Forum

Branko vabi na dan prijateljstva

Branko Bačković vabi:

Dragi moji prijatelji in prijateljice, mi zbrani prijatelji,


ker se je Dan moških sfižil, smo se enoglasno odločili za dan, na katerega lahko povabite svoje prijatelje. Ali pa sebe - sebi najboljšega prijatelja!

Torej, z veseljem vas vabim na Dan prijateljstva pri Ostermanu.


Bomo »častili« leta, ki so nas zaradi prijateljstva naredila boljše in prijaznejše.
Prijateljstvo ne pozna meja - sicer obrabljena, ampak točna trditev.
Neda iz Siska in Branko iz Beograda se poznata več kot 5 let,
Astrid iz Nizozemske in Branko pa 3 leta,
potem Romana iz Kočevja in Neda 8 let,
Neda in Robert 3 leta, pa Zoran iz Pule in Neda več kot 20 let …

in seveda, spet Romana pa Safi, ki prijateljujeta kar srebrnih 25 let!!!


Dan prijateljstva

Oblikovanje: Branko Baćović, www.informa-echo.si
 

Silva Langenfus

Poslano:
28. 03. 2009 ob 10:33

Kdo je sedaj vabljen? :-)
S

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
28. 03. 2009 ob 10:37

Silvy, pridi zdaj ob 1100 boš odlična družba.
Potem jaz pridem na tvoj koncert. Z veseljem.
Če ti prideš čez pol ure.
hope

Zastavica

Silva Langenfus

Poslano:
28. 03. 2009 ob 10:43

če ne vem kam hehehe pa tud, sj pravim..popoldani mam cajt .-)

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
28. 03. 2009 ob 13:34

Silvy, pa se zmenimo popoldan ob 16.00, štirih popoldan.
Samo potem moraš res priti, ker nisem iz centra.
Če imaš čas, jaz si ga danes vzamem ob 16.00 uri, tam pri rampi, ko
dvigujejo za avte pri Hotelu Štorman, tako je najlažje za prepoznavo.
Na kavo pa greva lahko tudi drugam.
In vreme je ravno pravšnje za druženje.
sonca ni, hudi mraz pa tudi ne.
Odpiši, da vem.
Lepo bodi,Silvy,
hope

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
28. 03. 2009 ob 15:56

Branko, tole je ziher resno sproščena, odlična zadeva.
Slučajno tudi glasbo rada poslušam, že leta.
Vidim te na sliki, je na tvoji levi strani Neda?
Kaj se odpirajo vrata Svobode???

Branko, *ODLIČNO!!!

Lep pozdrav*,
hope - Irena

Zastavica

Romana Novak

Poslano:
28. 03. 2009 ob 19:51

Vabimo pravzaprav vsi skupaj. Gre pa za projekt, ki sva ga z Žigo Bižalom, glasbenikom, kantavtorjem iz Kočevja pred skoraj desetletjem začela v tem lokalčku - Osterman. In sicer z namenom mladim in nekaj starejšim, ki se bolj ali manj gibljejo v tokovih rock'n'rolla ter subkulture približati kulturo in njeno dogajanje.
Prvi odziv (poezija in harmonika) je bil šokanten, osupljajoč, nikakor pa ne zavrnjen. Kaj kmalu sva z Žigo postala prepoznavna kot tandem "RomanaNaŽiga", z leti se je večer razrasel na različne nivoje dogajanja, med temi je tudi "Moški 8. marec" oziroma "Moški marec" / "Moški dan". Z namenom, če so svoje čase moški bolj praznovali in nazdravljali prazniku, ki je bil posvečen ženskam, potem to preprosto obrnemo na glavo. Naj imajo moški svoj dan, na katerem bomo praznovale .. se zabavale ženske.
In je ta dan postal tradicija, ki pa ... Z leti sem se tudi sama "iztrošila", pa zdaj na vsake kvatre pripravim kaj, o čemer se še doooooooooooolgoooooooo govori.
Zamisel za podoben večer v družbi Branka in Nede se mi je porodila že predlani. In je dolgo zorela, dokler se nismo našli vsi skupaj, se poskusili kot ta zasedba predstaviti že nocoj (pa bi tako ujeli še sloviti "Moški dan"), a zaradi tehničnih težav ni bilo izvedljivo.
Torej, predstavljamo se v soboto, 4. aprila od 22.14 ure naprej. Osterman pub, kot ga je poimenoval Branko, je prijeten lokalček, v katerega se nas zna nagužvati tudi tam do 50 - 60. Zunaj je terasa in prostor večji .. seveda. No, če bo naslednji teden toplo, bo prijetno tudi zunaj - slišalo se nas bo.
Načrtujemo pa nekaj podobnega, če se nam bo vsem, tako razkropljenim, kot smo, uspelo ponovno zbrati, v nekaj večji zasedbi, z nekaj širšo zasnovo, pripraviti enkrat v sredini maja. Takrat bo vse dogajanje preseljeno na teraso Osterman puba. No, takrat še posebej lepo lepo vabljeni. A o tej zadevi takrat, ko bo aktualno.

Lep pozdrav.
Romana.

Zastavica

Neda

Poslano:
29. 03. 2009 ob 13:31

Organizatorica tega prijateljskega dogodka je Romana. Midva s Brankom in ostali naši omenjeni prijatelji, Robert (kitara), Zoran (kitara in vokal) in Astrid (Brankova partnerka, ki bo interpretirala eno Brankovo pesem v nizozemščini) bomo ustvarjalno popestrili ta jubilarni prijateljski dogodek in ga poskušali začiniti z našo poetično-glasbeno energijo in prijateljskimi iskricami. Menda nam to lepo gre. :-)

Prisrčno in prijateljsko ste vsi vabljeni!
lp, Neda

p.s.
da Hope, na levi strani sem jaz.

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
29. 03. 2009 ob 19:39

Samo tole mora biti imenitno.
Sem si te predstavljala tako, Neda.
Lepe dolgo lase imaš. Ja, rada poslušam petje in glasbo.
Lep večer, Neda,
hope

Zastavica

Romana Novak

Poslano:
30. 03. 2009 ob 23:31

Neda je res napisala lepo in vzpodbudno.
Ja ..... tudi med seboj se nismo videli že vse od Brankove razstave v KUDu France Prešeren. Prijetno snidenje bo.

Kljub temu da je dogajanje odmaknjeno od epicentra Slovenije, od nekega stičišča vseh naših / vaših poti, kljub temu da prostor lokalčka ne nudi občutka prostrane hale, temveč objame v majhnost domačnosti, kljub pozni, celo nemogoči uri (sploh za pot nazaj proti domu), pesem.si-jevci lepo lepo vabljeni.

Neda je že naštela naše vloge. Astrid, Brankova muza zbirke Erotic Transformation, njegova nordijska boginja, pa bo v drugem delu večera, ki se bo prelil v glasbo, tudi pela - back vokal.

Romana.

Zastavica

Romana Novak

Poslano:
10. 04. 2009 ob 05:59

Oooo, poglej, poglej, moja pesmica je podčrtanka dneva ;)

No, oglašam se na hitro. Predolgo sem že budna, da bi pisala vse vtise našega večera. Bilo je fenomenalno!!! In da vam res podam nekaj utrinkov, sem kar skopirala članek lokalnega poročevalca, pa ga tukajle pripopam. Poleg so še tri povezave na Youtube, kjer je videti del nastopajočih, in s čim so se predstavili.

Do nadaljnjega .. LEP POZDRAV.
Romana.
---------------------------

Dan prijateljstva pri Ostermanu

Iz literarnih logov že dolgo ni slišati o kakšnih knjižnih oz. pesniških novostih Romane Novak. Zato pa v Kočevju vsake toliko pripravi pester program kulturnega dogajanja. Še najraje v lokalu Okrepčevalnice Osterman. To pojasni s tem, da je prostor tam domač, vzdušje sproščeno, scena pa dokaj alternativna. Kar ji torej ne predstavlja nobenih ovir, pripeljati v vrste tamkajšnje družbe ne rock izvajalcev ne avantgardnih posameznikov in ne umetnikov, ki bi jih omejevali zadržki lažne, dvojne morale.
Dogodek, ki se je imel zgoditi marca, ko bi ovekovečili tradicionalni marčevski "moški dan pri Ostermanu", se je zamaknil za teden dni in pristal na prvo soboto v aprilu. Ker je že za marec bilo v načrtu obeležiti Romanino in Safijevo 25-letno poznanstvo, so se nastopajoči skupaj z organizatorico dogovorili o "dnevu prijateljstva".
Tako so "multinacionalni prijatelji", ki jih povezujejo leta poznanstev, literatura, glasba, izrazna umetnost, fotografija …, skratka vode kulture, pripravili bogat program. Ta je marsikoga presenetil, predvsem pa napolnil z bogatimi vtisi.
Branko Baćović iz Beograda, ki je v Kočevju že pustil svoj pečat, je pri Ostermanu na ogled postavil svoje erotične fotografije iz Tretje zbirke pesmi 'Erotic Transformation'. Kot glasbenik nekdanje beograjske kultne zasedbe 'Oktobar 1864' je skupaj z nekdanjim saksafonistom skupine Suny Orchestra, Zoranom Mosićem iz Pule, zdaj članom ansambla 'Veseli tobogan' TV Slovenija, ter s svojo muzo tretje zbirke, Astrid Wenker iz Nizozemske, sicer članice, backvokalistke ICS banda iz Ljubljane, predstavil uglasbene pesmi svoje četrte zbirke v nastajanju. Neda Galijaš, pesnica iz Siska in novinarka je v Kočevju že nekajkrat nastopila s svojo poezijo. Z interpretacijo pesmi, spontano pristnostjo in energijo je zdaj pritegnila še Ostermanovo občinstvo. Robert Oven, glasbenik iz Ljubljane, nekdanji član nekaterih bendov in ustanovitelj ljubljanske skupine OPET, ki preigrava glasbo 70-ih in 80-ih ter poznane yu-rock komade, ni le na kitari spremljal poezijo Galijaševe ter interpretacijo Baćovićeve pesmi, v katero se je vživljala Novakova, temveč je pred obiskovalci multikulturnega dogodka prvikrat zapel nekaj svojih novih komadov.
Presenečenj, pa tudi prijateljevanj ob zaključku in podaljšku programa, še ni bilo konec. Za mikrofoni se je poleg Astrid – tudi interpretatorke Brankove pesmi v nizozemščini - zvrstilo še nekaj članov zasedbe ICS, zasedbe tujcev, ki živijo v Sloveniji in prepevajo hite 50-ih, 60-ih in 70-ih let.
Vtis, ki so ga nastopajoči iz Amerike, Belgije, Finske, nadalje iz Hrvaške, Slovenije in Srbije zapustili v prostoru Ostermanovega lokalčka, je bil nepozaben. Tako za izvajalce kot obiskovalce. Vrhunec vseh izvedb poezije in glasbe je bila zajetna, zelo okusna torta, darilo Doma starejših občanov Kočevje, na kateri sta svečke "srebrne obletnice" poznanstva upihnila Romana in Safi ter jo razdelila vsem gostom večera. Glasba se je seveda nadaljevala. S člani ICS banda. Kasneje je kitaro v roke prijel "slavljenec" in prepeval za yugo-nostalgike še dolgo v noč.
Nekaj vtisov večera je zabeleženih na Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=9JZllaHVf5g, http://www.youtube.com/watch?v=PUgcv-emZgk, http://www.youtube.com/watch?v=TNtDsQSck28.
Bojan Alexander K.

p.s.
V Kočevje nas je prišla pogledat Vida s pesem.si :).
Vida, HVALA HVALA za tvoj in soprogov obisk :).

Zastavica

Romana Novak

Poslano:
10. 04. 2009 ob 21:39

Spet jaz ... kaj češ .....
Škoda se mi zdi, da posnetkov, na katere so posredovani trije linki, ne bi videlo čim več ljudi.
Zakaj?
Nastopajoči so dobri!! Več kot to - Robert je odličen, nadpovprečen glasbenik. Kar velja tudi za Zorana. O Branku pa že tako ali tako veste ogromno, saj je bil na forumu precej v stiku z vami.
Neda je ujeta v posnetek za kakšno sekundo ali dve. Na teh posnetkih kot poslušalka, sicer pa je s svojim glasom, s svojo pojavo, s svojo človeško naravo, s svojo iskrenostjo in s svojo predanostjo poeziji, medtem ko je nastopla, držala poslušalstvo na robu - jasno, Nedine pesmi ustvarijo preobrat v zaključku!

Kar sem pa pozabila omeniti poleg tega, da bo večer ostal v spominu vseh skupaj, je to, da nas je tamkajšnji Dean (Okrepčevalnica Osterman) pred nastopom pogostil z izvrstno izvrstno večerjo mehiškega okusa. KAKO ZELO NEVERJETNO OKUSNO!! In še paša za oči obenem - čestitke kuharju.

Razmišljam pa o tem, da bi se člani pesem.si lahko tudi kdaj predstavili v tistem okolju. (bom še razdelala, stopila v stik z urednicami / uredniki, potem pa gremo v akcijo!!)

Aha, morda se še Neda in Branko oglasita kaj s svojimi vtisi. Morda tudi Vida ...
Srečno.
Romana.

Zastavica

Branko Baćović

Poslano:
14. 04. 2009 ob 12:34

Zdravo.

Lahko še dodam da je vse bilo zelo dobro.

Prav za prav - odlično.

V imenu vseh lahko povem da smo prinesli zadovoljstvo in prijateljstvo, tako da je dobra atmosfera bila neizogibna :).

V svojem lastnem pa da že cca 20 let si želim da bi se spet nekako "povezal" z glasbo. Zdaj pa mislim da mi je uspelo ;).

Se že veselim naslednjega srečanja.


LP BB

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
14. 04. 2009 ob 12:39

Berem, da je bilo imenitno.
Do Petega dneva...je ...čudovito genijalno....
Lp,hope

Zastavica

Komentiranje je zaprto!