Forum

RAZKRAJAJOČA SEDANJOST - Pištin Frida

Razkrajajoča sedanjost avtor Pištin Frida

Mmm, okusno, tudi brez tiste definicije papirja. :)
Sicer bi pa lahko ciklus tovrstnih pesmi res naslovil Definicije. Od kod ti ideja, da v sredino pesmi butneš slovarsko oz. enciklopedično razlago ene od uporabljenih besed?

Mislim, da je zamisel dobra, sveža, inovativna (?). Da je tam zaradi umetniškosti in ne zaradi dejanske razlage, je jasno. Razdrobi tekočo misel, ki bi morda v nasprotnem primeru postala prenabuhla. Prekine koherenco, da se oči še enkrat sprehodijo nazaj in temeljito preberejo. Znaš pritegniti, Pištin.

Besedna zveza (pojav ali stanje, ko je kaj povezano s čim :), ki me je resnično prevzela: (razkrajajoča sedanjost) neizrekljivih kaosov razpoloženj.

Kerstin
 

Pištin Frida

Poslano:
05. 02. 2009 ob 10:03

Heh, od kod ideja. V bistvu gre bolj za provokacijo, saj se v pesmih pojavljajo najrazličnejše besede, ki bi bile bolj primerne za razlago ali bi jo celo potrebovale, jaz pa namerno razlagam besede, ki so večinoma vsem bolj ali manj razumljive. Vse definicije so pobrane iz SSKJ-ja in se pojavljajo zato, ker se pač pojavljajo. Pač stilno sredstvo, če lahko temu tako rečemo.

Kot si že povedala, imajo svoj učinek. V prvi vrsti vsekakor ustvarjanje zmede pri bralcu, vzbujanje pozornosti, razbijanje ritma...

Lep pozdrav,
Pištin

Zastavica

Komentiranje je zaprto!