Forum

NISEM EDINI - avtor tomi

NISEM EDINI avtor tomi
Tomi, odlično ti gre. V tebi je več talentov, kot si sam misliš.
Nekako si nežno mehko zadel, v skupnosti je veliko in skoraj že vse med sabo in še več kot mislimo prepleteno. Občutek je pomemben.
Zakaj pa ti tako pesimistično gledaš na ljubezni svet???
Lep pozdrav tomi,
hope
 

tomi

Poslano:
26. 02. 2009 ob 08:16

Osebno sem optimističen in tudi precej prizemljen, vendar me ta silen pohlep v vseh strukturah moti in me odbija ta istočasna narcisoidnost posameznikov, ki v imenu poštenja vladajo in obenem bašejo v svoje prepolne žepe na račun ostalih nepojmljivo veliko iztrganega bogastva, ki ga bi morala imeti tudi narava sama za svoje preživetje.Zato pišem tako vedoč, da je resnica tista bilka, ki na kraju vedno zmaga.Ljubezen kot taka je v moji duši in telesu glavna poganjalka mojega razmišljanja in osnova ter način življenja.Pesmi so ventil, ki naj bi mene in ostale osveščale, da smo popotniki izgubljeni v sebi in iščemo svojo praosnovo ali drugače lastno čistočo, ki je vozilo v brezčasje kjer nas čaka višja delovna naloga.... Sta prišla po lastni želji prijatelja kot dve duši vsak iz svojega kraja in pravi prvi:" Pri nas v peklu nič ne delamo,samo uživamo in lenčarimo. Zakaj pa pri vas v nebesih kot praviš, kar naprej delate?Ja dragi moj, premalo nas je in zato je tako."Bolj ko je človek v sebi dinamičen in tudi živahen, bolj poslušno mu je telo in ta si na zemlji ustvarja nebeško bogastvo.Vodnik je že zdavnaj rekel, da lenega čaka strgan rokav, palca beraška in prazen pokal. Oprosti, ko tako resno pišem, ker sem drugače veseljak in družaben, a ne z nikotinom in alkoholom.Lep pozdrav in vedi, da rad čitam tvoje izlive, ki so prepojene s tvojo duhovno mističnostjo. Tomi

Zastavica

ajda

Poslano:
26. 02. 2009 ob 08:59

Vesolje se vame v slapu preliva
nešteto občutij pritiska na me,
a jaz nemočen poslušen vsemu,
postajam vse drugo, samo človek ne.


to mi je še posebaj všeč!

Tomi, pesem je lepa, če se dotaknem vsebine. So pa napakce:

enaki med sabo krivih želja,
tu pa ne vem katera beseda bi bila bolj ustrezna, verjetno si imel v mislih
napačne želje(čeprav to nikakor ne paše v pesem, da se razumemo), morda se še kdo poigra in ti ponudi ustrezno besedo, da se kitica ne bi podrla.

zakaj ne razkriješ vse svojih moči,

lahko bi zapisal vseh svojih moči
ali pa vse svoje moči


vso obudi.

lahko bi bilo prebudi, seveda zaradi rime

Zastavica

tomi

Poslano:
27. 02. 2009 ob 07:35

Ajda, ti učiteljica vsestranskosti od nabijanja posebnih hormonov v naša bitja pa vse do detajlov, kako pesem izpeljati v bolj normalni tek.Hvala ti za opozorila, posebno še, ker si se vrnila in mi moj spomin nate oživela.Napravil sem, koliko sem mislil, da je dobro .Drugače vedi, da te sledim v tvoji poeziji in draga mi je, ker vnašaš v njo življenje, zdravo mislečega človeka s polno dozo sedanjega časa in tudi realnih potreb. Vse dobro in lep pozdrav, Tomi.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!