Forum

Pocukran naslov - Justine

Pocukran naslov (v tem jutru ne bi deloval) avtor Justine

Justine, zanimivo branje, mestoma tudi duhovito, vendar nikakor pesem. To je še najbolj podobno blogovskemu zapisu ali kakšni kolumni (ženskega) časopisa. Nikakor te nočem žaliti, ne razumi me narobe, vendar pa tu objavljamo poezijo in v okviru ocenjevanja, kot je, ti prispevka (kot pesem!) ne morem oceniti lepše kot z najslabšo oceno. Če bi ocenjevala blog zapis, bi bila stvar nasprotna!

Mislim, da bi iz te predloge lahko izluščila dobro pesem, otresla z nje balast in klišeje (kot sneg z veje :)), ohranila pa duhovito-kritično ost.

Lep pozdrav!
Kerstin
 

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
02. 02. 2009 ob 08:06

Se strinjam s Kerstin, Justine. Poleg tega pa tako dolg sestavek s seboj prinaša še eno nevarnost. Namreč v takem proznem zapisu kaj hitro narediš (si tudi ti konkretno pridelala) veliko slovničnih napak, ki zmotijo tudi bralca bloga, kaj šele nekoga, ki pričakuje pesem.

Predlagam, da to negodovanje nad snegom skrajšaš, racionaliziraš in simbolno (ali pa rimano) spremeniš v pesem, ki to zdaj ni, kot je že Kerstin
napisala.

Brez slabih misli, res!

Kočijaž

Zastavica

Justine

Poslano:
02. 02. 2009 ob 09:40

To definitivno ni poezija, zato se strinjam z obema. Zadeva uspešno odstranjena.
Lepo zasneženo jutro in dan poln toplih korakov.

Justine

Zastavica

Enid

Poslano:
02. 02. 2009 ob 10:44

Mene pa žuli, da bi objavil pesem (glede na rime si jo dovolim imenovati tako), ki ni poezija, temveč politična ironija. Ki je odsev trenutnega stanja in ima zato kratek rok uporabe. Nisem opazil, da bi drugi na Pesem.si objavljali take bolj "instant" pesmi. Moji izdelki so pač bolj prizemljeni.

Sicer pa si ne delam utvar, da bi se moje rime kdaj štelo med poezijo.

Zastavica

ajda

Poslano:
02. 02. 2009 ob 11:37

Kakorkoli že, v komentarjih Kerstin in Lidije ni bilo zaslediti, da naj bi avtorica pesem umaknila. Lahko bi jo pustila ali pa popravila kot ji je bilo sugerirano, ne pa zbrisala in tisti, ki je nismo uspeli prebrati, sploh ne vemo zakaj se gre:). Morda jo avtorice vrne v novi oblekci:).

lp, ajda

Zastavica

Lidija Brezavšček - kočijaž

urednica

Poslano:
02. 02. 2009 ob 14:53

Enid, kar korajžno! Tudi ironičnost je lahko pesniška!

lidija

Zastavica

Komentiranje je zaprto!