Forum

JAKOBOVA LESTEV -TOMI

http://www.pesem.si/article.php?blog_id=10794

Iz samotnih razmišljanj občutki vihrajo
kot gejzirji vročih globinskih moči,
v raznih podobah se Bog razodeva,
različno vsak vidi neskončnost z očmi.


Tomi tale kitica me je prevzela, je preprosta, enkratna in resnična. Super si jo spletel!

Pozdrav
Nuška
 

IŽ-lev

Poslano:
05. 02. 2009 ob 22:09

Tomi, pridružujem se Nuškini ugotovitvi, da si odlično izpeljal in uporabil prave, lepe besede. In še Jakobova lestev po Bibliji je resnična. Torej v smeri zgodovine tudi resnična, vsaj tiste zapisane daleč nazaj.
In verjamem, da je mnogo lepše in boljše, samo verjeti je treba in potem je marsikaj lepše. Lepo, res.
Lep pozdrav Tomi,
hope

Zastavica

tomi

Poslano:
06. 02. 2009 ob 10:06

Drago mi je, da me v moji novejši zgodovini življenja še navdajajo takšni izstrelki, ki zadenejo tudi takšne, meni nadvse spoštovane pesnikinje.
Jaz sem bolj pripovedni pesnik, ki bi rad nekaj ponudil za ohranjevanje tistih notranjih občutkov, ki se tako radi razblinijo v našem času. Zato sem vama hvaležen, da vama je moja izpoved blizu in da vaju odeva s tančico resnice o življenju in času, ki ga vsak na svoj način doživlja. Hvala vama, posebno tebi Nuška, ki si se dala spoznati mi preko svojega portala.S tem nočem omajati ugled tebi Hope, kajti midva se poznava tudi pod tvojim drugim imenom že iz pesniškega portala.Tomi

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
06. 02. 2009 ob 14:37

No vidiš Tomi, da znaš odlično pisati. Še vedno ne razumem, kakšen pa bi mogel biti, da bi bil IN, da bi bil pravi pesnik???
In lepo, da sta se z Nuško in verjetno še s kom spoznala preko drugega ali tega portala. Sama namreč pišem samo v en literarni portal in to je ta, pesem.si. Vedno pod vzdevkov, nadimkom hope, vendar nimam nobenega vzroka za strah, ker ta vzdevek sem si dala za v namen pisanja že dosti let nazaj in ne za pisanje na računalniku, pač pa za lokalno izdajo.
Zato mi ugleda (ne vem kaj s tem misliš???) ne moreš omajat, ker te sploh v resnici ne poznam, v kolikor pa, pa se nisi niti predstavil. A ni fer, da na pesniškem portalu pišeš besede, za katere se lahko pokaže, da niso resnične in jaz nimam kake računalniške igrice, da bi vsake pet minut pisala neka druga imena. Morda je to za zelo mlade, v mojih letih pa sigurno je to že mimo.
Lep dan Tomi ti želim, čemu pa takšna jeza proti meni???
od hope

Zastavica

tomi

Poslano:
06. 02. 2009 ob 22:28

En veliki OPROSTI ti izrekam spoštovana Hope, ker sem mislil z obzirom na to, da pišem tudi na pesniškem portalu, da si tam pod drugim imenom nekoč bila.Zato sem zaletavo napisal kot da sva že stara znanca, čeprav ne vem o tebi drugo kot to, kar pišeš.Zamenjal sem te v svojih mislih z eno drugo osebo iz preteklega časa in nastala je ta nerodna situacija. Z besedami, da nočem omajati razine mojega spoštovanja do tebe, sem izrekel te krive presoje, katere sem v brzopletosti napisal.Upam, da boš razumela in pozabila ta neljubi spodrsljaj.Še enkrat oprosti in miren san ti želim Tomi

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
06. 02. 2009 ob 23:18

Tomi, nič ni narobe. Le kako naj svoje lastne pesmi, ki so izraz mojih misli, so občutki, neponarejeni, original, podpisujem nekje pod nekim tujim imenom. Ker to ne poznam nikogar, da bi to delal. Nisem tudi jst ne izjema. Pred drugimi se lahko skrije sam sebe, pred sabo pa ne. Zato imajo moje pesmi tudi moj podpis ali pa pod psevdonim, ki je zmeraj enaki. Si ga pa lahko da tudi kdorkoli, moč na to pa nimam, pa tudi pregledujem ne. Nič narobe. Jutri bo novi dan in svet se bo vrtel, kakor do zdaj. Veš, Tomi.
Vse dobro,
hope

Zastavica

ajda

Poslano:
06. 02. 2009 ob 23:40

Hope, mislim, da Tomi ni mislil nič slabega s tem, ko je rekel, da si nekoč tam pa tam bila. Nikjer ni zapisano, da bi moral na vseh portalih objavljati pod istim imenom ali nickom in mislim, da s tem ni nič narobe. Seveda bi pa bilo narobe, če bi objavljal pesmi od nekoga drugega in se podpisoval kot da so tvoje, to pa je druga pesem:). Tomi sigurno tega ni imel v mislih, kot si morda razumela ti in jaz izluščila iz tega vajinega pogovora. Se pa tudi jaz pridružujem mnenju Nuške, da je pesem dobro napisana.

lp, ajda

Zastavica

tomi

Poslano:
07. 02. 2009 ob 08:30

V tolmun prebistre reke
stopil medved je vihrav,
da napil bi in okopal
svoj kožuh rjav,
s svojo težo je zakalil
dom prelepih rib
vznemiril je okoli sebe
mir in svet idil.
Tomi

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
07. 02. 2009 ob 12:13

Tomi, to bi pa lahko kamot objavil, lepe besede si uporabil in bi bilo škoda, da ne bi. Vendar odkrito, medved je eden in reka je široka,
krivdo za karkoli na vseh straneh reke je težko oz. nelogično povezovat npr. s prispodobo medveda. v pesmi neverjetno paše, tudi drugače.
A dogodki so povezani, ne ločeni od realnosti...
Objavi, prav, Tomi?
Lp, hope

Zastavica

tomi

Poslano:
07. 02. 2009 ob 13:05

Za tovrstne pesmi sem bolj neuk in kot da so po mojem razmišljanju preveč enake basnim, ki pa jih rajši čitam. Kar se tiče reke, je dogodek bil v njenem od mnogih tolmunov, skrit v kakšnem rokavčku reke.Lepo bodi pozdravljena Tomi

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
07. 02. 2009 ob 20:11

In medved je bil kriv, da je na drugem bregu reke bil ribji špetir...
In prav je, da je svoboda čisto vsega in pravica do sreče,
postaja zanimivo gledanje, tvoje je drugačno, prav zato.
Lp, Tomi
hope

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
07. 02. 2009 ob 20:16

Hope, javi se, medvedje so šli spat! Pozdrav vsem,
Adisa

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
07. 02. 2009 ob 20:23

Oj Adisa, kaj so škratki zaspali, ker niso dobili več Škratolade?
Odmah ja, samo malo.
Lepe sladke sanje,
hope

Zastavica

tomi

Poslano:
08. 02. 2009 ob 07:50

Sprehajam se po vaših galerijah
v vsaki pesem kot nevesta b'di,
a jaz omamljen in presrečen
ne vem katera, mojih pesmi si želi.
Tomi

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
08. 02. 2009 ob 07:55

PESEM JE LJUBEZEN.
VSAKA PESEM JE LJUBEZEN.
hope

Zastavica

Komentiranje je zaprto!