Forum

danes

Danes avtor Hope
Danes
me tvoja roka
še ni objela.

Danes
tvoje ustnice
ne dajejo poljuba.

Danes
se več ne zmeniš
zame.

Dan je že vstal,
jaz pa ne grem
sama
v ta svet.

Kaj naj sama v njem?
Rojen si sam v ta svet in si ga prisvajaš z vprašanji in dobivaš odgovore. S krivimi dejanji ti življenje isto vrača. Zato se ne sprašuj dekle iz pesmi temveč se podaj skozi lastne misli polne vprašljivosti v novi dan, ki ti bo dal toliko koliko je v tebi njega.Paradoksi življenja so na vsakem koraku in znati izluščiti iz sebe osnovo, ki te oživlja in čvrsti je najpomembneje. Zato naj tvoja deklica iz pesmi pogumno zakorači sama v ta vseeno lepi svet in našla bo to, kar je v njej še prikrito.Življenje je spoznavanje sebe in nič drugega. Drugače mi je pesem draga, ker je v meni izzvala komentar na to večno vprašanje, zakaj živim.Lep pozdrav tebi in tvoji deklici, ki živi v tebi Tomi.
 

IŽ-lev

Poslano:
22. 05. 2009 ob 09:35

Tomi, hvala za tvojo pozornost, kar sam si napisal,lepo.

Vsak se začne starat v dejstvu takoj.
Kot sadež najprej zrase, potem pride jesen in zima...
Videz tudi starosti in direkt proti jeseni je tak-tak...
Ja, moj svet je moj svet, to je res. Menda imamo zato, da imamo v sebi nekaj original svojega, zato tudi čutim, ne bi kljub temu zamenjala sebe za robota...

Kriva dejanja?
Kaj pa so kriva dejanja?
Da je Adam ugriznil v jabolko in ne živimo večno?
Iz česar sledi, ker večne večnosti ni da smo obsojeni da sproti delamo napake, spoznavamo napake in rastemo v...jesen in zimski čas.....

Lepo Tomi, mi je všeč,
hope

Zastavica

tomi

Poslano:
22. 05. 2009 ob 10:18

Vse kar se kosa z lastno vestjo so že kriva dejanja in celo misel, ki je ustvarjena kot energija , a ni v skladu s harmonijo čistega že ropoče okoli človeka s svojo željo in skritim hotenjem. Ves čas, celo življenje ustvarjamo preko svojega uma in občutkov energije, ki so naš lastni proizvod in nas obdajajo lahko kot obrambni plašč ali pa kot mreža, ki nas vse bolj stiska in nas spreminja v bolane ljudi. Tomi

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
22. 05. 2009 ob 11:16

Tomi, ti počasi, a vztrajno sledim v uvidevanju tvojih pravih spoznanj.

Zdaj razumem, da so vsi bolani v bolnicah in posebnih programih tisti, ki

imajo slabo vest in nepravo energijo. Kar je treba očistit. Torej, tudi ko

greš v kadrovsko službo in prosiš za službo je bila to napačna energija in

je prav da trpiš potem dolgo, ker vest je pač vest!

In če dobiš klofuto npr. potem je to prav, ker si že nekaj vzpodbudil s

svojo energijo, da si pač dobil mimogrede še to...

Lep pozdrav, Tomi

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
22. 05. 2009 ob 12:38

Vest je luč srca, oko duše, edini sodnik in razsodnik, hope, kar piši naprej v njeni svetlobi, saj sije iz tvoje odprtosti, odkritosti in neponarejenosti.
Sveti kot sonce, pusti sence, ki nas vedno lovijo in za nami hitijo.Ubeži jim !lp, Adisa

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
23. 05. 2009 ob 21:05

Dober večer Tomi,
tvoje pisanje je zanimivo za razmišljanje.
A ko berem še adiso se mi zdi, da imamo v sebi neko notranje ravnovesje, ki nam kaže kaj je za nas prav in kaj naj bi bilo tisto, kar nam res škoduje. Razmišljam, ali ne delamo po svoji vesti, saj delamo z razlogom. Prav gotovo ne z namenom uničevanja in povzročanja katastrof, škode, namernega širjenja negativne energije.
Vse drugo lahko ponarediš, samo samega sebe ne. Smo unikatni vsi.
Pa če vsi napišemo čisto enako pesem jo tolmači vsak po svoje, tako kot tisti ki bi jo razlagal kot kdor napiše odgovor in svoje videnje o tem.
Tema je zanimiva, Tomi, kaj praviš ti na to????
Si bil danes na *Dnevu sonca* v Rašici???
Tam je res lepo.
lp,hope

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
23. 05. 2009 ob 21:41

Čeprav pišeš Tomiju, sem se pritaknila zraven, ker vidim, da si me omenila.Dokler čutiš majhno deklico, otroka v sebi, je tvoja vest tudi otroško nedolžna in čista. Mislim, da si ti ena izmed redkih na pesem.si, ki odkrito in neponarejeno pove in napiše tisto, kar čuti in misli.Tako je tudi prav, dobro je zate, da se izliješ in za nas, ki te beremo ter imamo radi.
To ni noben greh, je le večno iskanje poti, smerokazov , predorov na poti do cilja, do sebe, otroka v sebi. Uf, malo sem se razpisala, kar sicer ni moja navada, a zate Hope se splača. Lepo bodi, lahko noč Adisa

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
23. 05. 2009 ob 22:15

O,Ida lepo od tebe. Ja, Tomi sicer govori o slabi vesti, kolikor razumem,
vendar obstaja še nekaj, kar sem sicer hotela da prebere, pa ko si že ti napisala pa je itak na vpogled. Gre za to, da se ne da mimo občutka in če pišem pesem, iskreno in se tako tudi počutim nenako pričakujem tople besede, ne za to, da bo zdaj se ne vem kaj zgodilo. A tudi zdravnik včasih pomaga s posluhom za bolečino in včasih celo toliko pomaga da ni treba uporabit nepotrebno kakšnega kirurškega noža.
Žalostno bi bilo, da bi v vsaki pesmi iskali ne vem kakšne vesti.
Pesem je izpoved, tudi klic, tudi razumevanje, tudi marsikaj kar ne znam opisat in česar tudi včasih ni treba se trudit razumet.
Do cilja Ida je treba veliko dobrih, vzpodbudnih tolažb, te pomagajo,
negativna stimulacija v smislu iskanja krivde in celo kadar nič ne veš kazat na ne vem kaj ali koga, to povzroči stanje padanje, poslabšanje duha. In velikokrat se ne čudim, da se zaupam še najbolj zdravniku, ker je prisegel, da bo zdravil.
Upam, da se Tomi javi in predvsem da skuša razumet.
Nasveti s kazanjem krivde, ki ni določena in se ne ve ali pojma nima nima nič skupnega s prijateljstvom, s pomirjanjem, z umiritvijo duha isl..
Lep večer tebi Ida in prav si napisala,
upam, da se Tomi mi javi in dobre volje, saj zna dobro pisat,
kadar je dobre volje, a bodimo raje VSI
HOPE

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
23. 05. 2009 ob 22:30

Seveda se bo javil, saj se bo moral, "že zaradi vesti". Lahko noč in lepe sanje, odpri okno, morda škratek skoči vanje! adisa

Zastavica

Komentiranje je zaprto!