Forum

ZAKON IN VEST - avtor tomi

ZAKON IN VEST avtor [url=http://www.pesem.si/clani.php
Tomi, znaš ti umirjeno* napisati, tokrat pa tudi nova tema.
Zakon je zakon, splošni. Obstaja pa tudi zakon, pravica do sreče,
ki jo dobiš takoj ob rojstvu. Ne glede, ne glede na karkoli, pravico do tega zakona ima vsak človek, najboljše je to vedeti sam pri sebi. Tako je vdih lažji, tudi kadar je korak močnejši...Vojne so bile, so, umirajo prav od lakote in vidimo jih na ekranih...Eden redkih si, ki se je lotil načina v povezavi v pesmi o zakonu in vesti. Široka tema.
Lep petkov večer, tomi,
hope
 

tomi

Poslano:
31. 01. 2009 ob 08:38

Hvala za tako odmeven odgovor . komentar na pesem, ki je glede na deset zapovedi resnica stanja človeštva.Lep pozdrav tomi

Zastavica

tomi

Poslano:
31. 01. 2009 ob 08:57

Dvakrat sem pisal odgovor s kar precej besed in ker sem spregledal, da nisem prijavljen, sem pisal v prazno in zato sem zdaj bolj na kratko odgovoril, pa bom drugič bolj pažljiv. Tomi

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
31. 01. 2009 ob 09:12

Tomi, na vprašanje se dobi odgovor. Če pa ti je prav, pa še toliko boljši občutek. Kar se je tebi zgodilo, se je meni že enih parkrat, včasih samo pogledam in se pozabim vpisat, pa gre...po gobe in potem je bolj kratko.
Tomi, ti si predno vpišeš oz. napišeš pesem prej jo napišeš na papir, ali kar direktno v eter? Na tak način sem izgubila nekaj pesmi, ko se je kar naenkrat izgubilo iz ekrana, namesto da bi se zapisalo.
Prej vpisat, potem pa naprej, da ne bo problemov, za pisanje.
Lepi vikend, tomi,
hope

Zastavica

tomi

Poslano:
31. 01. 2009 ob 18:23

Razumem, ampak se vseeno zgodi.Tomi

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
01. 02. 2009 ob 08:06

Tomi, povej mi, znaš ti pisat HAIKU?
Mene so kar tu na pesem.si naučili, enkrat so potem celo rekli, da je en res dober, veš. Če te zanima, bi bilo imenitno malo pisati v takšni obliki, če ti je prav. Te zanima haiku?
Lp, hope

Zastavica

tomi

Poslano:
01. 02. 2009 ob 09:05

forma pisanja v tem stilu mi je moram priznati tuja, ker se ne morem otresti dejstva, da je enigmasto izkomponirana, a jaz sem nekako nagnjen k neki ležerni izpovedi, ki me v svoji jasnini nekaj verzov popolnoma zadovolji in mi nudi s tem zadovoljstvo. Posebno mi je všeć, da je odmev za moj nivo pisanja zame lep in kot si sama dejala, da je v mojih pesmih nekaj preprosto toplega in sprejemljivega. Mogoče bom kdaj kaj poizkusil, vendar že v mojih sestavkih lahko, če bi hotel izluščim kaj, kar naj bi bilo podobno haiku.Nekoč sem čital knjigo o haiku in me je res presenetil ta globoko- miselni svet japonskega pesništva, tako, da včasih, ko ćitam vaše stvaritve, me preseneti kateri biser med vami.Vsaka stvar se mora malo v človeku kot kislo zelje pacati, da bi se iz tega kaj izcimilo. Hvala za to vprašanje, ki si mi ga dala za prežvekovanje, bom razmislil.Lepo bodi pozdravljena Tomi..

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
01. 02. 2009 ob 15:52

Prilično slično sem razmišljala kot ti Tomi. Potem so pisali veliko haikujev, pa me je zanimalo v čem takšen čar. No, sicer pa ko je čas, nič se tako ne mudi. Še dobro bi bilo, ker so pesmi, ki jih pišeš življenjske, kljub temu jih pišeš na umirjen način. Lep način način pisanja je tvoj. Nisem nič dala v žvečenje, samo vprašala sem, od kod pa naj vem kdo še kaj piše. Lahko bi recimo pisal istočasno s pesmimi tudi roman...
Aja, samo še to: tudi iz svoje pesmi lahko imaš motiv v haikuju, kot da bi napisal kot vedno, potem pa v japonski min. verziji. No, pa saj je še mnogo časa za to. Res je prehitro. Jaz sem rabila dosti več, pa še zdaj poredko.
Lep pozdrav Tomi,
hope

Zastavica

Komentiranje je zaprto!