Forum

Sva ali nisva? - avtorica Neda

Spoštovana Neda

Večer bo že, ampak je lep. Prebrala sem tvojo pesem SVA ALI NISVA?
SVA ALI NISVA? avtor [url=http://www.pesem.si/clani.php
Zemlja je po moje dovolj velika, da bi se čisto absolutno različni lahko
povezali in prenehali vse vojne. Zemlje je dovolj. Problem je vedno nekje...drugje...Pesem je po moji oceni o ljubezni, ko ena stran dvomi v resnico, iskrenost druge strani. O tem, da si napisala popolnoma dobro napisala ni dvoma. Tudi kdo drug bo verjetno o tem še napisal svoje mnenje, kar je dobro. Nekateri se najdejo, tako je. Koliko pa ne, pa je hudo....Dotiki so fizični prijemi, naj bi bili vedno iskreni, nikoli zlagani, ampak koliko pa lahko vsem zaupaš in v resnici???Na koliko ljudi staviš? Mislim brez imen, po številu...Dimenzije, čas, prostor, kraj...se ne da spreminjat na fizični način, so pa del avtogenih treningov, ki uspejo.
Ena stran je vedno močnejša (ne glede...), ena pomaga drugi, mislim medsebojno. Ja, absolutno ima pri tem veze ljubezen, čemu pa takšna odkritost, zvestoba na daljavo???In kadar je to v dvoje je....ljubezen.
Ni podkupljiva, ni lažniva, ni načrtovana, je samo ljubezen zaradi ljubezni.
Kadar tega ni, je nevarno igrati romantiko. In nenazadnje mislim, da v tem primeru obstajava in v tvoji pesmi se razume, da v dvojini.
Potujeva oba, čas maha svoj tir, tako je.
Lažje je branit hrbet v dvoje z ljubeznijo, kot eden proti vsem...
Saj razumeš Neda. Upam, da ne boš zamerila, jaz sem to dala pod "klepetajmo s člani", da lahko malo na širše. Pesem je lepa, kot tudi vse druge.
In tako se ta svet vrti. Nekam, kdo ve kam...
Lep večer in lep sen, Neda,
od hope
 

Neda

Poslano:
27. 12. 2008 ob 21:00

Ne gre prav za dvom v ljubezen, ampak bolj za ne vračanje ljubezni. Torej ne dvom, ker to je jasno, samo vprašanje, če se temu sploh reče ljubezen? Ko hrepeniš po nečem, ampak zaradi stereotipov se nekdo ne more sprostiti. In kot se tudi ti sprašuješ, da »…čemu pa takšna odkritost, zvestoba na daljavo???«, se tudi sama sprašujem. Pa ne vem odgovora. To je nekaj kar se zavleče pod kožo, kar razjeda in nagriza, po drugi strani pa je sladko in vzbuja trepetanje srca. Hrepenenje… Menda je več hrepenenja na tem svetu kot obojestranske ljubezni. Hm, po mojem.

Zastavica

Komentiranje je zaprto!