Forum

KAKO FUK ODLEŽE - avtorica Romana Novak

http://www.pesem.si/article.php?blog_id=11429

:D
dobra.. trda (ja, če hočeš, da ornk odleže... ;) ).. primerjava!

všeč :D

lp, Sabina
 

Branko Baćović

Poslano:
27. 02. 2009 ob 23:03

Romana,

smo napred!

LP

BB

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
27. 02. 2009 ob 23:18

...ta o fuku pa odpira vsa vrata zadržkov.
...Bravo Romana. Drzno, resnično, skrajno perverzno, življensko in že navzgravžno. Me spominja na obrok vampov, ki jih tud ne uživam, čeprav nisem izbirčen :)) (no ja mesa že itak dolgo sploh ne jem )

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
28. 02. 2009 ob 09:26

Oj Romana, pa če ti moški tebi (in jaz sem ženska enako!!!) napiše, da mu je skrajno nagravžno, potem je TO, TO(!!!). In seveda si potem oni zaslužijo vse presežke, kot njihovo stvarstvo nekega tretjega razuma vesolja v Marsovski smeri. Ko zagrabijo za premzo lastnega zavedanja.

Od mene deset, ker, kdo pravi, da ni že čas, da odkrito povemo, da smo enakovredno enakopravne in da je pravica izpovedat realnega!
Opurtunistična moralizacija je najhujša, takrat resno dvomim v iskrenost.
Romana, malo poglej moje napisano in oceni, da vidim, koliko je treba še spremenit, da se RAZUME. Boš?

Ko svet pristane in dva spola ugotovita, da v resnici to frustracijo in strah vodi nekdo drug, ne pa ženska...
Vse bi bilo narobe, če ne bi bilo vse tako...
Dobro, sladko jutro, pa v fitness, za zdravje,
od hope

Zastavica

Romana Novak

Poslano:
28. 02. 2009 ob 11:26

Romana, malo poglej moje napisano in oceni, da vidim, koliko je treba še spremenit, da se RAZUME. Boš?

Draga Hope, seveda bom. V nekaj naslednjih dneh (morda že jutri ...???). Druge stvari me okupirajo, tudi dolžnosti pisanja!, ki se jim več ne morem izogniti, pa še nekaj odhodov, ki me v tem letu spremljajo - tudi na portalu objavljeno: Jožetu K.+ in Stanetu Z.+ iz Kočevja: A jaz - življenje ... avtor Romana Novak, DOMNU v SPOMIN avtor Romana Novak ... Poleg vsega pa se kopiči še precej reči, ki me spotikajo, mi spodmikajo tla pod nogami, mi rušijo temelje: PREBLIZU SI MI avtor Romana Novak in ustvarjajo peklensko gugalnico tako za moje telo kot psiho ...
Sestavljam se, utrjujem se. Delo na sebi, zato toliko manj ukvarjanja z drugimi.
Vendar, draga Hope, BOM. Le poveži me na pesmi, za katere želiš, da jih preberem, da ti o njih povem, kako jih sama čutim. Morda celo napišem, kako bi sama izrazila to, o čemer pripoveduješ .. a to so že reči, ki niso v moji domeni, poleg tega pa tudi pisanja nisem več toliko vešča .. pravzaprav .. preveč RAZPRŠENA sem, da bi uspela kaj dobrega "zložiti".

Lep dan.
Romana.

p.s.
Acotu:
Tako to je, Aco.
Nagravžno moškemu, ženski, a meni (v tistih obdobjih pisanja) edino gonilo, ki mi je sprostilo krč besed, usedlih na stene želodca (kako je peklo, ko ni šlo na papir!!, pač pa vrtalo po glavi in razjedalo želodec!). Ko je prišlo do akta, se je krč sprostil. Moški pa me več ni zanimal ... Žal ... bil je sredstvo k cilju - k pisanju!! Včasih celo tudi neka oblika muze pisanja. Bom na to temo dala eno pesem na portal. Se pa naslova ne spomnim???????????????????????
Dopolnim s povezavo, ko pesem objavim.
Pozdrav.
Romana.
---------

Takole še povezava na pesem:
ZGOLJ AKT avtor Romana Novak

Zastavica

gabriel stormer

Poslano:
28. 02. 2009 ob 17:32

Hja, to ti je fuk na horuk :):):)!!!

gs :)

Zastavica

aco ferenc

Poslano:
28. 02. 2009 ob 18:05

...fuk je grozna popačenka in ga imenujem tako samo, če je plačan...
Namreč odnos do seksa je pri meni najvišji čin izražanja čutenja do neke osebe. Če je ta perverzen ...tudi drugi odnosi so potem v isti sferi, kajti telo ljubimo zaradi vsebine ...mar ne...

Zastavica

ajda

Poslano:
28. 02. 2009 ob 18:12

aco, četudi ljubiš, ne boš umazal ljubezni, če boš izustil pof.. te bom:), seveda pa mora to biti oseba, ki ti ne bo primazala zaušnice in bo to sprejela kot igro besed v trenutkih, ko so misli razgrete in telo razvneto.

lp, ajda

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
28. 02. 2009 ob 18:20

Da je to uk, trening, uvod, uvertura v iskanje stila erotičnih pesmi,
tako to jemljam jst, čisto osebno. Osebno mi je vseeno, kako nasprotni spol to razlaga, saj nisem objekt pesmi, je domišljija pisanja in tema je bila erotika. Da pa je bil vdih čisto sproščen, ker ni bil mišljen nikamor slabo, to vem. Da sem pisala naprej, tudi. In še v gledališču rada v živo gledam in poslušam, samo da tam ploskajo oz. ploskamo. Zasluženo, ker take igre so težke in zahtevajo še veliko več potrpežljivosti, razumevanja, da navadni svet je svet, ki ga vsi živimo. O sugestiji, ki jo npr. lahko date moški iz rokava kot karto za plačane usluge, to pa so besede vašega presojanja in dojemanja. Kar ne pomeni, da je mišljeno iz ženske plati, kot ustvarjalke besed na papirju, ekranu, ne pa...ne vem za katerim grmom kje.
V smislu tega, srčno upam, da ločimo vsi: erotične pesmi,
domoljubne pesmi,
žalostinke,
ode,
prosti slog...
Težko je pisati, če so v glavi omejitve, kot da že črke in pomislek je...
Lep pozdrav vsem,
in s spoštovanjem,
v upu da razumevanje pisanja in branja,(!!!)
Irena

ajda, dobro da znaš ti to še drugače napisat, kako se to razloži moškemu človeku???!!!???

Zastavica

Ana Porenta

urednica

Poslano:
28. 02. 2009 ob 19:49

Pozdravljeni, zanimivo je, kako beseda kot je "fuk" ostane v bralcu in preplavi vso vsebino, pravzaprav, o pesmi razen opredelitev, kot pogum in fuk ni kaj dosti ostalo.

Namreč, jaz gledam na te reči tako: všeč mi je erotična poezija, ki nekako "od znotraj" opisuje, kako pesniški subjekt doživlja spolnost, združitev, kako se to v njegovih možganih izliva v besede, ki znajo seči onkraj - delujejo tudi, ko se je akt končal. In prinesejo s seboj veliko več kot samo neko sliko.
Pornopoezija pa je zgolj zunaji pogled, popisovanje delov telesa od zunaj, njihove oblike, okusa in vonja na bolj ali manj posrečen način. Skratka, ne presežejo ali ne posežejo v intimni doživljajski svet človeka. Tako tistega, ki je pri "stvari" kot tistega, ki to bere. Skratka, za njimi ostane bolj ali manj praznina.

Vseeno bi se malo poglobila v tvojo pesem, Romana, ker ima dobre nastavke. Uporaba "vulgarnih" besed vedno kažejo na neko drznost, morda celo robatost. In to lahko deluje zelo udarno in močno.

V pesmi, kjer ponavljaš "kako fuk odleže," bi jaz tudi v prvi vrstici spustila "pogosto". To ponavljanje v pesmi je na mestu. Pazi pa v nadaljevanju: v tvoji pesmi sta dva želodca, trikrat uporabiš besede, dvakrat papir, in najbrž še kaj. Tako ta prvi, izpostavljeni in ponavljajoči se del pesmi zgubi udarnost in tisti naboj, ki ga je vsekakor dobro obdržati.

Poskusi se izraziti s sopomenkami ali črtati določene dele pesmi. S tem boš res dosegla koncentrat, naboj, ki bo vzdržal ob ponavljajočem se "refrenu". Všeč mi je, ko se nagovarjaš z mala in punči, in ko praviš, da "Po njem moški ostane daleč v onkraju. Le besede in stavki."

Skratka, malo se še poukvarjaj s to pesmijo in zna biti prav super.

Lp, Ana

Zastavica

Romana Novak

Poslano:
28. 02. 2009 ob 22:03

Všeč mi je, Ana ... pravzaprav, dobro dene, ko kdo še opazi vsebino in tudi globino napisanega. Hvala.

Drži, pesem (ki je prepesnjen del proznega teksta), bom vzela v 'obdelavo', se z njo malce poigrala, jo izpilila. Morda že kaj danes, vsekakor v nekaj naslednjih dneh.

Zdaj, vidim, je na mestu še to, da povem (uh, kako obupen stavek, a tako se je zastavil .....):
Leta nazaj že sem rekla, da svoje "ta hude" oz. pogrošne poezije več ne bom predstavljala v živo zaradi enega samega razloga: občinstvo me je poznalo le še zaradi tovrstne poezije - ker sem rušila tabuje, ker sem si upala to izraziti, povedati .. storiti in priznati, o čemer so med seboj šepetali, sanjarili in sanjali o tem ... in tako naprej in tako naprej. Niso se poglabljali v vsebino, četudi JE vsebina v teh pesmih. Pretresljiva individualna resnica lastne zablode vsemogočnosti, rezilo lastnega vrednotenja in ost osamelosti; pogledano širše pa: razgaljanje tabujev kot klofute, zmetane v obraz hipokriziji in temu podobnemu - vsekakor ljudem!

A kaj, poezija v živo in še z mojo interpretacijo, je seveda razumljena kot dober uvod v zanimive telesne prigode ...
Pa je tako odšla vsebina rakom žvižgat, pa tudi ostale pesmi več niso prihajale v ospredje.

Zdaj ...
No, tule še kaj pripopam iz svoje stare zaloge. V živo jih ne pripovedujem več.

Romana.

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
28. 02. 2009 ob 22:55

Romana, mislim, da nisi prav razumela sporočila omenjenih poševnih pogledov o danes zelo odmevni besedi na portalu. Zato, ker si napisala tisto v naslovu, o čemer v resnici najbolj direktno gre. Da pa to napiše ženska, je pa tudi za Adama malo čudno...Že res da nekateri hodijo kdo ve kam in vedo celo primerjave, zraven pa poezija, pa sploh ne gre...
In narobe bi bilo, če iz druge smeri ne bi bilo točno tako. In tudi mislim, da za nekatero prebavo je boljše bolj...malo fino zdrobljeno, počasi. In če je šik in se olepšava, pač naj bo. Pa gremo en dan od tu naprej...hmm, Romana, kaj praviš na to???
Lep sobotni večer,
hope

Zastavica

Romana Novak

Poslano:
01. 03. 2009 ob 01:07

V pesmi, kjer ponavljaš "kako fuk odleže," bi jaz tudi v prvi vrstici spustila "pogosto".

Ana, sem se sprehodila skozi pesem, zamenjala nekaj ponavljajočih se besed ali z metaforo ali z drugačno podobnopomensko besedo, ki se jo iz konteksta razbere kot tisto pravo mišljeno.
Pustila pa sem "pogosto".
Z razlogom. Gre namreč za kompleksno zgodbo. Ne le tistega trenutka, temveč dokaj "pogostih" trenutkov, ki jih je ravno akt transformiral / vzpodbudil v pisanje / k pisanju.
Tako kot Neda piše o svojih doživljanjih na način pripovedovanja (zame, ki poznam njeno interpretacijo je mnogo lažje razumevanje sporočilnosti njenih pesmi - v glavi že imam ritem in njen glas, po katerem pesem prebiram počasi počasi, po zlogih, da oživi ...) ...
Skratka, naj se vrnem k izhodišču: tako kot Neda piše na svoj način, tudi sama uporabljam, zagovarjam in "pogosto" ;) ne odstopam od tiste svoje resnice, ki sem jo doživela ali jo doživljam. Preprosto ne morem. Ker resnica taka pač je - v tem primeru, da je fuk pogosto odlegel.

No, in po tolikih omenjanjih te vulgarne, pa tako vsakdanje besedice, bom ob naslednji svoji omembi taiste besede začela zardevati! Mera je polna. Torej z moje strani (vsaj za danes) dovolj!!

Lahko noč.
Romana.

Zastavica

Andy

Poslano:
01. 03. 2009 ob 12:17

No, če se že gremo javno fukarijo na pesem.si, naj te malo popravim - fuk sam po sebi ne odleže, ampak tebi po fuku odleže, zaradi česarkoli že ... zaradi tega zajebanega življenja morda?! Pol pa pejmo vsi veselo fukat, to je najboljše zdravilo za vse tegobe človeštva!!!

No, naj še jaz dodam en biserček trde "erotike":

Fukat je fajn,
fukat je zdrav,
pička pohotna
z njim se pozdrav,
s kurcem si celi
rane globoke,
pri fuku zato
vrti hitro boke,
da ji odleže ...
novga fukača
ujame si v mreže
sluzasta kača ...

in tako dalje v neskončnost ... na obroke ... joj, kako mi po fuku odleže ...

Andy

Zastavica

Dani Bedrač

Poslano:
01. 03. 2009 ob 16:11

bolje dober in masten fuk kot cenena romantika in površna patetičnost!
tudi v poeziji.
bravo, romana!!!!

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
01. 03. 2009 ob 17:06

oh, Andy, veš, straniščna poezija je pač nekaj čisto drugaga kot pa erotična poezija.
Kar si predstavil ti, je straniščna.
:))

Pač nima "ničesar zadaj."

Romanina pa marsikaj pove. Romana, strinjam se z Ano. Tvoja pesem, malce izpiljena, bi lahko bila prav super. Mogoče bi zmehčala naslov, ker nekatere bode ...
No, mene ne.

:))

Lidija

Zastavica

Romana Novak

Poslano:
01. 03. 2009 ob 18:03

Mogoče bi zmehčala naslov, ker nekatere bode ...

Lidija, pravzaprav bi lahko, da ustrežem. A bi šla preko sebe. V trenutku razmišljanja, mišljenega, napisanega in tako storjenega, je to EDINA prava beseda, ki paše na tisto mesto. Če se izrazim bolj opisno: taka "žmohtna" je. Opiše prav tisto - na tem mestu trdo, brezosebno, z namenom koristi -, kar zadane v možgane.
Oh, priznam, priznam, tudi mene bi zbodlo. Vendar bi brez prigovarjanja sprejela ob prebranem nadaljevanju. Iz preprostega razloga: med seboj smo različni, z različnim pragom tolerance, s še kako zelo različnimi okusi. In to je dobro.

Prepesnjen del proznega teksta sem že frizirala. Zaenkrat ne bom več posvečala svojega časa izboljšavam. Kdaj naslednjič, verjetno. Zdaj me čaka še šest nenapisanih člankov, in to je v tem trenutku precej bolj pomembno (od jutri začnejo kapljati novi), kot piljenje svojih preteklih pesniških vsebin.

Oh, hvala še za pravo ime knjige :)!!
Vidiš, kako dobro je, da nas toliko ve o tolikih rečeh :).

Prisrčen prisrčen pozdrav in vse dobro.
Romana.

Zastavica

gabriel stormer

Poslano:
01. 03. 2009 ob 20:35

Fuk zagotovo bode, ahahahhhahh :):):):) ...

gs

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
01. 03. 2009 ob 23:35

Kot zanimivost naj izpostavim refren pesmi Andreja Šifrerja Kdo molze tvoje solze. Šifrer je gotovo že pesnik v svojem kantavtorstvu, zna spregovoriti o številnih, tudi tabu temah zelo sočno in izvirno.

Kdo molze tvoje solze,
spleta nitke okrog ritke,
kdo joka, s tabo stoka,
liže rane ti iz bitke?
Trepeče, ko oblači
te v tančice svoje sreče,
popije ti potoček,
ko po jamici priteče?


(Andrej Šifrer: Kdo molze tvoje solze)

Kerstin


P. s. Prilagam še en svoj drobnoerotični zapis :):

V MOJIH BOKIH (brahki 11) avtor Kerstin

Zastavica

Komentiranje je zaprto!