Forum

SVIT VALOVNIK

Svit, verjetno še kaj prebereš na tejle strani ...
Prijateljica me je opozorila na debato, ki ste jo pred dnevi imeli, in o tvojem "odhodu".
Nisem prebirala, kaj ste si imeli povedati med seboj - zame bi to bil prerazpršen čas, poleg tega tudi sama nisem vpletena v to oz. tisto dogajanje.
Kaj želim povedati??
Pravzaprav le besede, namenjene tebi in tvojemu razumevanju, ob tem, ko me je taista prijateljica opozorila tudi na to, da se poslavljaš, da odhajaš s pesem.si;
Sam veš, da si se leta leta nazaj s svojim razmišljujočim načinom precej vtisnil vame. Ne, nisem sledila tvoji poti nisem te razumela kot svojega učitelja, nisem. A najin besedni stik, besedni dotik tistega časa, mi je odpiral nove pokrajine, nivoje, katerim si bil tedaj prav TI namenjen, odstreti mi jih.
Res sva se izgubila. A kot veš, to so le postaje našega tuzemnega Življenja. Zato sem bila toliko bolj vesela, ko sem te znova "našla" na temle portalu.
Odhajaš .. si odšel .....
Moje besede: Prihajamo in odhajamo. Dajmo si prostor, pustimo si dihati.
Veš, dragi prijatelj Besede, dobro veš, da smo ljudje mnogokrat obremenjeni z egom, da v imenu ega neusmiljeno kosimo. Ne želim posploševati, zato še to pojasnilo: nekaterim ego predstavlja pač moč, drugim nam je gonilo. Ega se mi, ki smo namenjeni živeti kolikor toliko življenja, vpeta v dogajanja Tukaj in Zdaj, ne bomo znebili. Ne mi! Lahko ga le transformiramo v namen k svojim ciljem, svojemu Tukajšnjemu razvoju.
Nekateri pa ne - tem gre za to, "kdo bo koga", kdo bo boljši, na račun drugega ......
Na ta način, razumem, se je napletalo tudi ob tvojem slovesu.
Sama te ne prepričujem, ostati. Sama tudi zavračam ne tvojega namena. Odločitev je tvoja in tudi odgovornost odločitve si sprejel sam. Torej, kaj bi sodila, kaj bi poleg mešala svoje "apetite".
Ko bom ponovno utegnila pokukati na to stran poetov, mi bodo manjkale tvoje nesebične božajoče besede. Namenjal si jih vsakomur, ki si ga zaznal skozi nivoje pisanja, skozi besedna valovanja.
V času, kolikor sem sama "udeleženka" naših besednih podajanj, sem bila vajena tvoje stalnice. A kaj je navajenost? Le vezanost, a ne.

Dragi Svit, kjer koli bodo tvoji besedni koraki ubirali nove ali shojene poti, SREČNO!
Vedno te bom vesela, ko se najine dimenzije ponovno kje srečata.

Vse dobro.
Romana.
 

Svit

Poslano:
07. 02. 2009 ob 17:09

Pozdravljena, ljuba Romana,
sopotnica na poti Besede in vrlin.
Vedi, da se ni ne spremenilo, ne prekinilo nič. To ugotavljava, ko se spet po kar nekaj letih spet " srečujeva" in tako bo tudi poslej. Beseda s katero se ukvarjam in jo iz vseh svojih moči prakticiram je NEVEZANOST. O tej
kategoriji razpravljati, predvsem pisno nima smisla, lahko samo izgubljamo energijo. V mojem razvoju, tako literarnem, kot duhovnem je ta termin več kot dobra fora, je način življenja. Na tem portalu ostajam kot bralec, ne komentiram, ne ocenjujem, ne objavljam. Bilo bi ma pa ljubo, če najin stik ostane. Poglej na Netlog.com svit valovnik.
Naj bo Mir tvoj najtesnejši družabnik.

Zastavica

Andrejka

Poslano:
08. 02. 2009 ob 21:25

Svit, spojeni smo v eno misel in takšni bomo zapustili sled za seboj. Razumem te, in ti želim veliko svetlobe.
Andrejka

Zastavica

Svit

Poslano:
09. 02. 2009 ob 13:05

Hvala, Andrejka,
naj tako bo.

Zastavica

Miša Topolovec

Poslano:
13. 02. 2009 ob 08:34

Vsak nov dan je nov začetek

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
13. 02. 2009 ob 22:07

Zna se enkrat zgoditi, da izključim vse te umetne električne naprave.
Veš Svit, kaj izgubiš s tem, da najdeš v sebi ravnovesje, svoj mir.
Kadar izgubiš za srečo ne vem česa, a absolutno izgubo sebe v svojih očeh, potem bom takrat razumela oz. zmogla razumeti tako sebe in seveda absolutno tudi tebe. Da je tako, težko razumem, čutim pa.
In ni nikjer zapisano kje se dan začne, je pa lepo, da se začne v lepem in da zdrži. Vsak novi dan je novi začetek. Dan oživlja, noč uspava.
Dan da pogled, noč hipnotizira. In Svit, bolj razumem kot bi sploh hotela...
Vse dobro,
hope

Zastavica

Romana Novak

Poslano:
16. 02. 2009 ob 19:17

Svit, se oglasim ob priložnosti. Izogibam se računalniku (a vendar sem večino časa za tipkovnico - delo).
Danes sem se toliko oglasila, ker sem Janu in Nedi obljubila prebrati njune pesmi, morda kaj pokomentirati.
Kot vidiš, sem na portal dala dve svoji - moje današnje počutje, ki me ponovno niha in niha s "peklenskim gugalom" vred.

Svit, vse dobro, dokler se ne ujameva na ponovnem stiku besed .. ko bom nekoliko bliže sebi in ne tako razpršena kot v zadnjih mesecih.
Romana.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!