano liriko. Naj mi oprosti avtor, ker sem izrazil svoje mnenje. Tomi
 

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
22. 05. 2009 ob 09:52

Nož avtor trollkrap

(še link)


No, upam, da smem brati pesem na simbolnem nivoju, ker če to ni (želja po ubijanju samo kot izbruh maščevanja, ki se konča na verbalnem nivoju), potem pač ni pesem, ampak grožnja. Na vsak način izraža neko notrano stisko človeka, ki je uzgubil racionalno kontrolo.

No, mene "pesem" vseeno ni prepričala.
Morda pa je samo provokacija.

Lidija

Zastavica

vida

Poslano:
22. 05. 2009 ob 12:05

Ipak, ova pjesma dirne!... jer, kao i mnoge druge stvari koje ne želimo ili ih se bojimo, živi među nama! Osobno sam nesretna i tužna zbog takvih teških i tužnih emocija koje okačene čovjeku žive u našem svakodnevnom okruženju. Ne možemo pobjeći! Bijeg je samo priznanje da postoje i da su jače od nas. Vidjeti ih, doživjeti, priznati, prepoznati je jedini put u nadrastanju njih samih. Proći kroz njih i jednom ih kako kaže breza pomilovati kao svoju sjenu...je, nažalost, put mnogih ljudi koji su rođeni u tami.
Da li je trollkrap samo na proputovanju kroz zatamnjene dijelove svoga srca (koje ima svaki čovjek!), koje ubrizgavanjem sveopće ljubavi i samospoznavajućim prosvjetljenjem želi nadrasti i nadograditi u prsten svoga izrastanja, ili je...??? - to on najbolje zna!

Kao žrtva osvetničkih impulsa druge osobe, pokušala sam se uvući u njenu supstancu osvete i pisati o njoj. Iako nisam osvetoljubiva, željela sam upoznati Njeno lice! Tada bih bila sretna da sam naišla na iskrenu poeziju jednog osvetnika...ne zato što ga opravdavam, nego zato što od njega učim, prepoznavam!

Meni si trollkrap skrenio pozornost na sebe upravo zbog ovakvog razmišljanja. Veselim se tvome izrastanju!
Pozdrav.

Vida

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
22. 05. 2009 ob 13:13

Ja, morda, Vida, morda ...
Ampak samo zato, ker je tudi maščevalec žrtev. Žrtev sebe in svoje nesposobnosti umiriti razdor v sebi na kakšen manj destrukktiven način.

Tejle pesmi nekaj manjka. Nek zaključek, ki bi jo potegnil iz odbijajoče destruktivnost. Morda pesem pove veliko o maščevalcu, na žrtev se ne ozira.
Hm, ja, še dobro, da imamo možnost, da uničevalnost takole izražamo ...
(kaj je pesem in kaj ni je drugo vprašanje). Menda bi bilo še več nasilja v pravem svetu, sama kri ...

Lidija

Zastavica

Miroslav Tičar

Poslano:
22. 05. 2009 ob 13:33

Naj še dodam svojo izkušnjo s čustvi, ne tako uničujočimi.
Ko ubesedim svoje bolečine, navdušenje, strah ... se v meni naseli mir.
Skozi manifestacijo besed se ustvari notranje ravnotežje.
Ampak to je moja izkušnja in ni nujno, da velja za ta primer.
Ta pesem še podžiga neravnotežje, ga verjetno dela še večjega, pa četudi je provokacija. Zlo ni samo v dejanjih, je tudi v besedah in mislih in ima na nekem nivoju enak učinek.
Bodi dovolj za enkrat.

Miro

Zastavica

vida

Poslano:
22. 05. 2009 ob 14:21

Da, Lidija u potpunosti se slažem s tobom...sa svim što si napisala!

U mome primjeru maščevalec je veća žrtva! Dok je on kao žrtva samoga sebe tužnim mislima razmišljao kako naškoditi mojoj ljubavi, kao porezanu granu ju je stimulirao da preživi...i spozna sebe!
Tada sam napisala o ljubavi:
Samo u borbi za sebe samu, ona se uvijek ispočetka spoznaje i živi...ali samo tamo gdje je glavna pokretačka snaga, tamo gdje je njena čestica uključena u Sveopću izgradnju Univerzalne svijesti kojoj putujemo!
Ona je ta koja živi vječno. I samo dotaknuvši sebe kao nju, postat ćemo ona!

Hm, ja, še dobro, da imamo možnost, da uničevalnost takole izražamo ...
(kaj je pesem in kaj ni je drugo vprašanje). Menda bi bilo še več nasilja v pravem svetu, sama kri ...


Slažem se!

LP, vida

Zastavica

trollkrap

Poslano:
28. 05. 2009 ob 13:57

končno sem našel čas da odgovorim na tole.

najprej bi se raz zahvalil za vaša mnenja o pesmi.
pesem je bila napisana v trenutku velike bolečine, jeze in zmede in kot taka predstavlja ta čustva, hkrati pa je zapis prinesel v mene mir, razum in bol jasen pogled.. je bol opozorilo, kot grožnja. opozorilo meni, mojim divjim čustvom.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!