Forum

ČAJ ZA DVA - avtorica Dora

ČAJ ZA DVA avtor Dora

ČESTITKE DORA!
Že dolgo nisem prebrala "tea for two", pa mi leže kar berem (D). Kot bi pisala uspavanko, malce bolj sladka limonada ali bolj sladkani čaj s koščkom limone, saj lahko se tudi res tako spije, kot si napisala, če pa dela še domišljija, pa je še dosti boljše, a ne da???

Vsega ni vedno zraven, enkrat manjka to, drugič ono, samo tako pa veliko lažje gre...
Lep večer Dora,
hope
 

Dora

Poslano:
26. 01. 2009 ob 21:24

Hvala za čestitko!
Po zgoraj napisanem sodim, da mi ni uspelo povedati trpke resnice, ki mi je
bila osnova pesmi.Več desetletij sem kuhala čaj, kavo... za nju z možem( seveda, še za koga!) Mož je umrl.Težko je gledati prazno mesto ob mizi, kjer si bil vajen nekoga, ki ti je drag.Nekdo popije kozarec vina v spomin, jaz pa...
Ni bil moj namen, da z noslovom zbujam asociacijo na karkoli.
Torej , čestitka odpade, ker nisem povedala tako , da bi bilo jasno za kaj gre.Lep pozdrav
Dora

Zastavica

Aleksandra Kocmut - Kerstin

Poslano:
26. 01. 2009 ob 21:38

Draga Dora,

seveda si zapisala tako, da je popolnoma jasno, za kaj gre. Poznam takšno praznino (še stokrat bolj pa jo pozna moja mama); kako boli, ko pogledam v dnevno sobo in zagledam prazen fotelj, kjer je ata tolikokrat sedel (velikokrat s kosom črnega kruha v roki ali s kozarcem piva) in gledal televizijo ... Stol, ki med kosilom sameva ... Za tarok manjka en igralec (tisti, ki je nekoč najbolje igral, ki je edini vedel za vse karte, ki so že padle!) ... V teh vsakdanjih navadah se skriva praznina, ki tako boli. Pri vaju je bil to čaj, pri moji mami in očetu kava ... Ti sedeš na prazen stol, da bi ne gledala v praznino, moja mama gre pit kavo v dnevno sobo (a tudi tam čaka prazen fotelj ...) ... Preprosto, a presunljivo si povedala!

Hope je pač opisala svojo interpretacijo, v tem ne smeš videti, da "nisi povedala tako, da bi bilo jasno, za kaj gre". Sicer je pa raznovrstnost interpretacij tudi znak širine pesmi! Torej so čestitke vseeno na mestu.

Lep pozdrav!
Kerstin

Zastavica

Dora

Poslano:
27. 01. 2009 ob 06:39

Draga Kerstin!

Da , to je to. Res, pa je, da je moje izražaje zelo preprosto, nič kaj pesniško.
Po naravi sem realist . Merafore mi niso blizu. Nekateri jih mojstrsko vpletajo v svoje verze. Občudujem jih in tudi zato prebiram *Pesem.si*.
Hvala za tvoje razmišljanje!
Pa še kakšno lepo *Bajžo* napiši! Zelo so mi všeč. Spominjajo me na čas. ko smo kot otroci podnevi vlekli na ušesa, v temi pa se je v nas olasil tisti. kaj pa če je le res...
Lep, uspešen dan ! :), :)
Dora

Zastavica

Ida  Semenič- adisa

Poslano:
27. 01. 2009 ob 06:47

Dora, napisala si izjemno globoko, preprosto pesem , pesem tvoje izgube in bolečine, prav v majhnosti si povedala največ, vse. Meni so tvoje pesmi blizu in se me dotaknejo.Lep dan ti želim, dobro in mir, pozdrav Adisa!

Zastavica

Dora

Poslano:
27. 01. 2009 ob 09:15

Pozdravljena Adisa!
Hvala za vzpodbudno mnenje!
Veš, tista tvoja * Mama Mija...*mi je svojo nežnostjo in srečo,ki si jo tako lepo izrazila, segla v dušo babice.Hvala za nasmehe, ki si mi jih zvabila. Naj ti jih Mija vrne. :):):)
Dan z nasmehi ti želi Dora

Pozdrav tudi Hope!
Z nasmehom in z željo za tvoj lep dan.
Berem.berem in čutim tvojo bolečino, stisko... jo izraziš. Ti uspe povedati.Pri * Čaj...* je bila različna valovna dolžina, nič zato. Izpila sem ga, torej ni več aktualen. Zakjučimo!
Vse dobro!
Dora :)

Zastavica

IŽ-lev

Poslano:
27. 01. 2009 ob 09:29

Draga Dora,

uspelo ti je napisati pesem, ki se jo da tolmačit na veliko načinov.
Živimo v različnih časovnih obdobjih, vsi, vsak posebej, pa vseeno v istem tekočem času. S seboj nosimo našo preteklost, ki se je radi spominjamo.
Bolečina nastopi, ko pogrešaš tisto, kar si imel in še vedno imaš rada.
Da to dosežeš, potem se vidi, da je bilo res, res vredno.
Čas ne uniči lepih spominov. V tem je veliko in lepo bistvo, sploh z vidika iz strani tvojega pogleda. V tem je še večji sijaj.
Tudi jaz bi rada imela nazaj kaj, pa več ne bo, ker ne...živi več!
Je spomenik in je bolečina. In bolj ko spoznavam, bolj je hudo in bolj pogrešam...Takšnega zdravila baje da ni. Pa ostane v pesmi, v spominu, ki ga nikdar nihče z ničemer ne izbriše. Čas...
Lepo jutro Dora in prav imaš, - še piši
od hope

Zastavica

Komentiranje je zaprto!